A Sledgehammer készíti az idei Call of Duty-t

  • Írta: zoenn
  • 2014. február 7.
  • Hír
Link másolása
Activision legújabb üzleti jelentéséből kiderül, hogy 2014-ben is lesz Call of Duty (milyen meglepő), s azt is elárulta, hogy a Sledgehammer Games fejleszti. Ezentúl egy-egy rész fejlesztési idejére három évet szán a kiadó.

A befektetőknek tartott konferencián az Activision-Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick elhintette, hogy a Sledgehammer Games készíti az idei Call of Duty-t, és megígérte, hogy "az egyik, hanem a legjobb" epizóddal lesz dolgunk 2014 végén.

A frencsájzon tehát három stúdió dolgozik: az Infinity Ward, a Treyarch és a Sledgehammer, a kiadó ezentúl kettő helyett három évet szán egy-egy rész fejlesztésére, ami talán észrevehető minőségi javulást eredményez a jövőben - a csapatok persze lépcsőzetesen fejezik be a produktumaikat, így továbbra is minden évben kapunk Call of Duty-t,

Ami a sorozat teljesítményét illeti: a háború FPS volt a legkelendőbb Észak-Amerikában, immáron öt egymást követő esztendőben. A Black Ops 2 játékosok 4 milliárd órát töltöttek el a játékkal 2013-ban. Európában és Amerikában együttesen a Call of Duty: Ghosts volt az első számú bestseller, és ez volt a legnagyobb példányszámban értékesített cím PlayStation 4-en és Xbox One-on.

33.
33.
Stranger
#32: Sztem a CoD single része azért jó, mert egy unrealisztikus akciójáték.

Remélem a 3 fejlesztő csapat közül az egyik visszatér a 2. világháborúhoz. Csak ne a Treyarch csinálja, legalábbis nekem nem jött be annyira a WaW. Valahogy nem volt annyira filmszerű mint az új részek, de nem is volt olyan klasszikus játékmenetű mint a COD1-2, miközben én úgy éreztem hogy ezeket akarja vegyíteni. Ami rossz ötlet is volt...
32.
32.
D-day
Szívesen megnéznék már egy Iraq vagy Afganisztánban játszódó részt amiben csak sima közkatonák vagyunk és nem egy kitalált háborúban mentsük meg a világot mert sztem már rohadt unalmas.Volt annyi hadművelet amit feldolgozhatnának.Mint pl a Medal of Honorban Afganisztán részben az anakonda hadmüvelet.Az a rész annyira átjött, hogy szerintem azóta egyik CoD de még Bf részek múlták felül.
31.
31.
Irasalgor
Lehet szidni a Codokat, de a Black Ops 2-t mind történetileg, mind játékmenetileg kurvajól eltalálták...pörgős, végre van értelme a sztorinak is ráadásul látványos is, kár, hogy grafikailag már max 70%-os szintet érdemel...Egy évben egyszer egy ilyen bőven jó
30.
30.
vortel
A legnagyobb bajom a COD-dal, hogy sajnos minden béna pöcs tud benne érvényesülni, és hiába vesznek ki noob dolgokat, mást meg betesznek helyette. Anno az MW2 nagyon megfogott, annak hatására rendeltem elő az MW3-at, amibe 56 játéknapot raktam 2 év alatt. BO2be már csak 10et kb, Ghost-ba meg 4et kb, és eljutottam oda, hogy már nem nagyon érdekel. MW3 multit imádtam az SD miatt főleg, ami a BO2ben már nem volt olyan jó, a Ghostban jó lett volna, ha nem jelennek meg a Shield+C4 kombós faszszopók.
27.
27.
Pharaoh
25#: Azért népszerűtlenebb a többi next-gen résznél (véleményem szerint is jogosan az), mert a még újító jellegű CoD 4-hez képest a játékrendszer és grafikai stagnálás mellett a történetvezetés és annak ismételten modern idősíkra helyezése ténylegesen leplezetlenül elcsépelt hatást kelt, míg pl. a BO részek a kiaknázatlan és izgalmas, kreatív, haditechnikai prototípusokkal teli hidegháborús környezettel és a második részre rengeteg újítással nekem bebizonyították, hogy a Treyarch túlnőtt az akkor éppen szétesőben lévő IW-n! (Nem multizok, de a franchise-nak úgyis a kampány az erőssége!) Remélem ez megfelelő indok/érv volt!

