Hazafias játékokat fejlesztetne Oroszország

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Az oroszok állítólag megunták, hogy a külföldi játékok torzítva ábrázolják Oroszországot és annak szerepét a történelemben, ezért hazafias játékok fejlesztésével bízzák meg az orosz csapatokat.

Az Izvestiya nevű napilap arról számolt be a The Hollywood Reporter jelentése szerint, hogy Oroszország "hazafias" játékokat fejlesztetne a hazai cégekkel, valamint betiltaná azokat a külföldi címeket, amik eltorzítják a történelmet és hamisan ábrázolják az ország múltját és múltbéli szerepvállalásait.

Arseny Mironov, aki egyébként Arseny Mironov kultúrminiszter segédje, azt mondta a lapnak, hogy ők alapvetően azt várják a játékoktól, hogy hitelesen ábrázolják a történelmi eseményeket, ugyanis "az orosz harcosokról festett negatív kép elfogadhatatlan". Mironov szerint a játékoknak nem csak szórakoztatniuk, tanítaniuk is kell. Úgy tudni, több projekt is készül ennek érdekében, az első 2014-ben érkezik, és az első világháborús orosz repülőkről szól majd.

A kezdeményezést természetesen a Company of Heroes 2 körüli botrány robbantotta ki (itt jó hosszan írtunk róla), aminek a forgalmazását abbahagyták az országban.

Az nem derült ki, hogy az oroszoknak tetszik-e a belga fejlesztésű You Don't Mess With Putin, amiben Putinnak zombik hadával kell megküzdenie...

68.
68.
szanszi
Az idióta ruszkik nyugodtan befoghatják a pofájukat. Rossz színben, hamisan vannak feltüntetve?? Ők vannak felháborodva? Mióta meglett a bolsevik puccs, azóta okádják a világba a hazug, hamis komcsi propagandájukat. 1945-ig csak saját földön, utána meg a fél világra bömbölték a hülyeségeiket. Ahová a Szovjetunió betette a lábát, ott csak tömeggyilkosságok, háborúk, meg "forradalmak" lettek (ami egyenlő a népirtással). Szóval ne sértődjenek meg hogyha ha világnak a jobbik fele ezek miatt lenézi a ruszkikat és rossznak állítják be, mert sajnos ez az igazság. 1917-ben volt a bolsevik puccs, 3 év múlva már megtámadták a frissen megalakult Lengyelországot, utána Németországot szerették volna leigázni, de szerencsére a lengyelek elverték a ruszkikat. A két háború között bekebelezték a balti államokat, elfoglalták a finneket, majd hátba támadták a lengyeleket. A két világháború között megöltek kb 25 millió embert, majd a 2. vh-ban megint 25-30 milliót. A háború után még éhen halt vagy 10 millió ember, mert sztálin eladta az összes ukrán gabonát, aminek az árából fegyvereket vett. A levert országokból nem vonult ki, hanem katonailag megszállta azokat, természetesen "ideiglenesen". Ezeknek az államoknak a gazdaságát az ő saját primitív gazdaságához állította be, amiért ezen országok fejlettségi szinten nagyon elmaradtak a nyugati országoktól (észak korea-dél korea, NDK-NSZK,). Rengeteg háborút provokált, szórta szét a világban a kommunista hülyeséget. A 70 évnyi bolsevik tevékenységnek több mint 100 millió halottja van, hát ezért vannak így beállítva az oroszok ahogy.
66.
66.
Czigi
63.
63.
K.Bandi
Ott az ellenpélda A World of Tanks xD
Az orosz tankok lazán verik bármely más nép tankját, a németek tankjait nagyon gyengének állítják be, pedig azok voltak a kor legerősebbjei...
62.
62.
xSHx
A 4-es metró Tycoon nem lenne rossz ötlet! Eléggé szavatos játék lenne, akár több ezer órás játékidő is meglenne! XD
61.
61.
Raatkainen
A hazafik, akik a háborút megelőzően és az alatt is a honfitársaikat gyilkolták halomra csak maradjanak csöndben.
Amúgy a hazafias játékok alatt a szélsőjobboldali nacionalista játékokat értik?
60.
60.
Uhu123
#54: Sajnos ebben is van igazság. A Habsburgok előszeretettel "írkálták át" az alájuk tartozó népek történelmi tényeit. A Szovjetekről már ne is beszéljünk...
57.
57.
Sznfctm
Hűha gazdag a termés itt a kommentek között, szeretettel gratulálok az ilyen "majd ha idősebb leszel" és hasonló jellegű hozzászólásokhoz. Félő, hogy ha az oroszok játékot fejlesztenek, akkor...

