Lionhead: a Fable Legends egy szolgáltatás

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 12.
  • Hír
Link másolása
Ahogy a legtöbb szoftverkategóriánál, úgy a játékoknál is elterjedőben van az a megközelítés, hogy a program inkább szolgáltatás legyen, mint termék, és a Fable Legends is ezt az irányvonalat erősíti majd.

Már tavaly áprilisban is gyanítható volt, hogy a Lionhead új vezetője, az MMO-s tapasztalattal érkező John Needham egészen új irányba tereli majd a fejlesztőcéget, ahogy ezt a Fable Legends bejelentése is igazolta. Az első Xbox One-os Fable ugyanis egy online játék, de ami még fontosabb, hogy a Lionhead inkább szolgáltatásként tekint rá, mint egyszerű termékre.

Needham az Edge magazinnak mesélt a csapat dolgairól, és a sokat emlegetett irányváltásról is. A Fable Legends kapcsán elmondta: alapvetően az a céljuk, hogy a core Fable-élményt összemossák az online lehetőségekkel, a Fable-sorozat színvonalát azonban nem érheti csorba, Needham saját bevallása szerint maga is rajongó, és az ő elvárásai is magasak.

A Legends ugyan más játék lesz, mint a korábbi részek, azonban a fejlesztők nem akarnak elszakadni azoktól az alapvető elemektől, ami a szériát naggyá tették - Needham szerint épp ez jelenti a "varázslatot" manapság a játékiparban, avagy hogyan lehetséges a hagyományos játékmenetet átültetni egy online világba?

A trendet ismerjük. Needham azt mondta, a Lionheadnek az a trükkje, hogy mindig az eredeti Fable-ökhöz hasonlítják a játékot fejlesztés közben, ezért is jött kapóra nekik a Fable Anniversary megjelenése. Az is nagyon érdekes, hogy a Fable Legends - épp a szolgáltatásjellegből kifolyólag - hosszú távú projekt lesz, és sokkal inkább egy platformként tekintenek rá, amin belül más spin-off játékok (mint amilyen például a Fable: The Journey volt) is megjelenhetnek, és ami folyamatosan új tartalommal és funkciókkal bővülhet.

Ami viszont még nincs eldöntve, az az, hogy milyen üzleti modellben fusson a játék: az Edge a free-to-play és az előfizetéses szálat is megpendítette, de Needham nem volt hajlandó válaszolni erre a kérdésre.

20.
20.
supair
#19: Már rég meg kellett volna tennem..........
Barátnak jelölés elküldve.
19.
19.
Yami
#8: Szerintem az ostoba nyáladzásról kérdezzük ki a PS tulajdonosokat. Ők már régóta használják ezt az üzleti modellt a PS+ keretein belül, és sokuknak még csak fel sem tűnik.

#16: Ha a Killzone: Shadow Fall-nál semmi jobbat nem találtál Xboxon, akkor vagy nagyon elfogult, vagy nagyon hülye vagy.
18.
18.
kastorhun
#17: Ezek a dolgok a Fable Legendsel még nem biztosak még van kb 1 és fél évük, addigra csak változtatnak.
17.
17.
supair
#8: Valószínűleg Te is ostobán,nyáladzva,kigúvadt szemekkel ülsz a gép előtt,közben fizeted az interneted (ami ugye egy lehúzós szolgáltatás),sorolhatnám mennyi szolgáltatást fizetsz még ezen kívűl.
Xbox One tulaj vagyok.
Hidd el el tudom dönteni mi az amiért fizetni AKAROK,és mi az amiért nem FOGOK!
Kár nyavajogni,ha nem kell valami tovább lépsz és kész.
16.
16.
dcba
semmi gond, amennyiben atmennek a jatekok ebbe az iranyba, akkor tudom, h szamomra befejezodott a gamerkedes, es nem kell tobbe gepet ujitanom ill uj konzolt vennem. Emlekszem amikor a ps3 kijott eldobtam az arcom a jatekoktol es azonnal vettem is egyet, mert ps2 utan a ps3 annyira nagy kulonbseget produkalt, de ezek a jelenlegi konzolok annyira hidegen hagynak, nem talalok egy jatekot sem amiert megvennem. Killzone ps4en nem egy nagy etvasz, xboxon meg kajak semmi nincs. Allitom 5 ev mulva mar csak regi jatekokkal fogok nosztaligiazni. Nem baj addigra valszeg mar gyerek is lesz a csaladban es akkor ugysem lenne penzem gamerkedni tovabb...
15.
15.
kastorhun
Majd kiderül az e3-on hogy milyen.
13.
13.
Azadojat
Jaj nem szeretem se a f2p, se az előfizetős dolgokat... lehúzásnak tartom, továbbá a sok megvásárolható könnyítés miatt elveszik a játékélmény nagy részét...
12.
12.
Juha
Akkor hamarosan mindenki streamelni fogja a játékokat, és a játékban eltöltött idöért kap egy havi számlát + az alapdíj természetesen. Ha nem fizetsz lekapcsolják a géped :-)
Komolyan mondom lassan visszatérnek majd a modemes idök, amikor csak kedvezményes idöszakban fog mindenki játszani, mert nem éri meg másképp.
11.
11.
kastorhun
#4: Szerintem közel sem jobb.
10.
10.
kopic
9.
9.
kastorhun
8.
8.
dBLOOD
Lefordítva: arra törekszünk, hogy valamilyen parasztvakító,mondvacsinált ostobasággal folyamatosan csapoljuk a kuncsaft pénztárcáját, ahelyett, hogy egy alkalommal fizetne egy játékért. Az xb0x 0ne-tulajdonosok pedig tökéletes vevőkört képeznek: nem gondolkodnak, nem kritizálnak, csak fizetnek ostobán nyáladzva.
7.
7.
Tidus
Ezt a címet is tönkre teszik a buta "újitgatásokkal"...de amúgy mi a fene van,ma már hagyományosan csak fps-t és tps-t lehet kiadni a többi stilusnál "trükközni" kell..:S
6.
6.
kastorhun
A fable 1 fantasztikus lett, a 2-vel nem játszottam de majd pótolom, a 3 nekem tetszett megvolt a hangulat és a sweetfx segítségével még szebb lett, remélem hogy most nem rontsák el.
4.
4.
Ooorky
#1: Már a legelső rész se volt egy nagy szám, Elder Scrolls sorozat bármely része fényévekkel jobb. Azóta meg erőteljes lejtmenetben van a széria.
2.
2.
Gorrister
A lényegi különbség termék és szolgáltatás közt az, hogy a terméket csak egyszer kell megvenni, a szolgáltatásért viszont folyamatosan fizetni kell.
Ettől persze még lehet jó lesz ez az egész, de én lehúzás szagot érzek.
1.
1.
Palcikaman
a 2-vel nem játszottam szóval arról nem tudok véleményt mondani, de hogy a 3 óta eléggé kicsorbult a Fable név az biztos
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...