A BO2 új elemei:

-challenge alapú fegyver és kiegészítő unlock-olás (később a BF4 is le-copy-zta)
-küldetések előtti felszerelés összeválogatás
-következményekkel járó döntési lehetőségek
-választható missziók (commander móddal)
-a pályán szétszórt, opcionális taktikai lehetőségek
-szabadabb jármű (/drone) irányítás
-többféle befejezés

Ezekkel van gondod?

Bővebben a 12-es kommentem alatt található két darab link-en tájékozódhatsz a sorozattal kapcsolatos hozzáállásomról!
26.
26.
weekendgamer
jó lenne már viszont látni egy Brothers in Arms vagy egy Medal of Honor Pacific Assault feelinget.
25.
25.
huster14
ebből a fejlesztői trióbol csak treyarch-ot tüntetném el, mert amit műveltek a bo2-vel az borzasztó. a legpocsékabb cod. látszik az mw3 sokkal minőségibb, pedig régebbi. sok ember szidja multiját, de egyik se ír oda érveket hogy miért szar. na mind1 remélem nem sok beleszólása lesz a treyarchnak a fejlesztés kapcsán.
24.
24.
Dark_Temptation
23.
23.
Zombiekiller6
Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek! Röhögnék, mert az MW3 multija szerintem jó szar volt és sírnék, hogy nem BO3 lesz! Bár, ha ugyanígy fognak optimalizálni, mint a Ghosts-nál, akkor jöhet bármilyen, mert leszarom!!!
22.
22.
kredencferenc
Akár, hogy is nézem, a sorozat legjobb darabja a United Offensive. Átírhatnák az MW3 grafikájára, meg telerakhatnák filmszerű jelenetekkel. Azzal lehetne kaszírozni. Kezd kicsit uncsi lenni a modern hadviselés. De feldolgozhatnák már végre az első világháborút is. Vagy csinálhatnának egy COD-ot a mindenkori ellenség szemszögéből. Vehetnék egy kicsit poénosra is. Meríthetnének az Iron Sky-ból.
Van még ezer és egy lehetőségük újat mutatni.
21.
21.
Akkor iden jon a modern warfare 4 :-)

Egyebkent tokre nem erdekel mi jon vagy ki csinalja csak csinaljak mar meg egyszer az eletben nextgen grafikaval a ps4re es akkor megveszem...
20.
20.
BrendOoN
#3: Szerintem pont a munkaerő hiány miatt csinálják ezt. Nézd meg az Infinity Ward csapatát a Call of Duty 4 vagy a Modern Warfare 2 idején és most a Ghosts-nál, nemhogy a Jason West-Vincent Zampella duó ment el és vitte magával a csapat felét hanem a tehetségesebb arcok, mint Rob Bowling is lelépett, hogy saját stúdióba kezdjen aki meg vitte magával a többi fejlesztőt.

A Treyarch azért járt jól, mert így az egész csapat tudja fejleszteni a játékukat még egy évig úgy, hogy nem az Ő termékük a legújabb, első számú Call of Duty a piacon, vagyis nem kell folyamatosan patchekkel meg DLC-kel bombázni a fogyasztókat. Ha annyi idő alatt akkora ugrást tudtak produkálni minőségben, mint ami a Black Ops két része volt nagyon kíváncsi leszek mi lesz így, hogy kapnak egy plusz egy év fejlesztési időt.

