Flappy Bird - itt a vége

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 9.
  • Gyászhír
Link másolása
A Gamekapocs nem igazán foglalkozott a Flappy Birddel, de igazság szerint az elmúlt hetekig máshol sem lehetett róla hallani. A népszerűség hirtelen jött, ebből lett elege a játék fejlesztőjének is.

A Flappy Bird még 2013 májusában jelent meg Androidra és iOS-re, igazán népszerű viszont csak 2014 elején lett - egyesek szerint a játékot fejlesztő Dong Nguyen nem is tisztességes módszerekkel érte el ezt a sikert. Akárhogy is, a Flappy Bird a maga egyszerűségével, nehézségével és függőséget okozó játékmenetével az elmúlt hetekben konkrétan mániává vált, de végül ez okozta a vesztét is.


Ennyit kellett benne csinálni. (Nehezebb, mint gondolnád!)

Nguyen szombaton a Twitterén jelentette be, hogy leszedi az alkalmazásboltokból a játékot, ennek pedig pusztán az az oka, hogy elege lett belőle. Elmondása szerint nem adta el senkinek a címet, és nem is jogi problémák állnak a háttérben, egész egyszerűen "megutálta", ami összecseng a korábbi nyilatkozataival, amik arról szóltak, hogy nem szeretne ekkora figyelmet, főleg nem a médiától.

A Flappy Bird már sem a Google Playben, sem az App Store-ban nem elérhető. A 50 millió letöltést maga mögött tudó játék egyébként ingyenes volt, de reklámok futottak benne, amik állítólag napi 50 ezer dollárt hoztak az emberünk konyhájára.

30.
30.
Hofi3
#29: Az ilyennek valami baj van az agyával.
29.
29.
Drazhar
Soha nem hallottam róla, egészen két nappal ezelőttiig mert a 9gag hirtelen tele lett vele. Ez pl zseniális :D http://9gag.com/gag/apqPjb8?ref=fbp
(Meg láttam egy videót, ahol a srác kalapáccsal veri szét a Samsung Galaxy-t miután elrontja a játékot - hát igen, akinek semmi sem elég drága)
28.
28.
br1Koo
én a super unicorn attack-et sorolnám ide, egy pöppet összetettebb volt, de azt is csakcsinálta az ember, mert minél tovább akart jutni :D
27.
27.
dBLOOD
Totál Mario másolat. Csodálkozom hogy nem pereltek a Mario jogtulajdonosai (mittudomén ki csinálta azt a sz*rt).
26.
26.
dante92
Tegnao este 9-kor szedtem le. Ezek szerint pont az utolsó pillanatban :D
Eddigi rekordom 17. Addig nem alszok, míg el nem érem a 100-at! :D
25.
25.
simon 555
#23: Elég csak beírni googlebe és akármikor le lehet tölteni az eredetit androidra :)
24.
24.
Rakottkrumpli
Azért lett vége, mert megdöntötték a rekordot:

http://9gag.tv/v/3278?ref=fbl9
23.
23.
Obiwan HUN
Nalunk az asszony van rakattanva teljesen! ;)
Tok buszke magara, hogy szara ver benne. :)
Androidon annyira nem problema, az hogy a marketen nem elerheto. Egyrootolt telorol, a mar telepitetet nem nagy problema "learhivalni".
De most kerestem ra a Playen es meg dobott ra talalatot!
20.
20.
simon 555
#14: " hogy csinálok majd egy olyan játékot, amilyet mindenki tud"

Mégis az adott embernek jutott eszébe, hogy egy pofon egyszerű játékot összerakott 3 délután alatt és napi 50 ezret keresett vele, nem pedig nekem vagy neked.
Ehhez is kell ám egy kis ész:)
18.
18.
Norbiii
Mario ugrott be elsőnek! :) Amúgy nem rossz, felidézte a régi emlékeket a játék stílusa.
17.
17.
mestermagyar
#15: Ez is mutatja az intelligencia szintet. Én ponthogy vonaton, meg WC-n szeretek gondolkodni.
16.
16.
mestermagyar
Remélem majd lesz az új telefonomra normális játék, mert ha nem, akkor csak emulátorokon fogok nyomulni, meg minecrafton. :(
15.
15.
Dontrip
#14: Szerinted a mai emberek többsége annyira gondolkozni akar buszon, wc-n stb?
14.
14.
mestermagyar
Pfúú úgylátszik jól el tudom szigetelni magam az ilyen hülyeségektől, mert nem láttam sokat belőle. Szerencse hogy máris vége.

