Kínosan kevés Wii U-t adott el a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2013. július 31.
  • Biznisz
Link másolása
Az elmúlt negyedévben mindössze 160 ezer Wii U-t adott el a Nintendo. A konzolgyártó szerint ennek az az oka, hogy nem volt nagyobb játékmegjelenése, amit az is igazol, hogy Wii U-s játékból sem fogyott túl sok.

Enyhén, 3,8 százalékkal növekedett a Nintendo bevétele a június 30-án véget ért negyedévben, a 832,6 millió dolláros forgalom mellé 88 millió dolláros nettó nyereség társult.

Noha tavaly, ugyanebben az időszakban a cég nettó veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, így most javulás látható, azt meg kell jegyezni, hogy üzemi szinten 50,2 millió dolláros vesztesége volt a gyártónak a Wii U kutatás-fejlesztési költségeinek leírása és a 3DS megnövekedett nyugati marketingköltségei miatt.

A Wii U teljesítménye gyászos, míg egy negyedévvel korábban a gép 390 ezres eladásain szörnyülködtünk, az elmúlt három hónapban értékesített 160 ezer eladott konzol kapcsán már nem is tudunk mit mondani. A Nintendo persze igen, állítása szerint a játékmegjelenések hiánya vezetett ide (a cég tudatosan tolta el a nagyobb megjelenéseit az év második felére), ezzel magyarázható az is, hogy a platformon alig 1,3 millió szoftvert adtak el. A Nintendo szerint a pénzügyi év végére várt 9 milliós hardver- és 38 milliós játékeladások így is összejönnek majd.

A 3DS már valamivel jobban teljesített, 1,4 millió gépet és 11 millió játékot vittek haza a játékosok, utóbbiak közül a Tomodachi Collection, az Animal Crossing: New Leaf, a Luigi's Mansion: Dark Moon és a Donkey Kong Country Returns 3D voltak a legnépszerűbbek.

A Wii-ből 210 ezer darab, a Wii-s játékokból 3,67 millió példány ment el az elmúlt három hónapban.

Folytatódik a terjeszkedés

Érdekesség viszont, hogy a Nintendo folytatja a "felületi" terjeszkedést, lapértesülések szerint a Miiverse mintájára még idén elindul az eShop PC-s és mobilos felülete. Ezen keresztül nemcsak játékokat vásárolhatunk majd, de a Nintendo Network-fiókunkat is menedzselhetjük.

A Nintendo digitális eladásai egyébként 150 százalékot nőttek éves szinten, tehát nem hiábavalóak az ilyen jellegű erőfeszítések.

43.
43.
aordog
UPDATE: A NINTENDO leälította a Wii U gyärtäsät. A Wii U- t felväsärolja a MS.
41.
41.
Yanez
#40: ...amikor már mindenki a Sony és MS gépére fogja verni a nyálát. (folytattam a mondatod:))
40.
40.
p3ti
#39: Mikor ott liheg a konkurencia a nyakadban, és mindenki a next gen gépekre vár, ott ilyen 1-2 éves húzásokat nem engedhet magának meg 1 cég sem. BTW. az 1 év letelik Novemberben, és a játékok javarésze 2014 közepe felé fog megjelenni a U -n..
39.
39.
DON GONDOCS
Gyerekek, elkell telnie még 1 évnek hogy beérjen a wiiu, gondolkozzunk már hol voltak az igazi áttörés játékok terén a másik 2 gépnél, igen a Gears of warra, Halora, Forzara gondolok. igen eltelt 2 év mire jöttek az igazi húzó címek. Tehát tessék kicsit visszanézni kedvenc konzolunkra honnan indult és hová fejlődött. Köszönöm a figyelmet
38.
38.
Dreadlox
nem vagyok meglepve, kevés az exklúzív és nem mutat fel semmi olyat, ami végett érdemes is lenne megvenni
37.
37.
p3ti
Akármennyire szépítjük, a szarból nem lesz vár. Nem a hardverrel van itt a baj, hisz a Ps3/360 korszakban is tudott teljesíteni a jóval gyengébb Wii is. Nincsen rá kínálat, és nincsen rajta mit játszani. Ami multiplatformer azt már szinte mindenki végig játszotta PC -n vagy a másik konzolokon, ami pedig exclusive az nem ér annyit hogy megvegye bárki is a gépet. Aki 2012 végén jutott hozzá a Wii U -hoz, az most ül, és örömmel olvassa hogy a játékok java része csupán 2014 elején és közepén fog megjelenni - Magyarul - 1,5 éven keresztül törölgetheti a port a méreg drága Nintendo gépéről.
Elkúrták. Hiába tapsolunk és próbáljuk szépíteni hogy mennyire jó az N. A kézi konzollal is eljátszották ugyan ezt, de ott szerencsére beindult a kínálat, és végre leesett nekik a saját hibájuk. Erre ugyan ezt eljátsszák a Wii Uval is, itt viszont nincsen kegyelem, mert a konkurencia kőkeményen el fogják őket söpörni. Ennyi bamba hiba után igazán kijár nekik egy pofon
36.
36.
SP4C3F0X
Sejthető volt hogy bukta lesz. A sima Wii még elment mert asztali volt, de ez kézi és ráadásul ronda is.
35.
35.
Naridar
A nagy probléma az, hogy nincsen rá igazi húzócím. A Wii-re ott volt a Zelda Twilight Princess, a Mario Galaxy, a rengeteg casual játék, később-mostanság pedig a Donkey Kong, a Last story és a Xenoblade. a 3DS-re ott a Mario 3D land, a Zelda Ocarina of time, ősszel jön az új Pokémon, kisebb címek között is olyanok vannak, mint a Tales of the abyss, Shin Megami Tensei 4, Kingdom Hearts 3D.

