Törölték a Command & Conquert

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 29.
  • Gyászhír
Link másolása
Úgy látszik, ez a tisztogatás napja az Electronic Arts-nál: a kiadó bejelentette, hogy leállította a free-to-play Command & Conquer fejlesztését, ráadásul a játékot készítő csapatot is szélnek eresztette.

Az Electronic Arts leállította a Command & Conquer fejlesztését, a kiadó és a Victory Games meglepően őszinte nyilatkozatban számolt be a projekt törléséről: itt azt írták, hogy "az alfateszt után világossá vált számukra, nem ilyen játékot akarnak a rajongók". A Victory-srácokat egyébként szélnek eresztették, de a kiadó megpróbál cégen belül munkát adni nekik.

A Command & Conquer a 2011-es VGA-n mutatkozott be, akkor még a Command & Conquer: Generals folytatásának szánták a címet. Később változott a terv: a készítők elhagyták a Generals 2 alcímet, és dobozos játék helyett inkább free-to-play szolgáltatásban kezdtek el gondolkodni, amihez folyamatosan érkeztek volna a kiegészítők - az is elképzelhető volt, hogy előbb-utóbb más C&C-univerzumokat is hozzácsapnak az alapanyaghoz. A Frostbite motort használó játék 2014-ben rajtolt el volna.

A Command & Conquer jövője azonban mindezek ellenére nincs veszve, az EA igyekszik feltérképezni a lehetőségeit a folytatást illetően, hogy mihamarabb jó hírekkel rukkolhasson elő.

26.
26.
Juha
Vagy nem is törlik ténylegesen, csak más néven, a skineket megváltoztatva adják majd ki, új játékként.
A hype úgyis meglesz, hogy ez lett volna az új CnC, viszont a rajongók sem tudnak majd belekötni, mint ahogy az mostanában divat, hogy ez már nem az a játék, túl nagy a változás, vagy épp hogy rókabőr. Mert minden egyes folytatásnál ez a rinya megy, valljuk be.
25.
25.
Dugong
Hónapok óta vártam, hogy végre játszhassak a végleges játékkal. Óriási csalódás ez nekem is.
Biztos vagyok benne, hogy a F2P-jel volt a baj. Nem jött volna be akkora bevétel, hogy megérte volna éveken keresztül fönntartani a szervereket, és frissíteni tartalommal a játékot. Egyszerűbb volt megjelenés előtt törölni, mint kockáztatni.
24.
24.
elfdefender
Nem tudom, sírjak-e vagy nevessek. Nem kár érte...
23.
23.
abydos
Lefotóztam ezt, amíg ki nem törlik központilag:
http://gyazo.com/0a995ac5ab151ae908fbd4ec962846a4

Az ok, amire hivatkoztak valószínűleg tényleg ürügy. Ezt taglaltam is a búcsú cikkemben a közösségi oldalamon :/ http://tiberium.hu/2013/10/eg-veled-cc
22.
22.
anadrex
Esetleg ezzel a körítéssel akarják beadni az embereknek, hogy mégsem free2play lesz, hanem meg kell vásárolni a játékot. Ha az emberek azt hiszik egy ideig, hogy törölték a projektet és utána előállnak azzal, hogy mégis ki tudnák adni, ha fizetünk a játékért egész más lenne a fogadtatása.
21.
21.
anadrex
Az is lehet, hogy megjelenés előtt ezzel akarnak egy nagy hírverést csinálni. A játék eléggé úgy tűnt, hogy már készen van, én sem hinném, hogy kukázzák az egészet.
20.
20.
anadrex
Ez a játék lett volna ami miatt vettem volna egy új pc-t, de úgy látszik, hogy felesleges beruházás lett volna. Kár érte, nagyon vártam.
19.
19.
alex512
#14: Azért van egy színvonal. Az utóbbi időben hány kritikán aluli játékot adtak ki? Más dolog, hogy pénzéhesek és más dolog, hogy rosszak egy kiadó játékai.
18.
18.
shooter1234
Kár érte. Elsőre én is úgy gondoltam hogy "ez mi?!" Aztán kiderült hogy nem hivatalos Generals folytatás, így már egészen megtetszett, láttam belőle pár játékmenet videót ami szintén meghozta (volna) hozzá a kedvem. Kár érte.
17.
17.
SSJ Gábriel
Én is a kiutat keresem. Arra lenne mód, hogy némi pénz fejében a készítő csapat odaadja egy másik stúdiónak a játékot, más névvel, és úgy mégis kikerüljön? Mert engem is zavar hogy ez befejeződik lassan, még akkoris, ha én nem játszhattam vele, és éppen nem volt meg a gépigényem sem szerintem.
16.
16.
Adamknight
Na, ez meglepetés, és nem a jobbik fajtából. Kár érte :(
14.
14.
vmiki88
#6: Az EA nem tud már mélyebbre süllyedni, szóval ez nem lehet visszatartó erő. (money, money, money)
13.
13.
Cooper911
Bakter! Ez de kész. Simán tolhattak volna a megjelenésen, a béta alatt is regeteg mindent lehetett volna változtatni. Nembaj lesz helyette majd NFS25 az kell a népnek, azt kiadják akkor is ha ... rossz.
12.
12.
ez meglepő, a videókban tényleg elég jónak tűnt, benne volt a legleső C&C hangulata
10.
10.
abydos
#8: Több mint 131 000 ember játszik vele jelenleg is, azért mert szar lenne? Nem hinném: http://gyazo.com/75efc8f731c91e14aa1552ec0a7719e2

Valami oka biztos volt a dolognak, de nem hiszem, hogy ez.
9.
9.
Scoo
Nekem tetszett. Kár érte. Jó lett volna egy igazán ütős f2p rts.
8.
8.
Just S
Hát szerintem ha az EA valamire nemet mond ahelyett hogy kiadná fékészen, akkor az már tényleg nagy szar lehetett..
7.
7.
hurkagyurka2
Ez hihetetlen nagy baromság szerintem, egy szinte kész játékot kukába dobni... A videók alapján egyáltalán nem volt rossz! Valószínűleg a free-to-play-t gondolták újra, de visszakozni ugye nem lehetett, inkább dobták az egészet.
6.
6.
alex512
#5: Aha inkább adjanak ki egy rossz játékot elszomorítva, magukra haragítva a rajongókat és rombolva a kiadó presztizsét. Az sokkal jobb lett volna, mint hogy lenyelik a költségeket és törlik a játékot.
5.
5.
Stranger
Lol wut? Ezek hülyék? Már kb. kész van a játék.
Mindenesetre gratulálok, ezt is elb@szták.
4.
4.
Necreon
#1: Egyet kell értenem. Igazából ez még egy Red Alert 3 lett volna... mindenki szerette volna, aztán amikor megláttuk mindenki inkább eltemette volna...
3.
3.
abydos
56 órát játszottam az alfatesztben. Ez a hír mélységesen megrendített. Az egyik legjobb RTS játék amivel valaha játszottam és hihetetlenül igazságos F2P rendszere volt. Egyszerűen kivagyok, nem is vártam más játék megjelenését...
2.
2.
Drazhar
Nem hinném, hogy nyomtalanul törölnek ennyi beleölt fejlesztést,energiát,munkaórát. Valamilyen formában átalakul a project, de fix, hogy lesz vele valami!
1.
1.
Darox
Na sokáig tartott nekik mire leesett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...