Assassin's Creed - a középkori Japán felejtős

  • Írta: zoenn
  • 2014. február 25.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft bájos designere, Jade Raymond megerősítette, hogy a következő Assassin's Creed biztosan nem a feudális Japánban fog játszódni, bármennyire is szerettük volna. Ettől még persze jól is elsülhet.

Az Adweeknek adott interjújában Jade Raymond tisztázta a korábban szárnyra kélt feltételezéseket, a következő Assassin's Creed biztosan nem a feudális Japánban fog játszódni, bármennyire is erre utaltak a korábbi játékokban fellelhető anyagok. 

A Ubisoft Toronto ügyvezető igazgatója bár egyetért azzal, hogy a középkori Japán ideális helyszín lenne, de nem a soron következő Assassin's Creedben. A hölgy ezen kívül semmilyen formában nem utalt a lehetséges korszakra és színtérre, annyit azonban elárult, hogy a helyszínt minduntalan a Ubisoft választja ki.

Elmondta tovább, hogy a kiadó, ha frencsájzt épít, akkor mindig egy egész univerzumban gondolkodik. Nem csupán játéksorozatban, hanem mellékágakban, tévés produkciókban, olyanokban, amik évekig fenntartják a rajongók érdeklődését. Ha a sztori elérne egy olyan pontra, ahonnan nincs tovább, akkor az olyan lenne, mintha a Mátrix 2 végén találnánk magunkat.

36.
36.
adam6751
#7: Japánnál trágyább helyszín nem is lehetne...ja de, Egyiptom és Kína...legalábbis szerintem...
35.
35.
vnm51
#34: Rejtett penge használható lenne, ha mondjuk egy tábort kellene megtámadni az este, meg hasonlók. Mondjuk ahhoz nem ártana egy realisztikus nap/éj váltakozás is. Meg ha már ott pusztaság van ,akkor egy hasalós/sunnyogós megoldást sem elleneznék:)
34.
34.
Tyler89
#33: Na, egy Western AC lehet felkeltené az érdeklődésem... De annyira nem tudom elképzelni, hogy a gyorstüzelő pisztolypárbajosok korában mit keresne egy rejtett pengés assassin. A települések, 8méteres főutcával átszelve kilőné a háztetőkön ugrálást is...
A RDR óta várok egy hasonló magas színvonalú vadnyugati játékot, de nem valószínű hogy AC név alatt fog megérkezni.
33.
33.
vnm51
#19: "A nyugati világ általános történelem oktatásában nem nagyon szerepel Japán történelme."
Max ha az amerikaiakra gondolsz. Egy európai mitől tudna többet az Amerikai Polgárháborúról, mint mondjuk a Ming dinasztiáról? Mindkettőről tanultunk.

Az 1600-as évek körüli Japán/Kína kihagyása szerintem is nagy hiba volt.
Már az AC3 is fura volt nekem, azt reméltem, hogy inkább a vadnyugatra teszik az egész történetet, klímástul-mindestül, kanyonok, meg fejvadászat, meg néhány ismert bandita. Valahogy vagányabb lett volna, jó sztorit meg ahhoz is lehet írni.
32.
32.
p3ti
AC revelationsal le kellett volna zárni a sorozatot... ott megmagyaráztak mindent, a többi már felesleges és vontatott. Sokan írták a Ubi fórumokon hogy játszódhatna valamilyen Ázsiai részlegen, erre a 3. résszel belevágtak a holt unalmas Amerikába, ami bűn unalmas és rossz lett.. aztán a 4. résszel elkezdték kiemelni a hajózást, mit már a 3. részben is utáltam
31.
31.
Adamknight
#30: Változásnak elég lenne a főkarakter mozgásstílusán változtatni egy kicsit (Erre tökéletes lett volna Japán :(...). Mondjuk Edwardnál is lett volna lehetőségük, hiszen ő nem kapott "assassin kiképzést", mégis ugyanúgy mozog, mint az elődei... Szerintem azért ez egy elég nagy kihagyott ziccer. Ennek ellenére tény, hogy a Black Flag a jobb Ac-k közé tartozik. Meg úgy a sorozat alapból AAA kategória, szóval várjuk ezt is, akárhol is fog játszódni :D.
30.
30.
Tyler89
Én szeretem az AC-t, legalábbis szerettem. De én is azt érzem, hogy kicsit megfáradt már a széria. Annyi újdonsággal már nem tudnak előrukkolni. A hajózás tényleg klasz volt, ezzel végre új vizekre eveztek. De azon kívűl maradt ugyanaz. Mondjuk a sorozatok már csak ilyenekek. Ugyanarra az alapra húznak rá kicsit más köritést.

