GTA V - egy nap alatt 800 millió dollár bevétel

  • Írta: zoenn
  • 2013. szeptember 19.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two becslései szerint a Grand Theft Auto V mindössze egy nap alatt 800 millió dollár bevételt ért el Észak-Amerikában és Európában együttvéve. A Rockstar Games felülmúlta önmagát, ez nem vitás.

Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója szerint a Rockstar Games felülmúlta önmagát, "új szabványt állított fel a kreativitás, az innováció és a kiválóság terén". Hétfő éjszakától kezdve a játékosok az egész világon összegyűltek, hogy az első között tapasztalják meg a figyelemre méltó sorozat fejlődését. Csak Amerikában összesen 8300 üzlet nyitott ki éjfélkor.

A kiadó hihetetlenül büszke az aranytojást tojó tyúkjára, a Rockstar Gamesre, a 2014-es pénzügyi év várhatóan nagyszerűen alakul a Take-Two számára.

A cég becslései szerint a Grand Theft Auto V az első napon 800 millió dollár bevételt termelt a két platformon együttvéve Észak-Amerikában és Európában - az adatok nem tartalmazzák a japán és brazil eladásokat, hiszen a gengszterszimulátor ott még nem kapható. A GTA V-öt a játékosok és a kritikusok is kitörő örömmel fogadták, megvan rá az esély, hogy már az első hónapban összejön az egymilliárd dolláros bevétel.

A Take-Two egyébként "jól bevált frencsájzokkal és új címekkel" készül a next-gen masinákra is, de nem volt hajlandó nevén nevezni a játékokat. Köszi, Moldren!

76.
76.
winhate
Jaj de jó nekik.... Afrikában meg egymást ölik egy tál kajáért. Lassan már itthon is.
74.
74.
Jared
Kicsit fáj hogy az illuminati csinálta a fél játékot nem szégyelik magukat még ebben is benne vannak :-(
73.
73.
eximmice
#63: Te aztán képbe vagy a játékvilággal congrat!...........................................................
72.
72.
markoci555
ja hogy pár óra alatt vissza is jött a költség... nagyon nem vágom a pénzügyeket, de ez úgy érzem brutális összeg
71.
71.
Jared
még mindig nem tudom abbahagyni :D
70.
70.
Gamerdavid
Kíváncsi vagyok hogy egy hónap alatt mennyi lesz a bevétel.
67.
67.
monogramm
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy Trevorral hányadik szinten lehet majd játszani? Köszi
66.
66.
ssemtexx
Tököm kivan már hogy minden a GTA-ról szóll. Kit érdekel ez?
63.
63.
SP4C3F0X
Alig várom hogy kijöjjön PC-re és letöltsem :D Rendben volt vele munka, bár én azért láttam benne összecsapott dolgokat, az alapja már 10 éve meg van - de engem kicsit zavar hogy ennyiket kaszálnak játékokkal, zenékkel meg filmekkel. Holott nem több munka az átlagemberénél, csak más jellegű. Ha ilyen jól fogy valami, nyugodtan lehetne féláron is adni. Dehát ilyen a mai generáció hogy még a soknál is többet akar.
61.
61.
Falcon
ez a ritka játékok egyike amit érdemes ps3-ra bontatlanul megvásárolni! a másik az uj cod lesz:)
60.
60.
DON GONDOCS
#58: Jóis lenne, majd egy update-ban lesz :D
59.
59.
SP4C3F0X
Szép hogy összejön az 1-2 milliárdos bevétel ha ilyen rohadt drágán adják. A jónép pedig veszi mert ugye gta. De szerintem nem lett olyan jó amilyennek vártam. Ugyanaz a játékélmény mint az eddigiek csak más helyszínen. A map pedig sivár.
58.
58.
SP4C3F0X
Van már biztonsági öv a kocsikban?
56.
56.
bodortamas1
Na ez elég nagy teljesítmény :) Megvan a profit, csinálhatja PC-re jeee :D
54.
54.
kopic
#53: *1 honap alatt siman
53.
53.
kopic
Most mit mondjak ?:)
Varhato volt na ! Irtam is nemreg, hogy a CoD-ot is lefogja nyomni.
Megerdemlik a Rockstaros sracok, minden elismeresem az oveke ismet, a legjobb, legminosegibb GTA-t raktak le az asztalra !
Meg, ha mar 1 nap alatt lazan osszejott a 800 millios bevetel (!!!) (ami oan 10 millio eladott peldany lehet eddig, vagy meg tobb), akkor sztem 1 honap alatt lazan meglesz az a 2 milliard is.:O
52.
52.
EBR2000
Az szép! Mostmár nevetséges az az 1 milliàrdos feltételezés. Mármint hogy meg lehet-e... Simán meg lesz!
51.
51.
ernestke
Az igen,monjuk a játékra egy rossz szavam nincs,úgy hogy csak gratula a fejlesztőknek,meg a többinek:-)
50.
50.
Cassidian
#49: Igen, ez a helyzet.

