Cortana visszatért, de kicsit másként

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Igazak voltak a pletykák, a Windows Phone Sirije tényleg a Halo Cortanájáról kapta a nevét, sőt maga Jen Taylor adta a hangját az operációs rendszer személyi asszisztensének.

A pletykáknak megfelelően a Microsoft Build konferenciáján bemutatkozott a Cortana, a Windows Phone új személyi asszisztens-alkalmazása, amit a Siri ellenfelének szán a redmondi cég. A Windows Phone 8.1-es verziójával elérhető program a Halo Cortanájáról kapta a nevét, sőt a hangjáért is az a Jen Taylor felelt, aki a Halóban szinkronizálta a karaktert.


A Microsoft szerint a Cortana "az egyetlen olyan digitális asszisztens, ami tényleg kiismeri a felhasználóját, megbízható kapcsolatot épít ki vele, és egyre okosabb lesz". Beszélhetsz hozzá, ő pedig válaszol, keres, beállít, és emlékeztet: az ígéretek szerint a Cortana olyan, mintha ott állna melletted, és egy digitális jegyzetfüzetbe jegyzetelne, figyeli a szokásaidat, és ez alapján készít ajánlásokat. Természetesen mindez az engedélyedhez kötött.

A Cortanát a Bing hajtja, és a third-party alkalmazásokhoz is hozzáfér, például indíthat hívást a Skype-on, vagy videót a Hulun. A Microsoft másik ígérete az, hogy a Cortana nem tűnik majd egyszerű számítógépnek, igyekeztek neki személyiséget adni, pont úgy, mint a Halóban.


A rendszer bétatesztelése hamarosan elindul, az éles rajt pedig még idén esedékes, igaz, csak Amerikában, az Egyesült Királyságban és Kínában - más országokban 2015-ig kell rá várni.

A Microsoft a Builden egyébként egy sor érdekességet bejelentett még: többek között a Start menü visszatéréséről és az univerzális Windows-appokról is olvashatsz nagytestvérünknél, a HWSW-nél.

4.
4.
biohazard rex
Baromi menő, csak felesleges szerintem :D
3.
3.
kopic
Ez azért elég durva.:O
2.
2.
Neo1989
A halo fanok biztos megveszik majd :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...