Blogajánló: Segasztok, elektrokalandorok!

  • Írta: Scoo
  • 2013. november 25.
  • Hír
Link másolása
A fiú boldogan robbant ki az iskola kapuján. Végre péntek, előtte a hétvége, alig kapott házit, így semmi akadálya annak, hogy a barátaival végigjátssza a hétvégét. Nemrég kapott egy új konzolt...

...És egyelőre fogalma se volt, milyen játékkal játsszon. Az apja szokott olyan komolyan töprengeni a sárgacsekkek felett, mint ahogy ő azon morfondírozott az üzletben, hogy melyik játékot kölcsönözze ki.

Az első játék elég egyértelmű volt. Street of Rage. Együtt püfölni a söpredéket egy haverral? Naná, jöhet! Vagy inkább a Golden Axe? Hm. Nehéz döntés. Sonic The Hedgehog? Ez meg milyen állat? A képek alapján mindenesetre büntet. Máris a kosárban landolt, ahogy az Ecco the Dolphin is. Úgy hallotta, magyarok készítették. Még ilyet! Mindenesetre valami akció is kellene. A Desert Strike-ban helikopterrel kell lövöldözni? Van ennél királyabb a világon? Nincs! Bár érezte, hogy ez túl sok lesz egy hétvégére, de nem érdekelte. Otthon olyan nagy mosollyal rakta bele a cartridge-t a Sega Megadrive-ba, hogy aki látta, biztos lehetett benne, a világon nincs boldogabb gyerek nála.

Több mint húsz évvel ezelőtti történet, de biztosak vagyunk, hogy sokan magukra ismertek benne.

25 éves a Sega Mega Drive:

25 éve (atyaég!), hogy megjelent a Sega méltán sikeres konzolja. Sokan nem is éltetek még akkor. Hazánkba jóval a megjelenés után jutott a fekete konzolból, és bizony számos kellemes emlékünk fűződik hozzá. Hol volt még akkor a Sony! Vagy a Microsoft, hiszen még Windows se létezett ekkor. A harc a Nintendo és a Sega között zajlott, és akkor még elképzelhetetlen volt, hogy a Sega nem fog új konzolt kiadni idővel. A születésnapost Norbiii köszönti.

Ahogyan a Nintendo Mario nélkül, úgy a Sega Sonic nélkül nem létezik, mondják egyesek, és ebben nagy igazság van.”

Wolf Among Us - Part 1:

Ritka az olyan játék, ami egy film vagy egy sorozat alapján készül és fel tud mutatni valami icipici színvonalat. A Walking Dead viszont ilyen volt, sőt sok helyen az év játékának kiáltották ki. Vajon a Telltale meg tudja ismételni a sikert úgy, hogy nem kap erős hátszelet és rajongói bázist alapból? A The Wolf Among Us első részéhez ApexShow írt ajánlót.

„Abban rejlik a játék igazi ereje, hogy folyamatosan fenntartja az érdeklődést. Mindig nem várt események elé fognak állítani minket, ami miatt a sztori kiszámíthatatlanná válik.”

Rift:

Ha a free-to-play játékokat kiadnák dobozos verzióban, és bedobálnánk őket a Dunába, bizony le kellene zárni a rakpartokat, mivel elöntené őket a víz. Vajon ebből a tömegből a Rift ki tud tűnni? Balint23h véleményét olvashatjátok.

„Néha már én csodálkozok el azon, hogy hogyan működhet ez a játék még. Ugyanis gyakorlatilag mindent meg lehet szerezni ingyen is.”

A postás mindig rosszkor csönget:

Yanez minden vasárnap megörvendeztet minket egy bloggal, amiben szabadjára engedi féktelen humorát. Nem mindig ajánlóképes az ilyen műve (nem a minőség miatt), de a mostanit nyugodt szívvel bárkinek ajánlhatjuk, hiszen kivel ne esett volna már meg, hogy pont akkor csörögnek az ajtón, amikor az ember épp letolta a gatyáját, hogy elfoglalja méltó helyét a trónon.

Gondolom Isten aznap jót kacagott rajtam. De legalább tudom, hogy van humorérzéke, csak nekem valahogyan nem jött be.”

