Leépítések a Driveclub fejlesztőinél

  • Írta: fojesz
  • 2014. március 25.
  • Gyászhír
Link másolása
A Sony három európai stúdiójánál, köztük a Driveclub fejlesztőinél is leépített, és bár túl sok konkrétumot nem tudtunk meg, a cég megígérte, hogy a várva-várt autóversenynek nem lesz hátránya ebből.

A Sony bejelentette, hogy a Driveclubot fejlesztő Evolution Studiostól, a Killzone: Mercenary-t fejlesztő Guerrilla Games Cambridge-től és a Sony Computer Entertainment londoni stúdiójától is kirúgott néhány embert.


Pontos számokat nem hallottunk, mindenesetre a Sony is arra hivatkozott, hogy folyamatosan monitorozzák a csapataikat és projektjeiket, és annak megfelelően szervezik át őket, hogy a maximumot hozzák ki magukból.

Bár a Driveclub csúszása miatt aggódhatnánk is, a Sony megígérte, hogy az autóversenynek nem lesz hátránya a leépítésekből.

15.
15.
guitarlord
#10: Természetesen, ebben igazad van....Ám gondold végig, hogy egy nagyvállalat, miért ad ki egy új terméket úgy, hogy gyakorlatilag semmi nincs rá, ami arra motiválja a piac résztvevőit, hogy ezt a terméket vegyék? Ez logikátlan....a világ tele van olyan játékosokkal, akik az új hardverekkel új játékokat akartak, méghozzá minél előbb (még ha ez nem is reális..) + a világ gazdagabb fele (tehát erős túlzással kb. szinte bárhol, ami nem MO) rég készen állt a váltásra, ehhez képest szégyen, amit adtak....elrontotta mindkét cég, legalább 8-10 címet kellett volna letenni és nem ám ilyen 360/PS3-ra is megírt és felkonvertált vmiket, hanem igazán "next-gen" címeket....

Egy AAA termék fejlesztése valóban 3 év körül lehet (ezt fejlesztőként saccra meg tudom erősíteni (nem a videójátékiparban dolgozom)), de gondoljátok, hogy a First Party fejlesztők nem kapták meg időben a SDK-et és a Devkitet? Persze, időben kapták meg....Egyszerűen elnézést a kifejezésért, de csesztek fejleszteni az új platformra és ez is érthető valahol, hiszen mi a túrónak feccöljenek pénzt egy teljesen új szoftver fejlesztéségbe teljesen új (és ezáltal kevéssé ismert) hardverre, ha az előző még mindig fogy? Ugye, hogy nem fontos annyira.....Plusz ahogy elnézem a SOny is és a Microsoft is magasról tett az egészre...a Sony örül, hogy még létezik, a Microsoft pedig próbája a Játékosok seggét nyalni (megint egy durva kifejezés sorry), hogy szerezzen egy kis piacot és közben a csúcs játékok meg sehol....

Igen, jelenleg a One és a PS4 se sokkal több, mint csupasz hardver kb. 0 játékkal, bízzunk benne, hogy belehúz a 2 óriás, a MS részéről nagy a fogadkozás, de egy n. Halo-val és egy n. Gears of War-ral nem fognak elérni semmit, a Sonynál leépítések zajlanak, a fél világ elmegy Tőlük egy újabb erős túlzással és közben, Mi Játékosok maradunk szarban....ide új címek, új ötletek kellenének, kíváncsi vagyok erre mikor ébrednek rá.....
14.
14.
kristof97
#13: A pénz sürgette a next-gent, nem a játékosok. Az X360/PS3 generáció azért élt ilyen sokat, mert volt egy gazdasági válság, emiatt több időbe került behozni az adott mennyiségű profitot, ergó több idő volt a fejlesztésre is, főleg ha már a Motorstorm Apocalypse után nekiláttak. Szóval igen csak nem lett sürgetve, hanem a Sony/fejlesztők számolták el magukat, ennyi. Egy AAA játékot kellő csapattal (több száz fő) akár 1 év alatt is össze lehet hozni (AC:B és AC:R), de 2 év alatt már elég jó játékot is (AC2, Batman Arkam City).
13.
13.
Juha
Csak ha vki gondolkozni is szeret: egy AAA kategóriás játék fejlesztése min. 3 év. A nextgen konzolok közel végleges verziója vajon mikor kerülhetett egy átlagos fejlesztöhöz? Ha odaadták volna legalább 1,5 évvel hivatalos bejelentés elött, akkor több lett volna a "szivárgás". Odatettek nekik egy félkész hardvert,hogy erre tegyetek vmit, aztán most mindenki vár.
TI (gamerek, úgy allzusammen) sürgettétek a nextgent, hát itt van, most lehet örülni.
12.
12.
kriszvandaar
En is azt gondolom hogy a sony nem kenyszeritett senkit a ps4 megvasarlasara. Mi akik megvettuk onszantunkol tettuk. Nekem eddig a tombraider,knack,killzone,ac4,cod es termeszetesen az infamous van meg. En nem tudom hogy vagytok vele de nekem ezt a nehany jatekot nem volt annyira egyszeru anyagilag megengedni magamnak. A jatekokkal egy kicsit tobb mint elegedetett vagyok es ha majusban megjelenik meg par jatek csak fohet a fejem hogy kit lojjek le hogy mindenre be tudjak invesztalni. Sztem pont jo ez igy ahogy van, az meg hogy bezarnak,elbocsatanak stb az legyen az o gondjuk. En biztos vagyok benne hogy iszonyatosan jo jatekok jonnek a mar eddig megjelent iszonyatosan jo jatekok melle
:-)
11.
11.
kamgecam
Első körben szereztem be egy ps4-et és eszembe sem jutott berzenkedni,mert lefoglalt a Bf4,Ac4,Resogun (hatalmas élmény),KZ SF multi,most pedig az Infamous szívott be de kegyetlenül!:)

