Lelövik a Battleforge-ot

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 8.
  • Gyászhír
Link másolása
Az Electronic Arts úgy döntött, lelövi a Battleforge szervereit a jövő hónap végén. Bár a játék túlteljesíti a kiadó ilyenkor alkalmazott szabályát, a fejlesztőjének bezárása nem sok jót ígért a számára.

Október 31-én leállítják az EA online kártyajátékának, a Battleforge-nak a szervereit; az anyag 2009 márciusában rajtolt el, két hónappal később már free-to-play modellben volt játszható. A kiadó azt javasolja a játékosoknak, hogy addig igyekezzenek elkölteni a játékbeli pénzüket.

Noha a Battleforge túlteljesíti az EA ilyenkor alkalmazott szabályát (ha a játékosok száma nem éri el az EA összes online felhasználójának 1 százalékát, a játék támogatása megszűnik), a Battleforge-nak azért kell mennie, mert júliusban bezárták a fejlesztőjét, a SpellForce-sorozatról is ismert EA Phenomicot.

8.
8.
Giggsy
Igazából nekem csak egy kérdésem lenne az EA felé: miért költsék el a játékosok a játékbeli pénzüket, ha másfél hónap múlva úgyis bukó az egész? Ezért nem szabad olyan játékba invesztálni pénzt, ami nem játszható offline...
7.
7.
Ecneb
Nem kár érte egyáltalán! 2 hétig játszottunk vele és kb a 3. napon kaptunk ajándék kártyákat, amik szinte a legerősebbek voltak, ilyen próba alkalomra. Szóval már elvette a kedvet attól, hogy erősebb kártyákért harcoljak. A másik, hogy volt 1 nagy map, amin volt kb 20 kicsi és semmi más. Szerintem egy MMO-ba beleférne félévente legalább 1 kicsi map, de az, hogy mindig csak ugyanazzal a pár pályával kelljen játszani...háát, nekem nem fog hiányozni!
6.
6.
Grekton
Jó lenne ha private servert meglehetne oldani valahogy, akkor életbe maradhatna a játék és lehetne pvp-zni.
5.
5.
Grekton
Nekem nagyon sok órám van ebbe a játékba nagyon szerettem, a legnagyobb baj az volt vele, hogy a rohadt EA kezében volt és alig jött ki hozzá tartalom, pedig ha folyamatosan jöttek volna hozzá új tartalmak(nem csak néhány kártya) akkor a játékosbázis is megmaradt volna...
nagy kár érte :(
4.
4.
hahota
#3: És ezzel rátapintottál a FreeToPlay gamek gyengéjére. Egy idő után ezért fog meghalni ez a forma, mert senki sem majd beleinvesztálni.
3.
3.
leviske
"addig igyekezzenek elkölteni a játékbeli pénzüket"

Azaz ne is álmodozzanak olyan lehetőségről, hogy valami kuponnal, vagy más játékbeli pénzzel kárpótolják a fizetős játékosokat... És ezek után még van, aki hisz a központosított cloud-gaming jövőjében.

Egyébként sajnálom a Phenomic-ot. Remek és előremutató játék volt a Spellforce első része.
1.
1.
erasmus
Kár érte jó kis játék volt az első 3-4 hónapban, csak aztán a fjelesztők meguntak dolgozni és új co-op pályák helyett kaptunk random pályákat amik szinte mindig ugyanazok voltak. No meg állandóan új kártyákat nyomtak ki, amik elég ötlettelenre sikeredtek.
Pedig az elején ötletes pályák voltak a multi is jó volt, csak elfogyott a szufla.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...