a.) abban is kb annyi önkritika lesz, mint itt egyes kommentelőkben (el is képzelem, hogy a hősiesen menetelő, nemes arcélű szovjet katonák előrenyomulása során a nők valójában tucatjával alélnak a marcona harcosok karjaiba, és voltaképpen Iván és társai leteszik a vasúti síneket, nem felszedik, valamint antik festményeket és értékes tárgyakat hagynak szerte, amerre járnak, és még a nap is szebben süt ott, ahol a történelem által méltatlanul megalázott Vörös Hadsereg elvonul...)

valamint

b.) véletlen sem olyan színvonalú alkotások születnek majd, mint pl. a Ring of Yoomurjak (innen is üdvözöltetem a készítőket, kár hogy nem sikerült egy populárisabb stílusba/formátumba önteni az amúgy kiváló történelmi alapú témát). Sokra mennek az okítással, ha senkinek se kell a játék, vagy aki még esetleg meg is vette, az is félreteszi 5 perc után, márpedig ha a nemzeti hevület az egyetlen erőforrás a játék készítése során, akkor ez lesz a vége.

Az a helyzet, hogy kell egy jó játékot csinálni, ami elé odaül a nép, és utána azt adsz be nekik, amit akarsz, feltéve, hogy beszélik a nyelvet, amin a játék megjelenik (itt talán bukik is Arseny Mironov, Arseny Mironov kultúrminiszter segédje ;) ), és hogy leköti őket a sztori. Én pl. totál elhinnék a Call of Duty single kampánynak bármit, amit mondani akar, ha teszemazt akarna valamit mondani. ;)

És bezony szegény mellőzött magyarok is eladhatnák a világnak játék formájában, hogy mekkora igazságtalanság volt Trianon (mert az volt, csak banyek már másnap tök mindegy volt, és nyilasékba meg 40 év szocializmusba került, hogy ezt az akkori vezetés nem fogta fel, és van akinek még 90 év után sem esik le, hahó!), vagy van millió meg egy történelmi téma, amiből állat jó stratégiát lehetne csinálni. Mondjuk más kérdés, milyen marketinggel adod el Rákóczit, akiről KKEun kívül nem annyira túl sokan hallottak. ;)
56.
56.
Én nem tudom mit sírnak, szinte minden oroszok által készített RTS-ben a legkönnyebb az orosz oldal. Cuban Missile Crisisben az oroszokkal egyszerűen GOD MODE a játék :-D Kínával könnyű, mert az is vörös csillagos volt, USA-GB meg egyszerűen impossible mission :-D Megpróbáltam komolyan, de bárhol álltam a térkép szélén is jött 10 másodpercenként egy random bombázó és szétcseszte a tankjaim. Ez az uccsó küldetések egyike volt, de nem engedett végigvinni, nem viccelek, valahogy "véletlenül" mindig odajött egy repülő...
55.
55.
markoci555
ha nemzeti játékokat fog csinálni Oroszo. akkor lesz ferdítve keményen a történelem, nem a mostani C of H-ban
54.
54.
markoci555
#47: magyar történelmet ne is tanítsanak, mert olyan hazugságok vannak a könyvekben hogy csak néztünk, amikor a történelemtanárunk elmondta az igazságot, legjobb történelemanár volt, vele filmet is néztünk, amikor meg már szinte minden anyag le volt adva, még kicsit filozófikusabb dolgokról is beszélt, persze az egész osztály rühellte, mert visszakérte az anyagot, de legalább nem utáltam a törit, mint általánosban
53.
53.
Quent1n
#51: singleben gondolom, avval meg még nem foglalkoztam. :)
52.
52.
wolfwarrior
#9: Bocs nem elég pontosan fejeztem ki magam amikor azt mondom, hogy:biztos csináltak ilyet máshol is akkor éppenséggel arra gondoltam, hogy más országoknak katonái is.
51.
51.
BlackTreff
#47: Az konkrétan benne van a játékban! :)

