GC 2013: Itt az új CryEngine

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 21.
  • Bejelentés
Link másolása
A Crytek bejelentette a CryEngine legújabb verzióját, és bár túl sok részletet nem közölt vele kapcsolatban, az kiderült, hogy a fejlesztőcég a jövőben elhagyja a számozást a motor neve mögül.

A Crytek bejelentette a következő generációs CryEngine-t, a motort viszont nem CryEngine 4-nek hívják majd, a fejlesztőcég a jövőben ugyanis nem akarja számozni az engine-t. Az indoklása szerint azért hagyna fel ezzel a szokásával, mert a CryEngine 3 2009-es rajtja óta annyit frissült és változott a motor, hogy már "nem ugyanarról az engine-ről" van szó.

A mostantól csak CryEngine néven emlegetett motor kapcsán két további dolgot emelt ki a Crytek: egyrészt a licencelésért és a kutatás-fejlesztésért felelős csapatai összefognak a jövőben, hogy segítsék a licencelők munkáját, ezen kívül kiderült, hogy a CryEngine immár kompatibilis az Xbox One-nal, a PS4-gyel és a Wii U-val is.

A Ryse miatt mondjuk ez eddig sem volt kérdés, igaz, az ókori Rómában játszódó akciójáték kapcsán még a CryEngine 3-at emlegetik a hivatalos weboldalon, nem pedig a következő generációs motort.

23.
23.
jszili32
#22: Akkor menj el szemorvoshoz!
22.
22.
Falcon
én mindig is imádtam a crysis-okat mind megvan ps 3 ra a battlefield-et is sokan sztárolják de a metro last light után nekiültem a bf3 -nak juj de rondának tünt
21.
21.
JBoy
#15: Ne törődj vele! randallka már csak ilyen kis okoskodó kis paraszt. :)
20.
20.
Stranger
#18: Jaaa, félreolvastam valamit.
18.
18.
ilor14
#14: És akkor most hol vagyunk? Egy szóval se írta Uhu123,hogy a BF és a Killzone engine...
16.
16.
sanyi80
#13: ha valaki nem vette volna eszre a Ryse-t pont a crytek fejleszti es messze nem tunik szar jateknak
15.
15.
Uhu123
#10: Köszönöm, hogy felvilágosítottál te kis tudós. :)
Bár nem emlékszem rá, hogy írtam volna.
14.
14.
Stranger
#13: "Egy Far Cry 3-ban a Dunia Engine szebb ill. élethűbb textúrakat jelenít meg min a CryEngine szvsz."
13.
13.
ilor14
#10: Nem tudom,hogy te tudsz-e olvasni,mert egy szóval se írta,hogy motor,azt írta,hogy next gen cím,nem kell idejárni trollkodni,ha olvasni sem tudsz te hülyegyerek....
12.
12.
#9: +1
Úgyigaz.

A cikkhez: egyszer ide is jöhetnének törhető elemek, ezt kéne igazán.
11.
11.
Raatkainen
Kapunk ez után egy jó játékot is?;)
10.
10.
randall13
#6: A Battlefield és a Killzone nem engine remélem tudod.
9.
9.
DON GONDOCS
Istenem. Énse vagyok egy grafikahuszár. De azt elismerem a Crysis sorozat ill farcry sorozat mind játékmenetben mind vizuálisan egy kíváló alkotás. Pedig bőven vannak kidolgozottabb látványosabb fpsek
7.
7.
Stranger
#4: A rossz minőségű textúráknak mi a köze a motorhoz? Az AI-ba is kár belekötni, mert a többi játékba még ilyen sincs, csak egy Bioshock Infinite-nél valahogy mindenki leszarja, hogy baszik fedezék mögé bújni az ellenség.
A történetet elfelejtettétek fikázni!
6.
6.
Uhu123
#4: Azért szerintem a Cry Engine 2 sokkal szebb volt mint a Dunia engine.
A crytek az enginjeivel robbantott nagyot. Játékot soha nem tudtak csinálni. Ma már az enginge sem egy nagy dolog, egy Battlefield 4, Killzone és a többi nextgen cím mellett.
4.
4.
Lacek896
#1: Jogos. Egy Far Cry 3-ban a Dunia Engine szebb ill. élethűbb textúrakat jelenít meg min a CryEngine szvsz. A karakterek mozgásanimációja terén pedig igencsak le vannak maradva a többiekhez képest. Egy Crysis is addig szép amíg a naplementébe nézel vagy a panorámában gyönyörködsz. Csak nem szabad közel menni a textúrákhoz mert elsírja magát az ember. Ja igen, normális AI-t se láttam még ezzel a motorral.
3.
3.
SP4C3F0X
Valahogy már nem tűnik egy nagy was ist dasnak a Cryengine. A többiek is felfejlődtek már.
1.
1.
biohazard rex
hogy elvannak szállva a csíra motorjuk miatt. Inkább egy értelmes játékot rakjanak már össze, épp elég techdemót kapott már a nép...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...