Nem hiszem, hogy le kell írnom, miért jár jól a Sledgehammer. Viszont érdekes megfigyelni a honlapjuknál az eddigi játékaikat: http://sledgehammergames.com/games már ebből is lehet volna arra következtetni, hogy Ők is fognak a jövőben.
19.
19.
Teuton
#14: Igen, és legyen belőle fantasy, meg stratégia, meg kártyajáték, meg MMO, meg repülőgép-szimulátor, meg codcity a simcity után, meg platformer, meg cart racing! :D
18.
18.
bodortamas1
A hónap híre!
Tehát Infinity Ward-é a Ghosts 2, Treyarché a black ops 3, a Sledgehammer meg belefog egy új alcímbe :) Ígéretes!
17.
17.
Bagwell
Akkor 3 db. külön sorozat lesz, és minden részre kell várni 3 évet, jelen esetben a Ghosts 2-re. Nem tudom, én már nagyon vártam egy új Treyarch CoD-ot de akkor remélem a Sledgehammer valami kurva jót csinál...
16.
16.
makkandis
Szerintem felesleges nagy újítást várni, a COD mára már abszolút rétegjáték lett, persze ebben az esetben ez a réteg eszméletlenül nagy, de ez nem változtat a tényen, hogy az Activison abszolút őket akarja kiszolgálni. Valahol nyilatkozták is egyszer, hogy rengeteg olyan rajongójuk van, akiknek a játék annyit jelent, hogy évről évre megveszik az aktuális részt, esetleg dlc-ket, és mással nem is nagyon játszanak. Mivel ezek az emberek pedig évről évre ugyanazt akarják kapni, a megszokott COD minőséget, így a kiadónak/fejlesztőknek nem érdeke az újítások és a változtatások. Olyan ez mint a mekis kaja, ha szereted, akkor jó, mert mindig mindenhol ugyanazokat az ízeket kapod, ha nem akkor meg el kell fogadnod, hogy itt nem te vagy a célközönség.
15.
15.
Elyas
Én azt se bánnám ha kapnék végre egy olyan zombis játékot ahol nappal történnek az események, v ott lennél a kezdeteknél.
14.
14.
Pharaoh
13#: Ez jó felvetés! Én még tovább mennék és a modern vagy múltbéli háborús első kategória mellett még egy sci-fi-t indítanék, a harmadik változat pedig lehetne krimi, horror, TPS-bármilyen stílusban, stb. mivel ezekkel, próbálkozás szintjén már van némi kapcsolatuk a készítőknek (BO2 közeljövő hadviselése, Zombies, Extincion, MW3 Third Person Mode, stb.)! De ezek csak álmodozások, mert az Acti' biztosra megy!
13.
13.
RetecH
Szerintem az tenne jót a sorozatnak, hogy ha már újításokat nem tudnak/akarnak hozni akkor legyenek a részek más stílusúak, hogy változatosabb legyen. Pl: első évben egy lopakodás orientált játékot kapunk, a másodikban egy elit osztag tagjai lehetünk, a harmadikban pedig végig nagy háborúkban vehetünk részt - és ez így forogna körbe, ha már úgy se fogják soha befejezni.
Persze ennek a megvalósítására úgy se kerülne sor. Mindenesetre szerintem sokat dobna a sorozaton.
12.
12.
Pharaoh
Úúú! Pedig de vártam már a Treyarch újabb munkáját a témában, mert a BO2 is nagyon tetszett!

(Tesztem a játékról: http://www.gamekapocs.hu/tag/pharaoh/blog/3633/call_of_duty_black_ops_2_egyjatekos_mod_elemzes )

(Legújabb bejegyzésem pedig a sorozat sikerének elemzése az én szemszögemből: http://www.gamekapocs.hu/tag/pharaoh/blog/6087/video_jatekos_filmes_katonai_sikerek_all_in_one )
11.
11.
kopic
#1: Sztem igy tenyleg jobb, hogy a Treyarch fele Cod-ok 3 evente fognak jonni, mivel en most mar csak es kizarolag bennuk tudok bizni, hogy minosegi reszt fognak lerakni az asztalra.
8.
8.
Falcon49
Szerintem bo3 már nem lett volna,elég szépen lezárták a 2-t.Egyébként inkább arra vagyok kíváncsi hogy milyen új módot hoznak be a zombi és az extinction-survival mellé.
7.
7.
NinjaNorb
#6: Mert az első 2 része még elégé jó volt:D Egyébként én is arra leszek kíváncsi amit majd a treyarch csinál mert a black ops 2 már nem volt rossz (kampányokra gondolok cod multit nem igazán csípem)
6.
6.
Teuton
#5: Az utolsó mondattal nem tudok vitatkozni :D

Bo2 Treyarch volt, nem? Ha másik kettő stúdió nem is, ők talán ténylegesen felhasználhatják majd a most kapott plusz időt. Elvégre ahogy hallottam a néptől, ők azok akik próbálnak is valamit tenni (és mégis, az Acti Paszta-MW sorozata a felkapottabb, csak tudnám miért).
5.
5.
Scoo
#3: Lehet optimista vagyok akkor :)
A Bo2-ben volt előrelépés. A Ghosts inkább visszalépés az előző részekhez képest. Mindegy. Meglátjuk. Több pénzük nem lesz attól, hogy több cég csinálja a cod-ot, hiszen sűrűbben nem fog megjelenni a sorozat.

Egyébként bármit jelentenének be a coddal kapcsolatban úgyis lenne egy rakat negatív hozzászólás ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...