Nem értem miért vannak felháborodva az Oroszok!
Mindenki tudja, hogy nem teremtettek éppen "emberbarát" környezetet még a saját katonáiknak sem, szóval inkább tanulnának a múltból és nem köpködnének mindenkire, aki kimondja az igazságokat!
A Németek is fel lehetnének háborodva, de mégsem teszik...
50.
50.
ArrowCross
#29: Nyugodtan akaszd fel magad, mocskos midó.
49.
49.
LiL Troy
#29: Nem hiszem hogy valami olyat írt ami miatt megérdemelné ezt a kommentet. Semmi rosszat nem mondott.
47.
47.
Quent1n
#46: Mert a magyar oktatási rendszer egy nagy szar ennyi. Tesznek rá magasról, hogy a gyerekekkel megszerettessék a magyar történelmet. Aránytalanul sok dolgot tanulunk más országok történelméről így perszer, hogy a sajátunk kevésbé ragad meg bennünk. Mert hogy az "általános műveltség"... Ezt rásütik minden hülyeségre. Rengeteg felesleges dolgot tanítanak, amivel meg foglalkozni kéne azzal csak ímmel ámmal. A történelmünk is pont ilyen. Ledarálják mint egy száraz anyagot de egy filmet nem nézetnek meg vagy beszélnek át a gyerekekkel, nincsenek újrajátszott történelmi események stb. De az orosz forradalomról meg Dél-Amerika gazdaságát fontos ismerni meg egy tonna ostoba évszámot. Aztán meg csodálkoznak, hogy a gyerekekbe nem marad meg a magyar történelem és izgalmasabbnak találják az amerikai polgárháborút mint a magyar-török háborút... Már évek óta pofázzák, hogy az oktatási rendszerünk gyenge általános iskolai és gimnáziumi szinten de amíg csak káderek kerülnek pozícióba addig ez nem is fog változni.

Az oroszok meg menjenek a francba. Először is az egész világ tudja, hogy milyen undorítóan viselkedtek az orosz "felszabadítók". Másodszor meg nézzenek már magukra, hogy most is hogy működik az az ország.. Igen sokat köszönhetünk nekik, hogy megfogták a nácikat de marhára nem másokért tették hanem magukért és bizony ha Hitler nem támad akkor előbb utóbb ők támadtak volna ez lazán benne volt. Csináljanak játékokat aztán az olyan lesz amilyet ők akarnak, vagy csináljanak magukból hülyét abba úgy is jók. Örüljenek, hogy nem került be a játékba az a parancs, hogy aki visszavonult azt lelőtték.. Mert ez se így volt gondolom minden csak nyugati kitaláció.. ugyanmár..
46.
46.
Uhu123
#44: Sajnos én sem értem, hogy a magyar történelmet (most nem is a hunokra gondolok, hanem mondjuk a reformkortól, meg egy két fontosabb király) miért nem ismeri a magyarok nagy része. Viszont nagyon sok dolgot tényleg a fejünkbe illetve szüleink, nagyszüleink fejébe vertek. "Mert Magyarország történelmében is voltak borzalmas politikai döntések, amiket másképp kellett volna meghozni, de ezekre valahogy senki nem akar emlékezni. Viszont ha más ország rossz döntéseiről van szó a történelemben, akkor azokat már rögtön ócsárolják meg lenézik." Ez szerintem pont abból következik, hogy a magyarok döntő többsége nem is ismeri a történelmét. Az tényleg nem jó, ha túl nagy szerepet képzelnek oda, ahol nem volt. De ebben koránt sem a magyarok az elsők. ; )

