Jön a Nintendo 2DS, csökken a Wii U ára

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 28.
  • Bejelentés
Link másolása
Meglepő bejelentésekkel készült a Nintendo a délutánra, a korábbi nyilatkozatai ellenére csökkenteni fogja a Wii U árát, és a Nintendo 3DS-ből is érkezik egy új változat: a 2D-s 2DS.

Meglepő Nintendo-bejelentéseket hozott a délután, és bár azt nem tudjuk egyelőre, hogy jól sakkoznak-e a kiotóiak, az tény, hogy tényleg mindent megpróbálnak.

Jön a Nintendo 2DS

Itt van mindjárt a Nintendo 2DS, ami a Nintendo 3DS 2D-s változata lesz: bár kompatibilis az eddig megjelent összes 3DS-játékkal (és a DS-címekkel is persze), azokat csak két dimenzióban tudja futtatni. Ez pedig a Nintendónak végső soron jó, mert költségtakarékos megoldás - ezt tükrözi majd az árcédula is, Amerikában ugyanis 130 dollárba kerül a konzol.

A kézikonzol minden fontosabb fícsöre visszatér - beleértve a 3D-s kamerát is -, viszont a kagylóra hajazó formaterv eltűnik, a 2DS-t nem lehet összecsukni. A 3D-t szabályozó csúszkára sem lesz szükség értelemszerűen, így fizikai kapcsoló jut az alvó módnak. Apró változás továbbá, hogy a vezeték nélküli dolgokat szoftveresen szabályozhatjuk majd, és hangszóróból is csak egy lesz a kütyün.

A Nintendo 2DS a Pokémon X és Pokémon Y játékokkal együtt jelenik meg október 12-én, ez és az árazása is viszonylag jól sejteti, hogy a gyártó nem a hardcore játékosoknak, hanem a kisebbeknek szánja a gépet. Alapvetően fekete színezésű az összes 2DS-modell, egyedül a keretük lesz más, így Európában kékben és vörösben is kapható majd.

Érdekesség, hogy a japán megjelenésről még nem beszélt a Nintendo, igaz, ott a 3DS amúgy is jól megy.

Csökken a Wii U ára

Ami a hardcore gamereknek inkább tetszhet, hogy a Wii U Deluxe kiszerelése 50 dollárral olcsóbb, 300 dollár lesz szeptember 20-tól - Amerikában legalábbis. Ugyanekkor jön majd egy limitált kiadású Deluxe csomag is, ebben a Nintendo Land helyett a The Legend of Zelda: The Wind Waker HD egy példányának és a Hyrule Historia digitális változatának letöltőkódját csomagolják a fekete színű, 32 GB-os Wii U mellé. A GamePad Zelda-témájú festést kap.

A The Legend of Zelda: The Wind Waker HD egyébként csak a Nintendo eShopban jelenik meg aznap, a dobozos változatra október 4-ig kell várni.

Érdekesség, hogy a Basic modell árcsökkentéséről nem esett szó, és úgy néz ki, nem véletlenül: a Nintendo korábbi nyilatkozatai ellenére a kiszerelés jól fogyott, "nem is maradt belőle túl sok az ellátási láncban" - ez burkoltan valószínűleg azt jelenti, hogy az olcsóbbik csomagnak búcsút inthetünk.

33.
33.
DON GONDOCS
Egy 3ds talán beszerzésre kerül, remélem a játékok nemtúl drágák.
32.
32.
p3ti
Az a Zelda gép a gyűjteményembe fog landolni, az most már tuti...
A 2DS aranyos- de mivel nekem már ittvan a 3DS - ezért maradok a sajátomnál. Így is annyi pótolni valóm van, mint égen a csillag.
31.
31.
floax
#29: Akkor vegyél te egy telefont és játsszál azzal mi meg elvagyunk a konzolokkal !! Gta V nem tudom melyiken lesz jobb !!! Biztos egy kis szaros telefonon !!!
30.
30.
Ennyi, megtetszett, veszek majd egyet a ps4 után :)
29.
29.
Csoki80
#20: A Másikon meg Játszunk, zenét hallgatunk, netezünk, és nemsokára már telefonálunk is. Ez a fejlődés ;-)
28.
28.
hat nem a legszebb, de meg akar jo is lehet, pl nem megy tonkre a zsaner a nyitogatastol mert nincs nyitogatas... szoval nem rossz otlet :-)
27.
27.
drat576
A hír melletti kis képről hirtelen azt hittem, hogy egy floppy :P
26.
26.
spotixx
Nagyon csunya az a 2ds...
25.
25.
Dugong
#18: A játékkínálat a lényeg. Van okos telóm. Szeretek is rajta játszani, de ha 10 percnél több időm van, akkor inkább a DSLite-omat veszem elő. Ha azt mondom, hogy legalább 2000 órát játszottam már vele, akkor nem túlzok (egyébként nem számoltam, csak kb.)
3DS csak az ára miatt nem vettem eddig, de mivel ugyanazok a játékok elérhetőek, így nekem is meg fogja érni a 2DS.
A 3D-t meg nagyon sokan zavarónak találják, és egyáltalán nem használják. Szóval szerintem ez egy okos húzás a Nintendo részéről.
24.
24.
ViktorG
#22: God of War , The Last of Us, Heavenly Sword, Resistance, Ratchet & Clank, Killzone, inFAMOUS, Uncharted......soroljam még esetleg? :D

Hozzászólva a cikkhez: Szerintem lesz olyan aki megveszi. Az is lehet, hogy bukni fog....majd kiderül.