Wii U-ra viszont semmi. Konkrétan semmilyen érdekes játék. a New Super Mario Bros U-ért nem vesz senki WiiU-t, mert már háromszor (DS, Wii, 3DS) játszhattunk szinte pontosan ugyanezzel a játékkal, már 16 ezret sem ér meg, nem hogy még a konzollal együtt közel 110-et. Batman Arkham city, Assassin's creed 3, Mass effect 3, ezek mind jó játékok, de akiket annyira érdekelt, esélyes hogy már játszottak vele PC-n vagy X360/PS3-n, nem vesznek még egy új konzolt, hogy kissé feljavított változattal játszanak. A Mario 3D world-ben sem látok túl nagy lehetőséget, egyedül az új Zelda tűnik érdemlegesnek, 3rd party-ból pedig a Monolithsoft új Xeno- játéka. Lenne a konzolban lehetőség, de kellenének jó játékok hogy vegyék is (angliában a Wal-mart helyi láncánál először 150 fontra (51 ezer Ft, itthon 94 ezerbe kerül!) vitték le az árát, majd levették a polcról, annyira nem fogyott.
34.
34.
adam6751
#30: Úristen...nyugodj már le ember! Kezded a frászt hozni rám...
33.
33.
Gery8922
ez lesz vége a kapzsiságnak
32.
32.
Birkazoli
#26: Az ilyeneket úgy imádom:)
Legalább érvelj, hogy miért azt vegye. :)
31.
31.
Csoki80
Az a baj, hogy nagy a konkurencia.... Én akarnék U de a másik gépen több olyan játék van ami érdekel ezért beáldozom azokat amik lehet, hogy sokszor a legjobbak, de nem tudok két gépet etetni, sokan így vannak vele.

Remélem beáll egy egyensúly, mert ha nem a Sunyi meg s Mikorofos lezabálja a nagy N és csak kis n lesz belőle, úgy jár, mint a sega megmarad kiadónak ami nem is olyan rossz.

Én amúgy SEGA fan vagyok :-)
30.
30.
aordog
Van Wii U- m és itt egy päran tévedtek. Gyenge, szar stb. Én még 1 x ide nem írom le, hogy milyen a Wii U, de undoríto, hogy nincs meg a gép, de a kritizäläs + meg...
One- om is lesz, mert érdekel, persze csak akkor, ha idehaza a szolgältatäsok elérhetöek.
Wii U szar? Gyenge hardver? Lépj toväbb, mert ezt nem kell megväsärolni. De nem! Inkäbb mondjätok, hogy milyen szar...Gondolom a munkahelyetek is szar, de szeretsz dolgozni, mert kell az a kurva pénz. Keresed, hogy ennek mi köze van a Wii U- hoz, de sajnos nemtudod? De még mindig ezt a szart olvasod, amit írtam??
Ez itt a baj? Akkor, mond és írd toväbb a baromsägot, hogy milyen szar a gép.
Amíg Ti fikäztok, addig én jätszok vele. Melyik a jobb?
A fikäzäs! Igazad van fiam! Ülj le 1- es!
29.
29.
Dontrip
Szerintem a Nintendo egy gen csúszásban van. A Wii teljesítménye a PS2 szintjén van, a Wii U hardvere meg szinte gyengébb egy PS3-énál.
28.
28.
trion96
27.
27.
EBR2000
#26: Én is ezt mondtam neki!
Pacsi!

Amúgy meg majd összekapják magukat... Nem izgulok!
26.
26.
trion96
#9: "most készülök egy Ps3/360 valamelyikét venni." Norbikám! Ps3 egyértelmû számodra! XD
25.
25.
BrendOoN
#17: A Wii U egy fantasztikus találmány lenne ha 7 generációs konzol lenne. Nézd: http://www.youtube.com/watch?v=gZeDsbZfTMk

Csak az a baj, hogy 7. generációs konzolhoz nagyon drága és bár 8. generációshoz képest szemtelenül olcsó a teljesítménye olyan mint a X360-nak és PS3-nak. Véleményem szerint komoly probléma, hogy új konzolhoz képest 30 FPS-t produkál.