Jobb lenne, ha kis pihenő után olyan újításokkal térnének vissza, mint anno a 2. résznél. Persze erről szó sincs. Marad az évenkénti megjelenés. Mondjuk ugyanúgy meg fogom venni. Csak már nem a gyűjtőit, ahogy a Black Flagnél is már csak a simát vettem. Mert azért a játékfelhozatalban mégis csak egy kiemelkedő darab és a pénzét akkor is megéri. De platina után teszem is a "rókabőr-ládába"...

Dolgoznának inkább Far Cry folytatásán (tudom, dolgoznak, de tehetnék mégnagyobb figyelemmel, nehogy az is önismétlő legyen), vagy a Prince háza tájékán is előrukkolhatnának már valamivel, és nem mobilos szarokra gondoltam...

Na mindegy... Japán akár még teszett is volna. De így csak közömbösen várom az első híreket.
29.
29.
greenmelon
#26: Szerintem addig nincs gond az évenkénti megjelenéssel míg meg tudják tömni kellő tartalommal a játékot, én személy szerint a 3. és a 4. részt is nagyon élveztem.
26.
26.
Drazhar
És kit érdekel még ez az egész? Megfáradt az egész széria, az Ubi sajnos nagyon kiégeti ezzel az évi megjelenéssel.
23.
23.
GAMEROD
Tőlem a Marson is játszódhat, a második részét még kijátszottam de a soron következőket már meguntam egy idő után. Semmi extra, ugyanúgy mászkálni kell a városokban, ugyanúgy jönnek a 4-5 fős őrcsapatok aztán annyi.
22.
22.
Ghost26Dave
De jó lenne egy a szamurájos ac,sztem ez nagy hiba.Egyébként hallottam olyanokat is hogy zombis lesz a következő rész.
21.
21.
razipapi
Isten ments megjő ,hogy gondolkoznak . Egy AC nak Európában a helye !

20.
20.
Raatkainen
A reneszánsz AC után ez lenne véleményem szerint a második legjobb era:)
19.
19.
barackostej
Szerintem nem véletlen, hogy nem a középkori Japánt választották. Bár a helyszín és a kor nagyon sajátos hangulattal rendelkezik, ez nem elég ahhoz, hogy a játékot eladhassák. A nyugati világ általános történelem oktatásában nem nagyon szerepel Japán történelme. Persze megemlítik őket, főleg a II. világháborúnál, de nem sokat időznek el rajta az iskolában.
Mivel az Assassin's Creed egy populáris játék (populárisabb, mint a Total War), nem engedheti meg magának a kiadó, hogy olyan kort válasszanak amiről a vásárlók nagy részének gőze sincs miről szólt. Emellett ott vannak a kiejthetetlen nevű helyszínek és személynevek, melyek már a második résznél is gondot okoztak, mivel sokan elvesztették a fonalat az olasz nevek között.
Szerintem egy olyan kort és helyszínt fognak választani, ami a nyugati ember számára ismert, vagy könnyen megismerhető (ilyen volt a reneszánsz, a függetlenségi háború és a kalózkodás is). Ha tippelnem kellene a francia forradalmat vagy a római birodalom fénykorát mondanám. Minkét korszak tobzódik a nyugati ember által ismert hősökben és antihősökben, a helyszínek és a kultúra tartalmaznak elég egyediséget és változatosságot. Ráadásul a későbbi DLC-nek és mellékágaknak is bőven van hely ezekben a korokban.
Japán szerintem egy kisebb mellékepizódban fog megjelenni, mint amilyen a Revelations vagy a Liberation volt. Ezek kisebb részek voltak és mertek a készítők a popkultúra által kevésbé ismertebb területekre evezni.
18.
18.
mestermagyar
#14: Mi a szarnak kellenek lőfegyverek? Megint ott fognak úgyis állni mialatt az assasin öl közülük egyet. lol