Régiós árkülönbséggel még nem találkoztam, csak az általad is említett Oroszország esetében.
49.
49.
Torque
#45: Lehet hogy tévedek, de ennek az aprócska problémának véleményem szerint az oka a valuta váltás. (vagyis annak figyelmen kívül hagyása) Ugyebár, mint tudjuk, a kiadók mind a jó öreg 60 dolláros áron forgalmaznak, hogy ez most jó, vagy nem, azt most mellékes. A dobozos példányok regionális forgalmazókon kerülnek be például ide, hozzánk is, ők pedig az adott régió pénztárcájához szabják az árakat, elvégre az olcsóbb eladás is jobb, mint ha csak letöltenék és semmi pénz sem jönne be. A gond csak annyi, hogy az anyavállalat által üzemelt online store-ban az amcsi árakat veszik, és mint azt jól tudjuk, a sokmilliós fejlesztési költségek nem terjednek ki a valutaárfolyamok fogalmának értelmezésére, (ugye M$?) ezért aztán szimplán csak átírják a dollárt euróra, és kész. Steam-en, vagy GoG-n ez nem így megy, sőt ott még a régiós árkülönbségekre is odafigyelnek, ezért is van életben az orosz verziók régiózára, mivel ott jóval olcsóbbak a játékok mint pl. Usankában.
45.
45.
Cassidian
#41: Nem teljesen igaz, mert a játékok standard kisker ára 49.99 euró, még az online vásárolható 59.99 eurós címkét kapott. Persze ettől van, hogy drágább/olcsóbb egy játék, akár digitálisan akár dobozosan, de egyértelműen nem jelenteném ki, hogy ott nincs különbség.
37.
37.
csiki_92
#28: Ez csak Magyarországon és a hasonló országokban van így. USA-ban vagy Angliában például ugyanannyiba kerül dobozosan is a játék, mint digitálisan. Ja és nem csak a konzolos verzióra igaz ez, hanem PC-re is.
29.
29.
Henry82
#22: Nagyon jól látod a helyzetet, örülök, hogy értelmes emberek is járnak ide! Nagyon profin lett időzítve a játék megjelenése, a fél világ megveszi jelenlegi konzolokra, aztán majd jöhet az upgrade next gen-re (nyilván jó pénzért), majd becsatlakozunk mi, PC-sek is, aztán gondolom idővel másodlagos platformokra is, mire kijön Androidra és iOS-re is, kb 8* eladták ugyan azt a játékot :) Meg is érdemlik a pénzüket, profi játék, profi marketing! Kár, hogy nincs minden kiadónak 260 millió dolcsija játékot fejleszteni.
27.
27.
dcba
#22: Jol latod a dolgot, de nincs is ebben semmi rossz. HA ennyi munka van egy jatekban es ilyen szinten minoseg akkor a minimum h annyi penzt hozzon amennyit csak tud.Aki most megvette es kesobb megveszi next genre az igy jart, vagy sok a penze, de lehet itt is lesz akcio mint a codnal h ha visszaviszed az elozo gen verziodat akkor kapsz discount-ot. Nekem itt figyel a ps3 meg a box is, de nekem ez pc jatek, en meg emlekszem amior egy cd mellekletkent megtalaltam az elso resz demojat,meg a 386os gepemen mindig kifagyott 30 perc utan de akkor is imadtam, es ez nekem PC jatek marad orokkre.
#20 ma mar nem mindenki gondolkodik igy, nekem a konzolos jatekok mind cd tarto taskaban vannak, es csakis digitalis jatekoaim vannak PCn. En mint hazas ember mar nem tehetem meg h telerakom a lakast jatek dobozokkal. Igen regen jo volt gyujteni oket, de mamar egyre kevesebb ember erzi ugy h dobozos formaban kene megvenni. En csak beulok steam ele kifizetem es kb 1-2 ora mulva mar jatszom is vele, frissiteseket szinte a tudtom nelkul kapom, teljes a kiszolgalas. :D :D
26.
26.
Henry82
#16: Egyre kevésbé. Pl én sem veszek már semmilyen dobozos játékot, nem kell a sok kacat, doboz, dvd, kiskönyv, stb, 3 klikk steam-en vagy origin-en, gyors bankkártyás fizetés és már jön is le a gém. Az mindig elérhető az account-ból, nem porosodik, nem karcolódik, nem tűnik el, stb, ennél ezt egyszerűbben és kényelmesebben nem lehet csinálni. Persze tudom, hogy vannak akik szeretik fogdosni, nyalogatni a dobozt, de nemsokára szerintem kisebbségbe szorul ez a fajta értékesítés, semmi értelme.

#15: Velem együtt akkor már 60 fontjuk lesz, remélem ezt olvassák és egyből nekiállnak portolni:) Bár szerintem nem kell semmit portolni, mert valójában a PC-s verzió volt az eredeti, amiből a képek jöttek és azt portolták a konzolokra:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...