Csak Japánban áll le a Wii gyártása

  • Írta: zoenn
  • 2013. október 23.
  • Hír
Link másolása
Habár a Nintendo a héten megerősítette, hogy a szigetországban megszűnik a Wii gyártása, ám mindez nem vonatkozik az amerikai és európai piacokra, ott továbbra is kapható lesz a konzol.

Amikor a hét elején a Nintendo bejelentette, hogy Japánban megszűnik a Wii gyártása, még nem volt világos, hogy ez miként befolyásolja a piacot az Egyesült Államokban és Európában. Mint kiderült, a lépés kizárólag Japánra vonatkozik, a nyugati régiókra nem lesz befolyással - tudtuk meg a Nintendo of America szóvivőjétől.

"Nincs változás a Wii státuszát illetően az Egyesült Államokban (és Európában), s megvásárolható lesz az ünnepi szezonban." - nyilatkozta a cég képviselője a Gamespotnak.

A Wii-ből több mint 100 millió egység talált gazdára az elmúlt nyolc év során. A rendszer még 130 dollárt kóstált a megjelenés napján, a karácsonyi szezonban találunk olyan boltot, ahol már 50 dollárért hozzá lehet jutni. Európában a némileg kisebb és leegyszerűsített változat, a Wii Mini is kapható.

12.
12.
Amugy meg beke poraira.
Azzal a hardverrel igen szep kort elt meg.
Ha ezt vesszuk alapul es az aranyokat is nezzuk a ps3-nak es a boxnak meg kb 10 eve lenne hatra..
11.
11.
Szerintem el lett baszva a cim.
"Csak Japánban áll le a Wii gyártása ..
...ám mindez nem vonatkozik az amerikai és európai piacokra, ott továbbra is kapható lesz a konzol."
Rohadtul kinaban raktak ossze szerintem az osszeset.
Inkabb leal a wii forgalmazasa japanban akrta az lenni.
10.
10.
ZsupiDav
#8: Nagy harcban van a PSP-vel a 4. helyért...
9.
9.
myrte
Már eljárt felette az idő. Ideje a Wii U-ra koncentrálni. Én szeretem a kis masinát. A gamepad features nagyon jó, kényelmes, off tv mód stb... Ráadásul már 18 óra Rayman Legendset játszottam rajta, és még csak ezután jön az Assasin's Creed 3 és a YourShape 2013. :D
8.
8.
lesik20
Jaja, mondjuk nem tudom a wii u jol tartja magat japcsiban?
7.
7.
floax
Wii-ből kihoztak amit csak lehet !!! Szép teljesítményt ért el ,de még lesz 1-2 játék ami kijön rá !!! Egy wii u nekem is elférne majd a szobámban !!! :D Érdekes viszont hogy csak Japánban , de minden országot elfog érni ez a hullám !!!
6.
6.
mestermagyar
#5: Ha japó lennék. :D

Akkor úgy mondom: munkaerő pazarlás (bár gondolom egy lélek sem dolgozik a gyárakban, mert gépesített). De rengeteg oka van rá. Felhalmozódott, mindenki aki tehette, megvette, másra kell a gyártósor stb.
5.
5.
Norbiii
#4: Tudod, hogy a hardver nem minden. XD Egy játékkonzol, vagy egy játék, sok elemből áll össze: játékélmény (ami sok elemet rejt magában) és a grafika, amely hardver függő.

Ezt bizonyítják az eladási számok is, hogy az első 3-4-5 évben inkább vettek egy olyan konzolt, aminek a hardvere gyengusabb volt, mint egy olyat, ami nagyon erős volt. Ennek több oka van: mozgásérzékelés, olcsóbb volt stb, de így lett. :)

Amúgy hozol nekem egy Wii U-t Japánból? XD
4.
4.
mestermagyar
#3: Szerintem japánban rég kinőtték ezt a hardvert, már olyan, mintha kínai kvarcjátékgépeket gyártanának már bocs. :D Nomeg mindenkinek van egy raklap pénze, hogy vegyen wii u-t ott.
3.
3.
Norbiii
7 év alatt több, mint 100 milla, azért az szép teljesítmény. Hogy pont Japánban áll le, ez talán fura, de sajnos ez van. Ilyenkor szokott jönni, hogy teljesen leállítják a dolgot, remélem nem, de ha mégis így lenne, akkor azt tudom mondani, hogy elleszek azokkal a játékokkal, amiket az elmúlt 7 év során kiadtak: Super Mario Galaxy, Wii Party, Mario Kart, NSMB, DKCR, Zelda, és még lehetne sorolni, ezek az én kedvenceim.

Mindenesetre jó kis játékkonzolt hoztak össze.
1.
1.
DON GONDOCS
Hát még mindig jobban megéri wii-t venni mint wii-u-t. Gondolom az ünnepek alkalmával sok wii fogy majd.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...