GC 2013: Child of Light - új játék a Ubisofttól

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Noha a Child of Light címe többször is felbukkant az elmúlt hetekben, csak most mutatkozott be a nagyközönség előtt: az tuti, hogy nem hétköznapi alkotáson dolgoznak a Ubisoftnál.

A Gamescomot felvezető GDC Europe keretei között mutatkozott be a mostanában többször is emlegetett Child of Light, ami a Far Cry 3 mögött álló kreatív igazgató, Patrick Plourde legújabb projektje a Ubisoftnál.


A Ubisoft szerint a Child of Light élesen szembeállítható az AAA-játékokkal, letölthető címről van szó, ami ráadásul olyan játékmenetet, látványt és hangulatot ígér, amivel legfeljebb független fejlesztők kísérleteznének, nagyobb kiadók nem.


A Child of Lightot a tündérmesék és JRPG-k inspirálták, játékmenete pedig egyszerre épül a Limbo-szerű platformer elemekre és a Final Fantasy VI körökre osztott harcrendszerére. A legszebb mégis a grafika lesz benne: a játék a Rayman Origins alatt is futó UbiArt engine-t használja, és Plourde bevallása szerint olyan lesz, mintha a Final Fantasy-játékok kezdetleges artworkjei elevenednének meg. Ezt egyébként a mellékelt látnivalók is bizonyítják: az első kép egy concept rajz, de ilyen látványra kell számítani játék közben is, míg az utána következő Vine-szösszenet már ingame jelenetet ábrázol.

A Child of Light egyébként next-gen projekt lesz a korábbi hírek szerint.

5.
5.
Drazhar
Hát, a leírás eléggé "mindenbe belekóstolok" szintű lett, az első mozgóképig én szkeptikus maradok.
1.
1.
DON GONDOCS
A koncepció jónak hangzik, csak találják meg az arany középutat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...