FIFA 14 - mozgásban a next-gen verzió

  • Írta: zoenn
  • 2013. október 26.
  • Videó
Link másolása
A héten már láttunk pár képet a FIFA 14 Xbox One-os verziójából, de most éles körülmények között is megcsodálhatjuk, hogy mire képes a nagy dérrel-durral beharangozott Ignite Engine.

Nem tagadjuk, tényleg pofásabb lett a FIFA 14 PS4-en és Xbox One-on, az Ignite Engine nem pusztán szebb textúrákat, fényeket és megnövelt poligonszámot jelent, hanem a fizikán is érezhető változás történt.

A next-gen változatok az új masinák premierjekor érkeznek.

21.
21.
Azeroth87
#7: Na, ebben nem értünk egyet ;)
20.
20.
RangerFox
#17: Én azt mondom hogy egyszerűen túl sokat vártok el egy kilenc éves hardvertől. Majd a nextgen. Amúgy nézd meg a KIllzone mercenary-t ps vitán. Azon tényleg jól meg van csinálva az mi, pedig az csak egy hendheld..
19.
19.
aordog
Igazatok van, de azért az igazsäg valahol félúton van...
Utälom a focit, de ez nekem is tetszik.
Rengetegen vannak, akiknek még a PS3 és az XBOX360 is paradicsomi életet jelentene.
A konzolok jätékok, s mint tudjuk ezeket gyerekeknek szänjäk, illetve felnöt embereknek, akik a szívükben gyerekek...mint Én.
Fontos a graf és a MI, de az élmény amit kapok a gamelés közben...szerintem az a legfontosabb.
Délutän a San Andreas- t nyomtam, majd a Grid 2 és levezetésként Black Ops 2 volt a napirenden.
Nemsokära DK3 Trouble Double és egy kis Castlevania4 van betervezve még mära.

