James Bond-játékként indult az első Splinter Cell

  • Írta: zoenn
  • 2014. február 5.
  • Érdekesség
Link másolása
A Splinter Cell manapság a lopakodós játékok ünnepelt klasszikusa, de tudtátok, hogy kezdetben egy teljesen más típusú alkotásnak tervezték? Egy sci-fi shooternek indult, később hivatalos James Bond-játékként készült.

Az IGN mikrofonvégre kapta a Ubisoft Montreal vezérigazgatóját, Yannis Mallatot, aki nosztalgiázott egy sort a Splinter Cell-sorozat eredetéről. Sam Fishernek nem volt könnyű útja az ismertségig. Az első részt kezdetben a Ubisoft New York készítette, vagyis csak ötletelt rajta.

Az akkor még The Drift nevet viselő alkotás egy hetvenes évekre jellemző retro-sci-fi lett volna repülő autókkal, többféle funkcióval rendelkező fegyverrel. Ráadásul a játékos ténykedésére tömegek reagáltak volna.

Sajnos a projekt több sebből vérzett, ám a Ubisoft menteni akarta a helyzetet, megpróbálta megszerezni a James Bond-jogokat a játékhoz, de az nem sikerült. A The Driftet tehát félretették, a New York-i stúdiót bezárták, a csapat egy része átkerült a Ubisoft Montrealhoz.

2000 augusztusában porolták le a címet újra, amikor a kiadó felvásárolta a Red Storm Entertainmentet, megszerezte a Tom Clancy-licencet, illetve az Unreal Engine-t. Bekerült a kalapba a kémkedés lehetősége, a térfigyelő kamerák, a lopakodás és a közvetett harc is. A Ubisoft menedzsmentjét azonnal megnyerte a koncepció, s arra kérte a montreali brigádot, hogy készítsen egy igazi "Metal Gear Solid 2-gyilkos" játékot.

Innen már történelem.

4.
4.
mojohnny
Nagyon szeretem a sorozatot, egyik részére sem mondanám azt, hogy rókabőr lenne, mindegyik egyedi lesz valamitől (grafika, játékmenet, stb.)
3.
3.
DON GONDOCS
Hát igen az MGS annak idején megtette a hatását, hogy valami egyedit alkossanak. Bár én kíváncsi lettem volna arra a bond játékra, mégha az utolsó rész borzasztóra is sikeredett. A ps2 korszakban voltak jó bond játékok.
1.
1.
EBR2000
És milyen jól tették h elkészült. A régi részek valami fantasztikusak voltak!
Mondjuk nekem a Blacklist is tetszett, még ha egy kicsit többet is vártam tőle.
Mindenesetre lehetne egy folytatás, én nem ellenezném. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...