Nem, nem játszottam még AC-t, de szerintem japán és az assasin nem fér össze. Ha úgy nézne ki, mint a képen, akkor ahhoz szamurájnak kéne lennie. A szamurájok pedig nem nindzsák, és van tudod a szamuráj-hűség. Látszik a játékról, hogy egyik sem jellemző az assasinokra. A nindzsák pedig nem úgy öltöznek, mint valami zenehallgató drogos a villamoson. Ők sem holmi európai érzelgős emberek.
17.
17.
Szerintem Francia Forradalom lesz, úgy is benne volt az AC3-ban Marquis de Lafayette, aki részt vett a háborúban.
16.
16.
Én örülök, hogy nem Japánba lesz. Nincs rá esély, de én Edwardot szeretném újból látni, nagyon jó karakter volt.
15.
15.
RetecH
Gondolom megkapjuk ugyanazt a kort, tenger vagy ócean közeli helyszínnel, hogy bele tudják nyomni a hajózást.
Jó volt a hajózás, de kaptunk egy részt ami tele volt vele, szerintem jobb lenne ha most pihentetnék és legfeljebb később megint elővennék.
Amerikát meg a Karib-tengerből gondolom kihozták amit akartak, szóval nagy eséllyel visszatérnek Európába. Gondolom Franciaország, Spanyolország, vagy Anglia a legesélyesebb, úgy is hallottunk a harmadik részben az angliai templomosokról. Ezek viszont szerintem elég unalmasan hangzanak. :/
14.
14.
EBR2000
#11: Arra céloztam hogy nem középkorba kértük (1492-ig) hiszen (nem csak én szerintem) az újkor izgalmasabb. Bár a feudalista japánban 1000-1100 környékén alakult ki mai értelemben a szamuráj fogalom de ez a 16. századba teljesedett ki. (Ami azért vicces mert ekkor jött az Edo-korszak ahol nem volt a szamurájokra szükség.)
Szvsz a Bosin-háború nem lenne rossz választás. Ekkorra Japán megynilt teljesen így puska is volt bőven a katana mellett.
Aztán ott a 47 ronin legendája (alias csúsingura) az sem lenne rossz alapanyag.

Bár tény hogy az első sogonátus története elég jó de visszaugrás lenne mind időben és egyben játékmechanikai szempontból is hisz sok kedvelt fegyver nem létezne.
11.
11.
shatterhand
#10: persze,hogy nem kért senki....de attól még sokan vártuk
elvégre ha van olyan kor ahová illik ez a sorozat akkor az pont ez lenne
és nem egy amcsi kor vagy egy kalózkodás (mégha jó is volt a hajós rész megvalósítása)
10.
10.
EBR2000
Senki nem kért középkori Japánt. Szerintem az újkor sokkal élvezetesebb... Főlegy hogy a 17-18. sz. a legizgalmasabb a Japánoknál (szerintem).
Na de most akkor komolyan: Jade Raymond azt mondta ugye hogy a kedvenc történelmi korszakában játszódik majd az AC5. Amivel ő ugye kanadai (egy francia cégnél) így nagy valószínűséggel a francia polgárháború jöhet szóba, Napóleon mellett. Esetleg a Napkirály korszaka.
9.
9.
KENKILL
#7: Egyetértek, nekem is a 2. volt a kedvencem. Még a Brotherhood is tetszett, de amit azóta művel a Ubisoft, szerintem elég gáz. Pedig ha japán téma van, még ki is próbáltam volna, kár érte.
8.
8.
spikee576
Ez a jatek nagyon jovolt az elso ketreszig,azota egy igazi fos.De a feudalis japan tenyleg jolettvolna a gemnek adott volna neki egykis verfrissitest,de en megertem a ubisoftot amig a sokbolond megveszi addig minekfoglalkozzonak a minoseggel.Nekik csak az eladott mennyiseg a fontos.
7.
7.
Pain
Az a baj, hogy a sorozat a 2. részben elérte a csúcspontját, azóta pedig rohamosan romlik. A 3. rész volt a mélypont szvsz. Valami vérfrissítés ráférne, japán pedig pont megfelelő helyszín lett volna erre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...