EA: free-to-playt mindenhová

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 26.
  • Hír
Peter Moore szerint az Electronic Arts számára az a fontos, hogy a rajongók bármikor, bárhonnan elérhessék a kedvenc sorozataikat, és ezzel egybevág, hogy mindegyiknek legyen free-to-play kivetülése is.

Az Electronic Arts operatív igazgatója, Peter Moore az Engadgetnek mesélt a kiadó stratégiájáról, kifejtette, hogy a céljuk az, hogy a rajongók bárhol és bármikor elérhessék a kedvenceiket - és ezt az se befolyásolja, hogy mennyi pénzük van.

Ez például az új Dragon Age - és free-to-play.

Utóbbi azért fontos, mert az EA a jövőben minden fontosabb címéből szeretne free-to-play változatot, szerinte a FIFA és a Battlefield ingyenes változatai bizonyítják, hogy van is erre igény. Mindezzel némileg összefügg, hogy az EA nem akar többet offline játékokat készíteni, "lemezeladóból szolgáltatásnyújtóvá válik". Moore szerint a játékosok mindig online akarnak lenni, "a statisztikáik és az achievementjeik mutatják meg, kik is ők valójában", és természetesen teljes értékű multiplayerre vágynak.

Moore azt is elárulta: jelenleg a PS4 és az Xbox One érkezésére készülnek a leginkább, utána a mobiljátékokra és a free-to-play PC-s címekre koncentrálnak, ezért az olyan "periférián ülő hardverekkel", mint az NVIDIA Shield vagy az Ouya, nem foglalkoznak, csak a háttérből figyelik a pályafutásukat egyelőre.

57.
#52: Én nem akartam semmit bemagyarázni. Max, hogy jobb hasonlatra lesz itt szükség.
Persze, én is nagyrészt veszem a játékokat. Igen, becsúszik néhány torrent fájl, de attól még nem kell egyből ledurrogni.
52.
greenmelon
#51: És ha nem tudsz kitől? Játékot is lehet kölcsön kérni. Ne akard már bemagyarázni nekem, hogy a Steam és mindenféle bundle világában még a warezosokat kell sajnálni. Ja, és olyan szempontból rossz volt a példám, hogy míg a horgászbot ára nem csökken fél év alatt az eredeti ár 20 százalékára, addig a játéké igen. ;)
51.
#46: Ha én horgászni akarok, mástól kérek pecabotot. :)
Ennyi
48.
DLevai
#46: Ez így teljesen nemigaz. Van egy minőségi, normális számítógépem, megvettem. (Persze elsősorban munka, de játékra is bőven jó). Mégsem veszek meg ennyi pénzért játékot. Egyszerűen nem éri meg, hogy néha, mikor ráérek előveszem, játszok egy kicsit, aztán elrakom. És igazából meg sem tehetném. Millió fontosabb dolog van ennél.
1-2 játék van, amire azt mondom "Na ez most eszméletlen, ezt megveszem", azok is itt vannak a szekrényben. Kitoltam, egyszer-kétszer előkaptam és ennyi. Megérte a 12ezret? Nem.
De persze ezen fölösleges vitatkozni, mert mindenkinek meg van a saját véleménye. Én nem akarom ezt senkire erőltetni, csak leírtam :)
46.
greenmelon
#45: "nem tud fizetni 10-15 ezer ft-ot egy szaros játékért"