Persze jöhetne már a Driveclub és még több nagy cím,de egyáltalán nem érzem azt hogy nincs mivel játszanom!
Ugyanakkor számítottam arra hogy generáció váltás elején nem fognak elhalmozni minket játékokkal,de abszolút megérte nekem az élményért amit egy ilyen masina nyújtani tudd!(és így is több játék van rá mint amit az időm megenged)

Mi lesz itt ha még megjelenik idén a Destiny,Divison és a Batman Arkham Knight?:)
10.
10.
Ragnarox007
#8: Gyengének gyenge, de tudtommal egyik cég sem fogott fegyvert a vásárlók fejéhez (legalábbis ilyenről nem hallottam), hogy ezzel rájuk kényszerítsék a vásárlást :D És most ne érts félre, ugyanis nem kötekedni szeretnék, de a tudatos vásárló előbb kivárja, hogy minél több minőségi exkluzív jelenjen meg az adott gépre... De arról már egyik cég sem tehet, hogy rengeteg ember szinte azonnal megveszi a konzolt, közben tudják, hogy gyakorlatilag 1-2 címen kívül semmi nincs rá, de mégis megveszik :) Majd jön az anyázás, hogy mi az hogy megvettem a gépet, de nincs rá játék? Persze valószínűleg én is háborognék, de ezért sem vennék rögtön konzolt, hiszen előbb megvárnám a nagyobb címeket, majd utána ruháznék be egy konzolra :)
9.
9.
DON GONDOCS
Ami igaz az igaz, az x360 és ps3 megjelenésekor azért határozottabban jobb volt a helyzet.
Call of Duty 3, Genji: Days of the Blade, Madden NFL 07, Marvel: Ultimate Alliance, Mobile Suit Gundam: Crossfire. Jó persze egyik sem olyan kimagaslóan jó játék. Demégis a bőség zavarában volt az egyszeri játékos. Majd az E3 jönnek majd az igazi meglepetések.
8.
8.
guitarlord
#6: +1

Arról nem beszélve, hogy sorra jönnek a leépítések a First Party fejlesztőknél....kezdték a Santa Monica-val és most ez....A PS4 egyelőre önmagában csak egy erős gép, amire kb. nincs semmi, leszámítva 3 játékot (KZ, MGS V és az új inFamous), ez 6 hónap alatt egyszerűen röhejes....

Már tavaly is mondtam, hogy egyik konzol nyitócímeivel sem vagyok elégedett, de a Microsoft legalább kipakolt 3 olyan játékot helyből, amik miatt érdemes volt ránézni a One-ra, szemben a PS4 1 szem exkluzívjával (a Knack-et hagyjuk inkább)....

Mindkét cégnek alaposan bele kellene húznia, mert ez egyelőre harmat gyenge....
7.
7.
cannondale
Ez legyen a legnagyobb problema a sony eleteben:)
Egyedul a sony az aki, tobb helyen is megprobal helyt allni.
6.
6.
Zuzda18
Egyre több helyen olvasom ,hogy csalódott PS4 felhasználó akarja eladni/cserélni a gépét,és ebben szerintem az nagyon közrejátszik,hogy a SONY le se sz*rja a PS4-et.
PS3-ra folyamatosan jönnek a játékok.PS4-re meg ilyen 2d-s Feez vagy mik jönnek(nem tudom mert ilyen szutykoknak még a címét sem olvasom végig),meg az üres ígéretek.Lehet azt mondani hogy anno a PS3 kezdetekor is ez volt,de nem.Nehogy azt mondja valaki hogy anno fél év alatt 2db játék jött ki a PS3-ra.
Szerintem nagyon felháborító amit most a sony csinál.Legalábbis engem szörnyen idegesít.
5.
5.
Nem kis csúszás van már így is...
4.
4.
DON GONDOCS
Majd ezis a Last Guardian sorsára jut. ugye kedves Sony?
3.
3.
manziel
A végén már csak PS5-re fog kijönni a Driveclub, annyit tologatják...
2.
2.
Zuzda18
már most van hátránya......1 db autós game nincs PS4-re......(Hazudtam,ott a NFS rivals.De az számomra nem autós,és nem is next gen)
1.
1.
Cristiano
húhaa akkor valami gond lehet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...