Assassin's Creed - a jövőről kérdezget a Ubisoft

  • Írta: fojesz
  • 2013. december 7.
  • Hír
Link másolása
Most, hogy már egy ideje kapható a legújabb Assassin's Creed, a Ubisoft mondhatni menetrendszerűen küldte körbe azt a kérdőívet, amiben a sorozat jövőbeli fejlesztéseiről faggatja a rajongókat.

A kérdőív általában azért is érdekes, mert többnyire jelzésértékű: az itt felvetődő ötletek gyakran bekerülnek valamelyik epizódba.

Az IGN által közzétett kérdések között szerepelt, hogy szeretnének-e a rajongók egy új jelenkori főhőst, ami arra utalhat, hogy esetleg egy Desmondhoz hasonló, komolyabb háttértörténettel rendelkező karaktert terelgethetnénk a folytatásban, ha éppen nem a múltban vagyunk. Ugyanilyen érdekes, bár szinte kötelező kérdés, hogy legyen-e új történelmi korszak a következő részben, legyen-e több ismert történelmi személy, de arra is kíváncsi a Ubisoft, hogy kell-e még lopakodós jelenet a játékba, és hogy mit gondolunk a játékélmény mobilos kiterjesztéséről.

Az idei kérdőív legérdekesebb kérdése viszont egyértelműen az, amelyikben egy, a Black Flaghez hasonló, de nem Assassin's Creed cím alatt futó kalózos játék ötletét veti fel a kiadó: itt arról szavazhatnak a játékosok, hogy egy ilyen anyagba milyen játékelemeket tennének bele - a felsorolásban többek között a testre szabható kalóz, hajó és búvóhely, egy mélyebb gazdaság és a kooperatív, illetve kompetitív multis hajócsata is szerepel...

34.
34.
xSHx
Ha jó a folytatás akkor nem mind1? Ha szar akkor meg nem kell megveni, és akk visszalasítanak, de míg veszik addig az ő szemszögükből miért ne? A filmsorozatok is sűrün jönnek, mégsincs vele baj, ha a minőség is megvan. Szerintem.
33.
33.
Solid Snake1984
Nem unjátok még , hogy ilyen rövid időn belül jönne ki új rész??
32.
32.
Ghost26Dave
Én a ninják mellé simán oda tudnám képzelni szamurájokat is mint potenciális assassinokat (hisz ők becsületesek)
31.
31.
xSHx
Ennyi erővel a Balck Flag-re se lehetne ezt ráhúzni. Ez is csak azért készült, mert sokaknak tetszett az AC3 hajós jelenetei, és így már adta is magát a dolog. De ettől még jó!
A japán téma mindenfélekéépen egyértelmű mert ugyanolyan hatékony bérgyilkosok voltak a ninják, mint az arab hassassinok. Tuti lessz ilyen rész, csak idő kérdése. Am én az évenkénti megjelenésétől sem félek, ha minden részte más kort, kultúrát dolgoz fel. Így nem lehet unalmas mert mindig más.
Az egyiptomi téma is jó! Sok verzió van, és ezért jó ez a sorozat!
30.
30.
kristof97
#29: Alapjában véve ezzel a történelmi ugrálgatással akár igaz is lehet az állításod, de ha a fejlesztőcsapatok nem tudnak elég kreatívak lenni egy idő után, az tényleg a süllyesztőbe viheti a szériát.
28.
28.
kristof97
#10: De azért alapvetően eltérnek, hogy a ninják ugye nem viseltek páncélt (vagy legalább is nem nehéz páncélt), míg a szamurájok a kb. "tankok" voltak. :) Tehát szerintem is egyértelműen ninja lenne jobb assassinnak és akkor már igen, a szamurájok pedig templomosok. :D De nagyon kíváncsi lennék egy japános ACra, főleg, hogy taijutsu-t tanulok. :)
27.
27.
Garfartix
Én ezt a feudális japánt nem erőltetném ( lehet csak azért, mert hidegen hagy az egész japán kúltúra ), szerintem a Templar - Assassin harcot nem lehetne ráhúzni egy ilyen ninjás - szamurájos témára. ( most majd jöhetnek a japán tudósok megmagyarázni ezt).

Engem személy szerint az ókori Egyiptom érdekelne, a rabszolgák, a despotikus hatalommal rendelkező fáraó, aki egy Item of Eden birtokosa. Igaz, a Templar - Assassin konfliktus lehet, hogy itt sem mutatkozna meg olyan szinten, de én szívesen megnézném :)
26.
26.
daenath
#3: Van ilyen jatek, Tenchu: Stealth Assassins, anno '98-ban jelent meg PSX-re ;)
Amugy kell mar a gyasznak AC, pihentesek, a csapbol is az folyik :)
25.
25.
Tyler89
Külön kalózos játék biztos jó lenne. De miben lenne más?! Ugyanezt eladnák más címen? Ehh... Akkor már hagyják kicsit pihenni a témát. De egy másik kor jöhetne!