Már megint úgy beszélünk a játékokról mintha létszükséglet lenne. A játék, mint sok más hobbi, drága. Ez van. Ha valakinek nem telik a játékokra akkor valószínűleg nem telik drága gépre se amin játszani tud velük. Pont emiatt a warezolásra nem mentség az, ha valaki "csóró". Ha én horgászni akarok, és nincs rá pénzem, akkor nem török be a horgászboltba felszerelésért, hanem egyszerűen nem horgászok. Ilyen egyszerű.
45.
DLevai
#39: Érzésem szerint attól, hogy valaki letölt egy játékot, nem ingyenélő, hanem marhára nem tud fizetni 10-15 ezer ft-ot egy szaros játékért, ami valószínűleg semmit nem ér, mert a mostani játékok 90%-a selejt. Vagy hasonló.
Nézd meg Saints Row 4. Ugynaz, mint a 3 csak nem lila, hanem piros, más a sztori és vannak benne szuperképességek. Egy egyszerű DLC lehetne, de neeeeem. Egyszerűbb erre is behúzni egy 10 ezrest, mint 2dollárért DLC-nek adni.
FIFA: Minden évben ugyanaz, csak friss keretek és minimális újítások.
És hosszasan sorolható. Úgyhogy baromira érthető, hogy miért nem vesz normális ember játékot.
Azt persze meg sem említem, hogy átlagembernek nincs pénze játékokat vásárolni, amíg 120ezer a kereset és 80 a rezsi, a maradékból meg eszel.
44.
KőbányaKispest
#43: Mert gondolom az EA se csóró cég. Azért vannak a játékiparban, mert nem megy az üzlet, de warezmaci:D
43.
KőbányaKispest
#39: Ha netharcos, ha warezmarcik, akkor is bevezetnek majd mindent, amiből plusz pénzt csinálnak. És!!! nem azért, hogy megéljenek, hanem hogy minél több legyen és az írástudó jobb Mercit vehessen. Tudod nagyon nem mindegy. Mert egy szaros játéknak mindig megvan a fizetőbázisa.
41.
gabee97
#40: Te meg mint egy netharcos élettelen kocka.
40.
Fontos 96
#39: Totál olyan vagy mint valami EA-s öltönyös majom :D
39.
gabee97
Ha nem akartok fizetni úgysem kedves warezmarcik akkor persze hogy így fognak hasznot húzni,máshogy nem tudnak,ezért nem őket kell okolni hanem az ingyenélőket.(akinek nem inge..)
38.
eximmice
Ez mind "szép és jó",de előbb akkor csináljanak már egy használható rendszert mert ez az origin pl használhatatlan szarkupac!
37.
Dreadlox
#36: :D jogos, ő bánja majd nem mi
36.
Fontos 96
#34: Én hagytam, nem érdemes olyannal vitázni akinek fingja sincs az egészről. Vagy ha van is az EA fizet neki hogy ne legyen :D
35.
Dreadlox
#32: ömm, az a vicces hogy majdnem ilyen súllyos, ha lesérül egy játékosod, márpedig LE FOG SÉRÜLNI, akkor medkitek kellenek neki, de lófaszt 1 darab, mindjárt 3-4 db és alapból van 5 db nálad, a többi természetesen pénzbe kerül, ja igen és az a 3-4 medkit csak 1 db játékosra vonatkozik, márpedig az első 2 meccsen 3-4 játékos lazán összecirbojázza a gatyáját
34.
Dreadlox
#28: ömm, Battlefield F2P/Heroes? Fifa 1-2-3 Online? nem-e? probáld ki mindet, remélem ízleni fog, mondjuk lehet emellett a fizetős címek megmaradnak, de akkor a f2p címek tök fölöslegesnek vélem, mert ugyanúgy perkálnod kell hiába beleölsz x órát p2w marad.
33.
adikas
Morrigan máig a kedvenc női játékszereplőm és a kép alapján felvetett bennem egy régóta foglalkoztatott kérdést.
Valaki nem tudja nem született valamilyen írás, akár minőségi fanfiction is a Morrigan szál folytatásáról?
32.
Hunner
#28: Fifa f2p = neked csak 8 játékosod van és a sárga lap egyből kiállítást ér. Látom előre meg a beugráló pop up reklámokat most csak $2.99-ért kivédheted a kapura tartó lövést siess 30..29..28..
31.
balint23h
#29: Szabad fizetni! Így magyarosabb. :D
30.
Dreadlox
rájöttek hogy azzal még több pénzt tudnak kicsalni a birkákból?
29.
Dugong
Légy szabad arra, hogy fizess!

Free to Pay!
28.
gabee97
#26: De elhiheted hogy nem egy Battlefieldnél fogják ezt alkalmazni,de még csak nem is egy Fifánál vagy ilyen nagyobb címeknél,valószínűnek tartom inkább új címeket csinálnak és annál fogják alkalmazni a free to play-t.Azt meg előre senki nem tudhatja hogy majd fizetős lesz-e vagy sem hogy én egy különleges fegyvert vegyek.
#27: Te nagy trollvadász eltévedtél..Jelen esetben azok a trollok itt akik az EA-t szidják fikázzák..
27.
Adamknight
#26: Ugyan már hagyd rá. Nyilvánvalóan, ha nem válaszolnak a hsz-re, akkor beleköt valaki máséba, csak, hogy legyen kivel vitáznia. A trollok már csak ilyenek :).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...