Tehät, ez a Fifa szerintem szép ês a mostani idöszakban szerintem a kategoriäjäban a legjobb.
Nekem tetszik a One és a PS4 a videok alapjän.
A Fighter Whiting ( lehet, hogy elírtam) példäul nagyon érdekes.
17.
17.
randall13
#15: HELÓ! Ez már 2013! 10 éve nincs változás MI téren, sok játéknál még romlott is. És ez egészen addig nem is fog változni, amíg az együgyű gémer csak azt nézi hogy hány csillogás/képkockát produkál a játék.
15.
15.
RangerFox
#14: HELÓ! Ez még csak 2013! Mostanában csak a látványra koncentrálnak, de utána ebből is kinőnek a programozók és foglalkoznak ezekkel is.
14.
14.
randall13
#12: Fizika néhány játéknál már tényleg elviselhető. A baj az, hogy a néhány fogalmát csak a Crysis1 és a BF3 fedi le, ezek is csak épphogy beférnek a tűrhető kategóriába. És akkor hol a maradék több száz játék? Máig nincs egy olyan autós játék, amiben lenne normális törésmodell. Mozgások terén is minden AAA játék esetében a minimum lenne LEGALÁBB egy Euphoria szintű szimuláció. Ennek ellenére csak pár R* játék használja.
MI alatt sem arra célzok, hogy minden játékba belekódolják Stephen Hawking DNS-ét, hanem olyan alap hibák kiküszöbölésére, hogy a bot ne álljon ki a csatatér közepére, vagy 8km-ről ne lőjön fejbe. A mai MI-k tudása kimerül abban, hogyha meglát valakit arra tüzel mint egy hülye, esetleg fedezékbe is vonul, több-kevesebb sikerrel. Azért igazán beleférhetne a többmilliós büdzsébe az a programozói munka, aminek hatására képesek lesznek a botok értelmesen reagálni a környezetre, netán egy-két RPG-ben még random társalgás indítására is hajlamosak az adott helyzettől függően. És itt nem az előre scriptelt marhaságokra gondolok.
Ezeket a hiányosságokat még csak-csak el tudom nézni a kisebb kiadóknál, de egy EA, Activision, Ubi, R*, stb.. esetében, ahová szabályosan folyik a pénz egyáltalán nem. Ráadásul az fizika és az MI pont olyan dolgok, amiket elég egyszer normálisan megcsinálni, és onnantól bármilyen hasonló stílusú játékban használhatóak egy-az-egyben.
12.
12.
Sun9us
#11: Fizikában nincs mit fejleszteni, maximum a rombolható környezetet. Már a Source is elképesztő fizikát tudott szimulálni, pedig nem mai gyerek. Az Mi-vel, pedig az a baj, hogy rengeteg számítást igényel, és nem biztos, hogy javára válna a játéknak, sőt, a játékok nagy részét élvezhetetlenné tenné az okos Mi. Példának ott a Cod, egy élvezetes kis lövölde, viszont okos Mi-vel, egy 1 a 64 elleni multi meccsé változna, amire azt szoktuk mondani, hogy csalás, és esélytelen, nem azt, hogy szórakoztató.
11.
11.
randall13
Mindenki a grafikával dobálózik, holott 10 éves lemaradásban van a fizika és az MI a látványhoz képest. Ezeket valamiért nem szeretik mutogatni trailerekben. Nem is emlékszem, hogy volt-e olyan játék, aminek az MI-jére azt mondtam volna, hogy ez igen. Máig a FEAR-ét dicsérik sokan, ami egy 8 éves játék oO
10.
10.
Norbiii
#9: Én is bírlak. :D Igaz, ami igaz, és igazad van, sajnálom, csak túl lelkesen állok a dolgokhoz, túlságosan beleélem magam a dolgokba, és talán túl sokszor is szeretem kiadni magamból az érzelmeimet, gondolataimat. Nincsen semmi gond, máskor jobban odafigyelek.:) Viszont én így gondolom. :D
9.
9.
RangerFox
#1: Figyelj Norbiii: Bírom a csőröd, meg jó arc vagy, és kérlek ne érts félre, de NEM KELL minden next gen hírnél közölni azt hogy neked elég a 7-dik generációs konzol és hogy PS3-ad lesz és hogy nem fog fejlődni (pedig fog) a grafika. Mégegyszer mondom ne vedd sértésnek. Hogy a témához is hozzászóljak, ütős trailer, majd megnézném a későbbi FIFA részeket, hogy mennyit fog fejlődni next genen.
7.
7.
Sun9us
#6: Dubstep nélkül, viszont egy szebb és értékesebb világban élhetnénk.
6.
6.
Dubsteppel sokkal jobb lett volna.
5.
5.
Yanez
#4: Ha játékmenet terén nem is, de részletesség és realizmus téren nagyon sok újat nyújthat a nextgen. És ezek a dolgok pedig jó sokat tudnak dobni a játékélményen.
4.
4.
Sun9us
#3: Nem hiszem, hogy játékmenet terén újra feltalálják a spanyol viaszt. A Nintendo próbálkozott vele, több/, de inkább kevesebb sikerrel. A mozgásérzékelős vackok, pedig egyszerűen megbuktak, az AAA kategóriában. Így a Next gen mércéje marad a látvány, ami per pillanat egyáltalán nem ad okot a váltásra.
3.
3.
Yanez
#2: A nextgen még csak most fog "pályára" lépni, szóval senki ne várjon azonnali látványorgia különbséget. Majd 1-2 év múlva már sokkal meggyőzőbb lesz a dolog. És csak szólok, hogy nem a legésszerűbb az, ha a gamer a látvány, ergo grafikai különbségek miatt vált. Elsősorban a játékokért kell, amelyek nem jönnek a jelenlegi genre, és persze sokakat érdekel a kényelemnek és közösségi élvezeteknek kitalált közösségi ficsőr lehetőségek. És végül, jöhet az, hogy nem ártana, ha kurva jó lenne a graf.
Hajrá nextgen!
2.
2.
Sun9us
Valahogy én sem látom, azt a különbséget, mint a PS2-PS3 között. Majd én is generációt váltok, úgy jövő karácsonykor, úgy 80k körül.
1.
1.
Norbiii
Kérem senki se kövezzen meg, csak a saját szubjektív véleményemet írom le, tehát, amit én gondolok, korántsem biztos, hogy ez így is van, sőt biztos, hogy nincs igazam!

Minden tiszteletem a next-gen verzióé, de ennyi különbség miatt, én nem költök 100 rugóval többet, bőven megteszi a mostani generáció is, (Ps3-am lesz) ez nem akkora különbség, bár már sokszor mondtam, hogy nem is lesz. És hogy szerintem mennyit fog változni a grafika ámblock, abba nem mennék bele, aki ismer az tudja a véleményem.

Ettől függetlenül, nagyon szép, nagyon jó! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...