G voltam, pá.
23.
23.
strike19
A telefon nem játszásra való.
22.
22.
strike19
Én is szeretnék a jövőbe egy wiiu csak drága.Most kapcsoltam ki a PS3-mat.Én PS3mat legtöbbször a tesómmal és barátjával szoktam játszani.Osztott képernyős játékon.Nintendo-n több ilyen játék van mint Ps3-mon.
Amit hiányolunk az a Mario Kart szerű(a little big planet karting nem üti meg azt a szintet se a mod racer) játék .Egy jó játék van PS exclusivak között az Little Big Planet 2.
21.
21.
Nebuloid
#17: oké, a régi jatékok használata emuláorokkal mondjuk szürke terület, de a friss Nintendo handheld címeket mégis, hogy birod működni a telon? Továbbá alig pár jaték éri el a komolyabb N-es címek minőségét.
20.
20.
RandomGyerek
#15: A telefon az telefon a kézi konzol az kézi konzol. Egyiken telefonálunk zenét hallgatunk nettezünk, másikon meg játszunk.
19.
19.
jszili32
#15: Csakhogy a nintendo nem gyárt telefonra játékot hanem csak nintendora.
És tökmind1 hogy egy okostelefonnak hány magos a proceszora és hogy hány giga ram van benn, mert attol még a fejlesztett játékok telefonra nem haladják meg a nintendo játékok minőségét, ráadásul az érintőkijelző játékokhoz teljesen kezlhetetlen!
Nekem a kedvenc okostelefonos játékom a fruitninja, és nem kell hozzá 4 magos processzor!
18.
18.
Sun9us
#17: Bocs a flood ért, de azt hittem, lehet a GK-n linkelni. A lényeg, hogy egy mobil kontrollert, amibe bele lehet csatolni a telót, és kész a kézikonzol.
17.
17.
Sun9us
#16: http://cdn0.sbnation.com/entry_photo_images/7718627/P2202821_large_verge_super_wide.jpg

Beszerzel egy ilyent, és utána valóban meg lehet kérdőjelezni, a kézikonzolok létjogosultságát. A nintendó emulátorok tökéletesen működnek, a psp emulátor, pedig napról napra jobb lesz.
16.
16.
ikaralyos01
#15: A 4magos telefon az nem játék konzol hanem telefon! Mikor fogjátok már fel? Van nekem is egész komoly telóm de köze nincs még egy sok éves psp-hez sem játék élményben.
15.
15.
Necreon
2DS? Nem is értem milyen létjogosultsága van még a kézikonzoloknak a gamer piacon amikor négy magos telefonokat lehet már kapni, és erősebb két magosakat is már relatíve elérhető áron, androiddal. Oda kéne fejleszteni még több játékot szvsz, mert ezek a platformok maximum az exkluzív címekkel adhatóak el, és akkor talán nem lesz veszteséges...
14.
14.
logoffmeister
Nekem tetszik ez a 2DS. Az ára meg még inkább. Ha ezt a verziót töltővel együtt ennyiért adják (mert ugye a 3DS XL verziójához nem jár), akkor van egy tippem, hogy megpörgeti az eladásokat azokon a helyeken, ahol nem vették eddig az ára miatt. Még kicsit lehetne a játékok árain is faragni, mert azok közül is jópár a nagykonzolos árak mellett vannak... bár, akinek kimaradt a DS és annak címei, az csak jól jár egy ilyennel.
13.
13.
spikee576
Végre,észheztért a nintendó az árcsökkentés után biztosan több gépet elfognak adni meg persze ahogy javúl a játtékkínálat énis gondolkodok egy wiiu-n a 3dsxl-m mellé.
Aki vesz 3ds-t mindenképp az xl-t vegye az a legjobb kiadás a gépből csak 1jótanács.
12.
12.
jszili32
11.
11.
jszili32
9.
9.
attila4545
#7: Sokan soha nem használták mert fárasztja a szemet és 4-szerezi a fogyasztását.(áramban)
7.
7.
Dontrip
#6: Szerintem pont a 3D miatt vették sokan. De ez így is tényleg tetszetős, főleg az ára.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...