(Sajnos) azért fognak csak Wii U-t venni az emberek mert klasszisokkal olcsóbb mint amennyibe a riválisok kerülni fognak.
24.
24.
trion96
Ajajj szegény Nintendo! Remélem beindúl nekik, mert ez a piac három versenyzôvel egészséges! :)
23.
23.
Norbiii
#22: Köszi, és természetesen én sem szeretnék, ha csődbe menne a Nintendo, NEHOGY RÁM RAGADJON, HOGY ÉN EZT AKAROM, MERT NEM, hiszen Nintendo párti vagyok, rengeteg blogot írtam az N-ről, pont azért mert nagyon kedvelem a céget!

Most elég bután fogalmaztam, nem ezt akartam belőle kihozni, meg szétszórt is vagyok, sok a gond, meg fáradt is vagyok, szóval nem így értettem.

Szóval: ÉLJEN A NINTENDO még nagyon, nagyon sokáig! :)
22.
22.
north
#20: Elég szomorú lennék ha a nintendo csődbe menne a közeljövőben mert szegény gépecske meg se tudta mutatni mit tud máris bukta! :S
Remélem azért kilábalnak ebből a helyzetből Mr. Nintendo-ék!
Másrészről van valami abban amit Norbiii mond! Ugyebár van ez a next gen téma ami belengi most a gk-t hónapok óta. Xbox ONE így PS4 úgy mostmár minden részletet tudunk a nextgen konzolokról, de még ez sem minden mert a játék felhozatal egyre csak bővül...stb,stb.
Azt akarom az egészből kihozni, hogy azok akik előrendelték, vagy meg akarják venni a sony vagy Microsoft új csilli-villi gépét ne mondja már, hogy a WiiU drága mert hozzájuk képest ég és föld az ár.
Más tészta a játék felhozatal mert valószínüleg ha most lenne elég pénzem sem venném meg a WiiU-t mert nincs vagy csak kevés játék érdekelne rajta de később mindenféleképpen beszerzek egyet mert érdekelnek a húzócímek és ami még jöhet rá!
Választhatnék Xbox vagy a Playstation közül is mert ott van egy pár játék ami érdekelne, de pár nap után bárkihez hozzávágnám némi élelemért cserébe :D:D
Félretévve a viccet. Én nem vagyok egy konzol párti sem mindegyiket ugyan ugy szeretem. Na jó az N-t kicsit jobban mert volt benne valami ami megfogott és az xbox-ot kevésbé mert vannak "füles edény" megmozdulásai.
Zárásként fölösleges veszekedni mindenkinek megvannak a maga érvei véleményei. Kinek ez-kinek az tetszik de csak az számít amit mi gondolunk :)
21.
21.
ViktorG
Mégis mit várnak? A ZombieU-n meg a Marion kívűl nincsen semmi érdekfeszítő a gépben...mario meg mindegyik Nintendo konzolon volt, így csak ZombieU...de az is milyen?! :D
Bajok lesznek itt, ha nem csinál a Nintendo semmit ez ügyben....

G voltam, pá.
20.
20.
Norbiii
#19: Na elnézést kérek, az első mondatot bután fogalmaztam meg. Valóban írtam, hogy nem érdekel, ez igaz. Félreérthetően fogalmaztam meg ezt a részt. Nagyon is érdekel, hogy mi lesz a Nintendoval. A mondanivalóm lényege az volt, hogy ha most pár millióval kevesebbet adnak el belőle, akkor még nem fogok összeesni, mert az érdekel, hogy az emberek tudjanak játszani. Tényleg elnézést a rossz megfogalmazásért!!!! Én nagyon drukkolok az N-nek.

Viszont az igaz, hogy ha bemegyek egy boltba, és megveszem azt a Szlovák tejet, akkor az érdekel, hogy legyen tejem, és NEM AZ ÉRDEKEL, hogy a Szlovák cégnek mennyi a bevétele!!!! :) :)

Még1x elnézést!
19.
19.
Norbiii
#15: Ki mondta, hogy nem érdekel? Olvasd el kérlek mit írtam. 7 hónapja nyomatom itt a GK-n a Nintendo-t, hogy legyenek N-es blogok is, mert drukkolok a Nintendonak, Nintendo "fan" vagyok, és szeretném, ha jól menne nekik. De ha nekem van egy N konzolom, akkor azzal fogok foglalkozni, hogy én tudjak rajta játszani, és ha 50 millió helyett, csak 35 milliót adnak el, azért még nem fogok álmomban forgolódni.A Nintendo-t szeretem, de engem az átlagemberek jövője érdekel elsősorban, és én is egy tagja vagyok a közösségnek.


Ha bemész a boltba, és veszek egy Szlovák tejet, akkor azon jár az eszed, hogy inkább megveszek kettőt, hogy a cégnek, forgalmazónak, és aki előállítja jó legyen? Mert nekem nem. :) :)
18.
18.
danez11
#17: olcsó, de fele annyit nem tud ....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...