Én is már évek óta várom, hogy mikor ugrik át az AC a távolkeletre. Szamurájos részt akartam, de belegondolva, az tényleg nem lenne jó alap. Jöhetnek a ninják! :) Vagy indítsanak külön franchise-t szamurájokkal! :D

Apropó, jó szamurájos játékot nem tudtok (lehetőleg ps3-ra), bátyám gépén láttam a Shadow Warriort, az nagyon bejött, csak sajnos pc exklúziv... :(
24.
24.
Csoki80
Illene lassan lezárni a sorozatot, mert kiég......
23.
23.
Claymen
#22: Könnyen meglehet :D
22.
22.
xSHx
Igen, tudom kiről és miről beszélsz. A KillBill csak mese, elnéztem neki. :-)
Nem rossz az ötleted. Sztem ketten egy komplett storyt megistudnánk írni! :-)
21.
21.
Claymen
#20: Mármint nem a holywood-i marhaságot, hanem az igazi Ninjamestert.

De te biztosan tudod :D (Gondolom a Kill Bill ezen pontján te is csak pislogtál)
20.
20.
Claymen
#16: Látom is magam előtt Hattori Hanzō-t mint mestert, és szövetségest :)
19.
19.
Claymen
#15: Conorért?
Pedig szerintem messze a sorozat legsilányabb karaktere. A sorozat egyetlen karaktere aki nekem olyan szinten volt semmitmondó, hogy még végig se játszottam. Youtubon néztem meg, mert a történet érdekelt, de ez a "főhős"...
De most komolyan. Orgyilkos aki a gyilkosságokon lelkizik? hagyjuk már...
18.
18.
KőbányaKispest
a jövőről kérdez, de akkor adjátok már olcsóbban a szaros játékotokat. Megkérdezitek az embereket, aztán 60 dolcsi a boltba? Azé van az arcon bőr ubi. Megcsinálni ne csináljuk meg helyetettek bammeg.
17.
17.
Dragonborn
Sztem Edward Kenway további kalandjait kéne folytatni, meg örülnék neki ha az anonimusból kilépve nem egy néma emberkével kéne menni hanem egy Desmonhoz hasonló karakterrel
De jó lenne egy új terep mondjuk egyiptom csak akkor ne legyen olyan semmilyen karakter mint Altair vagy Connor hanem dolgozzák a föhös jellemét rendesen mint Ezionál vagy Edwardnál
16.
16.
xSHx
Claymen: Pont énis ezen agyaltam! :-) Jó lenne szotrinak, hogy egy szamuráj kilép a sorból mert rájön valami nagy titokra, ami mögött a templomos rend áll, (ez azért is lenne érdekes mivel volt egy olyan időszak japánba mikor a misszionáriusok elég keményen téritették a népet a kereszténységre, amit egy idő után vissza is szorítottak) és felrúgja a Bushidót, majd ellenszegül. Így lehetne keverni az Aikibujutsu és Ninjutsut. Kész a tökkkkéletes sztory alap, már lehet is csinálni! :-)

Francia történetre én is gondoltam, de az sztem valami jubileumi rész lesz, már csak azért is mert ugyebár az UbiSoft francia cég.
15.
15.
#13: Csak, hogy mondjam petíciót indítottak Connorért.
14.
14.
gildesh
Én már a 3. rész bejelentésén csodálkoztam, hogy nem a francia forradalom. Pedig az igazi összesküvős-forrongós-filozofálgatós időszak.

Vagy az októberi forradalom Oroszországban, ami a játék kánonja szerint is az aszaszinok műve volt.
13.
13.
giga321
Lopakodós részek naná, hogy kellenek.

LionHD, hahahah. Kell a gyásznak Connor.
12.
12.
Francia forradalom és így vissza térhet Connor.
11.
11.
Zombiekiller6
Amúgy ezen a hajós képen amit kiraktatok hátul az emberek a levegőben sétálnak :D Már nem is kell a játék :D
10.
10.
Claymen
#7: Több mint érdekes lenne, az tuti :D
Nem is szemrehányásként jegyeztem meg :)
Nem volt a ninja se kispályás közelharcban, de inkább a meglepetésre épített. A szamuráj pedig egy 2 lábon járó gyilkológép volt. én se ugranék neki szemből :D

Vagy, egy ilyen csavart tudnék elképzelni, hogy szamurájként tanult, de rádöbbent a háttérben folyó összeesküvésre és a Shinobi útjára lép, az igazság védelmében.
Sőt, én személy szerint a mondavilágot is szívesen látnám a játékban. A ninják rituáléját, vagy akár a technikákat, mint a Yamato rege.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...