Basszus én is azzal fogom majd kezdeni az androidos fejlesztést, hogy csinálok majd egy olyan játékot, amilyet mindenki tud, egyszercsak felnövekszik a pénz a sok hülyétől, aztán azon a pénzen fejlesztek majd normális játékot, ami bonyolult.
LOL

Én nem értem ezt a mobilos "legyen minnél kevésbé gondolkodtatóbb a játék" stílust. Egyszerűen utálom az ilyen játékokat, amikben még csak a változatosság is hiányzik.
13.
13.
Shannaro
#11: Hmm... Ennek mi van a végén? Van egyáltalán vége, vagy csak repül a végtelenbe és tovább.
12.
12.
GAMEROD
Itt az a gond hogy ilyenekkel milliókat keresnek, de szerintem megfenyegette a Nintendo a közzétevőt azért veszi le. Egy az egyben az 1983-as Super Mario vízipályája átrajzolva, csak itt nem Mariot irányítjuk, hanem egy halat amit sárgára színezett át némi finomítással a kedves "programozónk" hogy csibe hatást keltsen. A végeredmény pedig annak köszönhető hogy fizikát nem tud programozni, hanem ahogy esett, úgy puffant akárcsak a madara aztán felpakolta a netre, Nem szándékosan akarta ő se ilyenre csak ennyire képes. Bármelyik emulátorral bele lehet így nyúlni nes játékokba.
11.
11.
Scoo
A csóka nem tehet róla, hogy népszerű lett a játék. Nem tett érte semmit (nem promózta vagy ilyesmi), így nem ér szidni emiatt. A játék meg szerintem ötletes. Egyszerű, mint a faék, na persze nem teljesen egyedi ötlet, viszont mivel feltolta a nehézséget piszok magasba előhozta az emberből a csakazértis érzést. Szerintem ez jó és ez volt a siker titka. Régen csak ehhez hasonló játékok voltak és rohadt nagy élvezet volt végigvinni őket. Az teljesítmény volt, lehetett vele büszkélkedni.
Az a baj a mostani játékokkal, hogy nagy általánosban nincs bennük túl nagy kihívás és így a sikerélmény is csökkent (pl. végigvitted a codot? Na és? Ki nem?)
Egyébként szerintem a jogi problémák megelőzése végett szedte le.
10.
10.
Yanez
#9: Nem ezért vesznek telefont! Csupán elérhető (volt) a készülékre és még sok hasonló is van. Senki sem kényszerít a letöltésére. A népszerűség pedig sohasem egy játék kínézetéről szólt.
9.
9.
GAMEROD
Ez népszerű volt? Na ne... Ezért vesznek százezres telefont az emberek hogy egy NES színvonalú játékkal játsszanak? Ami mellesleg a Super Mario Bros vízi pályáinak hackje de az is bénán.
8.
8.
simon 555
#5: Szerinted a google kitörli a telefonokról is? :D
7.
7.
pimpa25
#4: Legjobb tudomásom szerint a játék ezzel nem törlődött,egyszerűen nem elérhető további letöltésre,tehát a már letöltött anyag továbbra is generálja a pénzt.Egy Forbes cikkben "gonosz zseniként" említik a fickót(no jó,azért a cikk közepe felé finomít,és próbálja afelé terelni a dolgokat,h biztos nem volt szándékos marketing lépés),mivel hatalmas új letöltés,és review számot generált a bejelentés,ami további szép nagy bevétel,és mellé nem kell tovább tartania a Nintendo jogi lépéseitől sem.Akár így tervezte,akár nem,az biztos,h egy darabig nem kell majd hónap vége felé hezitálnia csórikámnak,h még egy fröccs a restiben,vagy 1 kiló kenyér a lurkóknak az,ami belefér még a költségvetésbe.
6.
6.
Stranger
Amikor már annyi pénzed van, hogy egyszerűen nem kell több...
5.
5.
Bagwell
hála istennek, legalább nem kell azt hallgatni suliban ki meddig bírta...
4.
4.
tupaccc
mostanság tényleg mindenhol erről volt szó. Még mobilarenas bemutató is volt. Napi 50ezer dollártól megválni nem semmi. Bár 1évre nekem adta volna, mielőtt törli :-)
3.
3.
markoci555
most hallok először róla, de ez valami idegőrlő f*s lehet... egyre több a mazo
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...