Shadow of Mordor - loptak az Assassin's Creedtől?

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 24.
  • Hír
Link másolása
Tegnap futott be a Middle-Earth: Shadow of Mordor első gameplay felvétele, ami bár kifejezetten tetszett nekünk, nem lehetett nem észrevenni, hogy a játék mennyire hasonlít az Assassin's Creedre.

De tényleg: nem arról van szó, hogy a játék "olyan lenne, mintha", aki játszott az Assassin's Creed valamelyik részével, biztosan észrevett olyan jeleneteket a tegnapi videóban, amik kísértetiesen hasonlítottak a Ubisoft fejlesztésére.

Nos, Charles Randall, aki jelenleg a Belowt fejlesztő Capybara Gamesnél húzza az igát, észrevett ilyeneket: ő ugyanis annak idején a Ubisoft Montrealnál dolgozott, és épp az Assassin's Creed első két részének harcrendszerével foglalkozott. A Twitteren kijelentette, hogy a Shadow of Mordorban egyértelműen az Assassin's Creed II-ből vettek át komplett kódsorokat és animációkat, és bár szavait többen kétségbe vonták, azt mondta: "két évig bámulta az Assassin's Creed második részét, felismeri a kódját, ha látja valahol".

Randall egyébként nem vádolja lopással a játékot fejlesztő Monolith csapatát, szerinte az is előfordulhat, hogy a Ubisoft licencelte az idevágó részeket a Warner Bros.-nak. A CVG megkereste mindkét érintett felet, de a Warnert nem tudta elérni, és ami még érdekesebb, a Ubisoft pedig nem akart nyilatkozni az ügyben.

Várjuk a fejleményeket!

38.
38.
Azeroth87
Engem ez a "koppintás" egyáltalán nem zavar, sőt! Nekem nagyon bejön az AC mozgása, meg úgy komplett az egész, és a látottak alapján ez is egy nekem való game lesz. Várom!
36.
36.
MedvePapa
Szerintem..csak egy kis puszta koppintás van,vagy csak puszta véletlen..De aki látta a a videót a játékról akkor egy kis POP is közbejátszik,nem csak egy kis Assasins beütése van!! Tény és való hogy egy kicsit nagyon hasonlít az assasinsra..ugyebár a térkép ahogy lopakodik és a többi és a többi..
35.
35.
Corran
#34: A gépigény nagyon baráti, bár egy kiskonzolról jött játéktól ez elvárható. A 4hez képest sehol sincs szegény, viszont ami jó, hogy sokkalta gyengébb gépeken is gyönyörűen elfut.
És amúgy igen, ha nem lesz elég tartalom, a Mordor elég unalmas lesz egy idő után, de én bizakodó vagyok, hátha. A harcrendszer egyszerűsítése meg kb ugynaz, mint az ACben a szabadfutás lebutítása a shift nyomására. Kell, hogy az egyszeri játékos ne verje a falhoz a gépet 15 perc játék után.
34.
34.
kristof97
#32: Milyen lett a Liberation gépigénye? A 4-hez képest kisebb lett? A Nemesis rendszer tényleg jónak tűnik, de ha nem lesz jó a történet és/vagy nem lesz megtöltve az open world világ tartalommal akkor nem lesz valami jó a játék. A harcrendszer meg valszeg egyszerű lesz, az eddig látottak alapján.
33.
33.
Dark_Temptation
#31: tudom ne aggódj, csak itt okoskodnak a sok megmondó emberek hogy ezt acból lopták blabalbal de akkor ha visszavezetjük, a prince of persiától ered az egész falfutásos akrobatikus játék elem. amúgy meg jótól lopni nem szégyen. engem hidegen hagy ez az egész! :) nagyon jól néz ki a játék és alig várom
32.
32.
Corran
Nyilvánvaló a lopás, de miután megnéztem a trailert, annyira nem érdekel: a játék még így is rohadt jól néz ki, és nagyon érdekesnek találtam a nemesis rendszert. Plusz, vártam már egy ilyen játékot, ami fantasy, és AC típusú, így eddig nem érdekelt a Mordor, de most már várom. Most, hogy kijött a Liberation PCre is, elmondhatom hogy végigtoltam az összes érdemleges ACt, és bár tetszettek, és szeretem a rendszerét, elviseltem volna valami üdítő újítást. Na már most, úgy néz ki, hogy ezt az újítást nem egy AC hozza, hanem ez a játék. Jól néz ki, várom, érdekes, szóval nem érdekel. Ha megvalósul amit a videóban mondtak, jó kis móka lesz ez is, jobb, mint az AC játékok nagy része.
31.
31.
Simonus18
#30: Csak hát mindkét gém Ubisofton belül készült, a másik meg, hogy a játékelemre gondolsz, másban nem hasonlított a két gém.
30.
30.
Dark_Temptation
már nem azért de az ac elemei már rég megvoltak a prince of persiaban. szóval az ac se 1 eredeti játék.
28.
28.
GAMEROD
Az autós játékok nem hasonlítanak egymásra? Meg a háborús FPS-ek?
27.
27.
Adamknight
#23: Off: Maradjunk annyiban, hogy az Ac harcrendszere könnyű (de látványos), a skyrim-é meg egyszerű (de modokkal meg lehet csinálni nehézre :P). Igazából egy olyan fantasy játéknak örülnék, ahol a kettő között balansz van.

