Eladnák a részvényeiket a Nintendo alapítói

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 3.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendót alapító Yamauchi-család jelenleg a cég részvényeinek tíz százalékát tartja a kezében - a hírek szerint most szabadulnának a papírok egy részétől, de hogy mennyit adnának el, azt nem tudni.

A Nintendo arra készül, hogy 114,2 milliárd jen értékben vásárol majd vissza részvényeket a befektetőktől, ez azt jelenti, hogy 9,5 millió értékpapírt (az összes részvényének 7,4 százalékát) veszi vissza 12 025 jenes áron. Noha ez önmagában nem nevezhető rossz hírnek, az mindenképpen jelzésértékű, hogy a Bloomberg szerint az "eladni kívánók" között szerepel a Yamauchi-család is.

Aki nem tudná: a Nintendót 1889-ben Fusajiro Yamauchi alapította, azóta egészen 2002-ig olyan vezető állt a cég élén, aki rokonságban állt a Yamauchi-családdal - végül tizenkét évvel ezelőtt Satoru Iwata vette át a kormányrudat Hiroshi Yamauchitől, ő volt az első a fejes, akinek nem volt köze az alapítókhoz. Yamauchiék egyébként a cég részvényeinek 10 százalékával rendelkeznek, azt nem tudni, hogy mennyi papírt adnának el.

Update! A hír hivatalos, a Nintendo is megerősítette, azt viszont nem tudni, hogy melyik családtag adta el a részesedését. Az előző elnök, Hiroshi Yamauchi a halálakor négy gyermekére hagyta a Nintendóban lévő érdekeltségét egyébként.

6.
6.
zola2000
Ha a részvények 10%át adja el a család, és a Nintendo a 7,4!%át veszi vissza, akkor a nintendonak csak a 2,6%át veheti meg más.

a segát hagyjátok már, volt egy megadriveja, ami akkora siker lett 1990ben mint a 3DS, azután csak veszteséget termelt a sega 32x/segaCD/saturn/dreamcastel, a nintendonak volt egy durván sikeres DS/Wii időszaka, most van egy sikertelen wiiuja, és egy sikeres 3DSe meg sok pénze.
A részvényesek baja az lehet, hogy a nintendo durván piacvezető volt, most meg nem piacvezető, ami visszaesés.
5.
5.
Norbiii
Most ez jó vagy rossz hír? Rossz hír, mert: Ha jól értem, akkor az alapítók ősei, tehát a családon belüli emberek eladnák a részvényeiket, de vajon miért is? Talán úgy érzik, hogy a Nintendo-nak vége, és ki kell szállni, amíg van pénz? Nem tudom, talán! Rossz hír ez, hiszen igazi, vérbeli Nintendo-sok, és ha ők is kiszállnak.....! Jó hír, mert: A Nintendo nem adja fel, lát még potenciát a híres N-ben, ezért befektetnek úgymond, valaki miért is vásárolna, ha bukta a dolog? Szóval ez jó hír is, mindenesetre majd meglátjuk, hogy mi lesz! HAJRÁ N!
4.
4.
RangerFox
Ki nem sz*rja le? A Mi pénzünk? NEM! A Mi dolgunk? NEM! Tönkre megy ettől a Nintendo? NEM! Ez csak egy pletyka.
3.
3.
cannondale
Alma cég megvehetné. De nem a közösködésről híres.
(Ádám Éva)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...