Azért a Nintendo is tud még szép számokat mutatni

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 6.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo azt ígéri, a jelenlegi pénzügyi év végére magára fog találni, addig viszont nem marad más, mint a múltba révedés. És miért ne? Nem sok gyártó ad el 600 millió játékgépet.

A Nintendo egy befektetőknek szánt prezentációs anyagban adta össze, mennyi konzolt adott el az elmúlt harminc évben: a Famicom ugye 1983-ban mutatkozott be Japánban, azóta a cég asztali konzoljaiból 268,97 millió, a kézikonzoljaiból 385,15 millió darabot vittek haza a játékosok. A Gamekapocs brit tudósok segítségével összeadta, és ez összesen 654,12 millió játékgép.

A számok magukba foglalják a NES, a SNES, a Nintendo 64, a GameCube, a Wii, a Wii U, illetve a GameBoy, a GameBoy Advance, a Nintendo DS és a Nintendo 3DS valamennyi kiszerelését. Játékokból egyébként az asztali gépekre 2,195 milliárd, a kézikonzolokra 1,907 milliárd példányt adtak el, beleszámolva a letölthető és a bundle változatokat is.

A prezit itt lehet végiggörgetni, az első oldalon kifejezetten ijesztő, ahogy a kisfiú szeméből Mario kikacsint.

15.
15.
Mathia$
A Sony az 5. Konzoljával fogja ezt a számot elérni.
14.
14.
jszili32
13.
13.
xSHx
Egyet értek veled! Jó így ahogy van. Ez másabb rétegnek szól mint a Ps vagy Xbox. De ha hardveresen is a közelükbe lenne, tuti veszélyes konkurencia lenne.
12.
12.
Gamelord
#7: Igazából aki így gondolkodik, azt nehéz elcsábítani egy ps v box ellen, és ezt nem rosszindulatból mondom, csak nem tudtam szebben kifejezni. Nintendo kicsit más ilyen tekintetben, és szerintem az jó, ha ettől nagyobb a választék a konzol piacon. Egyébként azt cseszték el, hogy bár sok játékkal nyitott, a nagy része csak port volt, ami a kutyának sem kell. Az igazi várt játékok csak most fognak kijönni, és akkor elkezd fogyni a gép is. Annyiban szerencséje van az N-nek, hogy a 3ds-nek nagyon megy, pedig ugye az is mennyire le lett írva, pont azért mert nem volt rá játék.
11.
11.
xSHx
Ha a WiiU is most jelenne meg, a Sony és az MS konzoljával együtt, szinte ugyan olyan hardverrel, tuti ütőképes lenne! Speciel nekem a kontrollere nagyon bejön és még talán a játékai is. Még nem próbáltam az új zeldákat és mariokat, de nem lehetnek rosszak.
10.
10.
Norbiii
#9: Tudatosan maradt ki, hiszen a GameBoy, és a GameBoy Color eladásait együttesen számítják:

Kb 118. millió GB, és GB Colort adtak el összesen! :)
9.
9.
jszili32
a gameboy color kimaradt!
8.
8.
DON GONDOCS
Azért a Nintendo még mais ugyan az aa nagy név mint régen, csak a sega bukott meg a konzoljaival. MAJD kiforottabb lesz a wiiu is és kapjuk a jól megérdemelt játékokat.
7.
7.
unrealnoise
#1: Attól független a next-gen gépük erősen bukás szagú. gyanítom, hogy a PS4 sokkal jobban fog fogyni, és talán még az Xbox One is.

Innováció meg ilyesmi? Engem valahogy sosem érdekeltek a Nintendo gammák. Ezer féle mario meg etc, nekem sok volt. Áttekinthető és átlátható terméklistára, játékokra lenne szükségem, de valahogy a nintendo nekem megmaradt "gyerekkonzolnak". Pedig én is toltam a mario-t orrba szájba gyerekként, de sem a 3DS, sem a Wii U, sem semmi más nem nagyon tudta felkelteni az érdeklődésem tőlük. Értem én, hogy nélkülem is megvoltak eddig, de a mostani helyzetet elnézve még a végén az is kiderülhet, hogy jobban tették volna, ha valamilyen játékkal még engem is elcsábítanak, de nem így lett... és ezzel szvsz nem csak én vagyok így
6.
6.
BrendOoN
Nem lenne rossz dolog ez a Wii U sem csak ugyebár a játékkonzolon játszani szokás és például egy Battlefield 4-et nem lesz lehetőségem játszani rajta... Azt mondja az EA, hogy a büdös életbe nem készítenek Wii U-ra mert olyan rossz? Ugyan! Egy kis pénzért már is megváltozna a hozzáállásuk.. Kéne egy üzletet kötni a nagyobb kiadókkal, hogy a legalább a legnagyobb címük kijöjjön a konzolra ezenkívül és ez talán még fontosabb is: legyen egy kizárólag Wii U-ra megjelenő játék a kiadó legnagyobb címéből. Legyen Wii U exkluzív Call of Duty, Battlefield, Assassin's Creed, Hitman. És bár nagyon sokba kerülne nekik ez amit leírtam de megtérülne és már is jobban vennék a konzolt és hozzá a játékokat is.
4.
4.
Norbiii
A Nintendo-t sohasem szabad leírni, ez 30 év egyik nagy tanulsága! :) ÉLJEN AZ N!
3.
3.
Petrosz007
"A Gamekapocs brit tudósok segítségével összeadta, és ez összesen 654,12 millió játékgép." Brit tudósok segítségével XD :D
2.
2.
aordog
Igazad van, de ezeket én tudtam szämok nélkül is.
Egy éves pelenkäs voltam 83- ban. Nekem és a hasonlo konzolmäniäsoknak, akik 1983 környékén születtek tudjäk, hogy az Atari 2600 utän a Nes olyan volt az embereknek, mint most a megjelenö konzolok.
1.
1.
spikee576
Sokan fikázzák a nagy N-t főleg most a wiiu miatt,korai lenne leírni egy ekkora múltú céget mint a NINTENDO ahogy a számok is mutatják.A Microfos meg a Sony még a picsába se volt a játékiparba mikor a nintendo már igen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...