On: Nyilvánvaló, hogy "loptak" (bárki megmondhatja, aki játszott akár csak 1 db Ac-val is).
26.
26.
suresz
25.
25.
EBR2000
Szerintem meg minden AC de a harcok azok pont nem... Inkább Batman.
24.
24.
greenmelon
#23: Én pont a korábbi részekkel nem játszottam, a Black Flaget tolom jelenleg, szóval nem a levegőbe beszélek. Hiába vesznek körül szorosan öten, simán lehet őket egyesével kaszabolni, mert még ha be is támadnak többen, azt olyan ütemben teszik, hogy játszi könnyedséggel lehet az E betű tunkolásával hárítani.
Egy szóval nem mondtam, hogy rossz lenne, mert szerintem is élvezetes (ahogy azt már korábban leírtam), de attól még amit leírtam az tény, szóval nem kell nekünk esni. ;)
23.
23.
energ
#21: Látszik, nem játszottatok mindegyik AC-vel: a korábbi részekben lehet, hogy mindig csak 1 támadott, többi nézte, de az újakban már messze nem ez volt a helyzet! Sőt: mindig az támadott, aki a hátad mögött volt, és sunyin meg tudott ütni! Az AC4-ben is emlékszem, hogy mindig beletámadott valaki a counterbe, szóval nem volt annyira egyszerű, és primitív, sőt, szerintem élvezetes volt! A Skyrim harcrendszere ehhez képest ultra gyenge volt, pedig azt a játékot is imádtam, de az volt az igazán egyszerű: eszetlen csapkodás, és ennyi. Se védelem, se counter, se védelemből kibillentés, se dobás, se semmi...
22.
22.
simon 555
#19: Szerintem sokkal jobb egy ilyen játékmenet mint egy Skyrimos.(na meg akkor az lenne a baj, hogy Skyrim koppintás...)
Ez a féle játékmenet sokkal folyékonyabb és látványosabb is. Ezáltal pedig élvezetesebb is.
Nekem minden esetre nagyon bejön ez a játék. Első napos vétel lesz.
21.
21.
greenmelon
#19: Gyakorlatilag valóban 1v1 a harc, legalábbis hiába vesznek körül tizenöten, ennek ellenére mindig csak egy támad, vagy út támadnak többen, hogy visszatámadással játszva szét lehet csapni azokat is. Ennek ellenére szerintem élvezetes, bár picit primitív.
20.
20.
markoci555
Mi az a kérdőjel a címben? Hagyjuk már....
19.
19.
mestermagyar
#18: Már nem is említve, hogy folyton 1vs1 a harc... Én nem játszottam vele bevalllom egy percet sem, de amennyit hallok az AC4-ről, az túl árkádnak hangzik.

És ezért rohadjanak meg. Ki a faszom gondolta, hogy egy AC típus jobb lesz? Miért nem ilyen skyrim-féle csodát reknek le? Annak legalább 20ezerszer több köze van hozzá stílusban, és környezetben.
18.
18.
simon 555
#14: Sokaknak azért nem tetszik az AC harcrendszere, mert túl könnyű.
Akármennyi ellenfél is jön rád, simán legyaksz mindenkit, mivel a counter attack az instant kill, kivéve a nagy embereknél ugye.
17.
17.
Ghost26Dave
Ez a játék rohadtúl felkeltette az érdeklődésemet.És ki nem szarja azt le,hogy kitől loptak.A végeredmény legYen jó.
16.
16.
Claymen
Engem nem igazán érdekel, hogy másolták-e vagy sem. A videó teljesen megfogott, jó hangulata van már így csak nézve is. Remélem nem lesz belőle probléma, várom a játékot.
15.
15.
Ghost16
De jó amúgy
13.
13.
Scoo
Ügy ebből csak akkor lesz ha konkrétan rámutatnak a kódsorra, hogy na az a miénk. De még ahogy írták az is lehet, hogy licencet vettek és akkor tényleg nem lopás.
12.
12.
simon 555
Egyetlen ami hasónlít az AC-re az a mászás. A harcrenddzer teljesen más, inkább Batman csak kardal. A játékmenet is totál más. Az eagle visiont meg hagyjuk, mert az rengeteg játékban van, és ahogy más játékban, itt is másabb lett.
Nem lesz ebből semmi ügy...
9.
9.
kopic
A kerdojel minek a vegere ? Egyertelmu, hogy loptak az AC-tol....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...