Sajnos a magyar történelem hemzseg a rossz és helytelen döntésektől, amiken nem sírni és sértőtgetni kéne, hanem tanulni belőle. De ugyanakkor nagyon sok jó döntés/tett/mozgalom is kapcsolódik hozzá. Az sosem jó, ha az egyik rész hangsúlyosabb, mint a másik.
44.
44.
simon 555
#42: Pedig a történelem könyvekben benne van minden, arról már csak az emberek tehetnek, hogy jobban megmarad valaki fejében az USA történelme mint Magyarországé. Mind2 ugyan úgy benne van a könyvekben.
Azzal sincs semmi baj ha valaki ismeri a saját hazája történelmét, a gond ott van amikor kicsit túl nagy szerepet képzelnek oda ahol nem volt. Mert Magyarország történelmében is voltak borzalmas politikai döntések, amiket másképp kellett volna meghozni, de ezekre valahogy senki nem akar emlékezni. Viszont ha más ország rossz döntéseiről van szó a történelemben, akkor azokat már rögtön ócsárolják meg lenézik.
43.
43.
Uhu123
Bocs az elgépelésekért, angol billentyűzetem van.
42.
42.
Uhu123
#28: "nem Magyarország a világ közepe". Ez pontosan így van. De nézzük meg már akkor azt is, hogy ma a magyar embereknek nincs öntudatuk. Nem jó az, ha egy nép magát és az orszégát gondolja a világ közepének, de az ugyan annyira rossz, ha semmit nem tud a történelméről, egyenesen lenézi a saját népét és hazáját. Sokat olvastam ebben a témában. A magyarok nem ismerik a saját történelmüket, nincsenek a saját népéből példaképeik. Ha végig mész az utcán és megkérdezed a magyar embereket, hogy szerintük az amcsik kikre lehetnek büszkék, akkor mondják, hogy Obama, Abraham Lincoln stb. Aztán ha rákérdezel, hogy a magyarok kikre lehetnek büszkék, akkor jön az őőőzés. És az a baj, ha valaki tisztában van a népe történelmével és tetteivel, az már "hungarista" nacionalista förmedvény. Sajnos ezt a nézetet nagyon durván beleverték az emberekbe. Ennél jobban nem megyek bele, mert nem itt van a helye. Persze azokat a hungaristákat, akik tőparasztok, igazi rocker hossz úhaj stb én sem bírom.
41.
41.
Norbiii
#40: Ja és gondolom, akkor a Die Hard 5 sem tetszik nekik?! XD
40.
40.
Norbiii
"az orosz harcosokról festett negatív kép elfogadhatatlan"

Hát nagyapám tudna mesélni, hogy mit csináltak az orosz katonák 1956-ban, de nem csak. Komolyan hihetetlen, mi ebben az elfogadhatatlan, mikor hosszú évtizedeken át uralkodtak felettünk? A 40-es, 50-es évek példáit inkább nem is sorolom. Ha az első világháború idejéről van szó, akkor nem mondtam semmit, ha nem akkor meg nem rétem, de többet nem is írnék, nem akarok átmenni politikába, talán így is túl sokat írtam.

Kivi leszek, h milyen játékot fognak készíteni.
37.
37.
mestermagyar
#33: Van, akit azért elég sokminden köt Magyarországhoz. Én pl. nemesi származású emberként el nem tudnám képzelni, hogy csakúgy átmenjek más országba, csakmert 1000 eurót keresek havonta kukásként. Én pont a vándorcigány módjára élö embereket rühellem. Nem rasszizmusból, de mi is olyanok leszünk, mint ök: Egy fajta, de semmi nemzeti törekvés, csak elviseljük egymást, mert ugyanazt a nyelvet beszéljük.

1600-as évek: szászok, és a székelyek dühösek voltak a fejedelemre,meg hogy az egyikük székhelyét fejedelmi székhelynek rakták meg.
2000-es évek: a magyar ember inkább románnak vallja magát, hogy pénzhez jusson, és behúzza a nyakát ezektöl...

Ilyen elpuhányodott népséget! Manapság be van rögzülve, hogy ne változzon semmi, és nehogy véletlen is legyen egy pici lázongás, mert rögtön jön a fél NATO. Tehát most el van mindenki ásva, akinek rossz, és nem is változtathat rajta.
35.
35.
rocket182
#33: Tisztában lenni a történelemmel és a pillanatnyi helyzettel részemről nem meríti ki a hungarista fogalmát. A megélhetés fontos eleme létezésünknek a mai világban. Ajánlom olvass több könyvet, tanulj és kívánom neked hogy megtaláld a számításaidat. Nekem nem sikerült megértenem a gondolkodásodat hiszen a pénz nem minden. Ha egy kicsit idősebb leszel majd megérted. Ajánlom még, hogy szánd rá magad egy kisebb Külföldi utazásra és tájékozódj a lehetőségekről mielőtt minden kerítést kolbásznak vélsz, semmi harag semmi negatívum. De lehet jobb is ez így. Lezártuk
Részemről befejeztem.
34.
34.
simon 555
#33: De ez már nagyon off, szóval szerintem addig hagyjuk abba amíg nem szabadul el a pokol.
Másképp látjuk a dolgokat, én elfogadom ahogy te látod, igaz nem tetszik, de elfogadom. Tégy te is így.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...