Ez lett volna a heti ajánló, de azért nem szeretnénk említés nélkül hagyni Gora anime ajánlóját. Valamint Vikóca Dreamfall írásán látszik, hogy remekül megfogadta a tanácsokat, amiket adtak neki kommentben és folyamatosan fejleszti író képességeit.

Csak így tovább, legyünk egyre többen! Ezért mondjuk, hogy nem baj, ha elsőre valaki nem profi. Barátságos a közösség és szívesen segít abban, hogy te is jobb legyél. Szóval hajrá, irány blogot írni! Jövő héten lehet, pont te fogsz bekerülni.

17.
17.
Norbiii
#16: word- így akartam.
16.
16.
Norbiii
#10: Nekem pl: néhányszor volt olyan, hogy megírtam a blogot, majd csak a kék mezőbe írt szavak látszódtak, tehát újra kellett volna írnom. Nos amit tanácsolni tudok:

1: Írd World-be, majd másold be a GK-ra!

2: Amikor kiteszed a blogot, utána NYISS EGY ÚJ ABLAKOT, menj fel a GK-ra, és nézd meg, hogy a blogod jó-e!

3: Ha jó, akkor okés van, de ha nem, akkor nyisd meg azt az ablakot, amit legelőször írtál, és megmarad a szöveg! :)
15.
15.
Scoo
#14: Azért örülök, hogy nem adtad fel :) Amúgy ha a HTML nézetre kapcsolsz úgy lehet bevette volna a szöveget.
14.
14.
DarkLord
Megoldódott a problem viszont most meg már nincs kedvem a cikkhez majd este rászánom magam :D
13.
13.
Yanez
#12: A Firefox-ot használsz, ott előfordulhatnak ilyen gixerek. Próbáld a Chrome-ban. Egyszer nekem is volt hasonló, azóta nem használom a rókát. :)
12.
12.
DarkLord
#11: Képet, videót mindent tudok bemásolni/illeszteni a blogba egyedül a már megírt szöveget nem rakja be sehogyse pedig ez érdekes, mert bármikor csak annyi volt, hogy engedélyezés és már másolta is be ami szöveget akartam. Na mind1 majd ránézek később :D
11.
11.
Scoo
#10: Tuti biztos vagyok benne, hogy nem kell újból begépelned. Amit eddig írtál azt mentsd el biztos ami biztos (word, jegyzettömb). Szerintem zárd be a böngészőt és nyisd meg újból vagy ha akkor sem jó, akkor gép reset. Szerintem nem a GK-nál lesz a gond.
10.
10.
DarkLord
Írtam egy elég hosszú írást viszont nem engedi beilleszteni a szöveget a legalsó mezőbe hiába engedélyezem az elérést...bezzeg az alcím mezőbe km hosszút is belehet másolni.

Így viszont nincs kedvem vagy egy fél órát gépelni újból a már kész anyagot, megoldás? esetleg másnak is van ilyen, mert régen simán betudtam másolni a már megírt dolgaimat és ot csak szépen formázgatni kellett.
9.
9.
Scoo
#8: Mire gondolsz? Írt pár blogot.
Jól van. Tudom én, hogy csak én szeretném azt képzelni, hogy a blogszekciónál alapból segítőkész emberek vannak :)
8.
8.
7.
7.
Scoo
#6: Aki próbálkozik azt szerintem segítjük. Aki nem próbálkozik és látszik nem is akar azt persze lehúzzák a többiek a francba.
6.
6.
SLi
"Barátságos a közösség és szívesen segít abban, hogy te is jobb legyél."
scoo pls
5.
5.
RetecH
Gratula azoknak akik bekerültek! :)
4.
4.
Norbiii
Először is egy nagy gratula azoknak, akik bekerültek! Másodszor: Az ajánló jó lett, és hatalmas megtiszteltetés, hogy bekerülhettem, komolyan! :) Happy Sega. :)
3.
3.
Yanez
Grat és köszönöm! Én valamiért azt hittem, hogy a sorozatokról szóló blogom kerül be, de így még jobb is! :)
1.
1.
FrankBlack
Jó ajánló, jó blogok :) Grat mindenkinek :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...