Blogajánló: Indie Lara beutazna

  • Írta: Scoo
  • 2014. április 8.
  • Érdekesség
Link másolása
8 bites ellenőrnek állunk, megcsodáljuk Larát, elvitatkozunk egy anime kapcsán, valamint filmes érdekességek között szemezgetünk. Csak egy kattintás az eheti blogajánló.

A héten a kedélyeket egy animeajánló borzolta fel a leginkább. Nem maga az ajánló, hanem az, hogy egyesek szerint aki animét néz, az bizony gyerekes, és abszolút nem illik egy felnőtt emberhez az ilyen. Őszintén megmondva rácsodálkoztunk erre a kijelentésre.

Nem is várnánk mást egy Élet és Irodalom oldalon, na de egy gamer magazinnál ez azért elég furcsa. Tegyük a szívünkre a kezünket, mi is sokszor megkaptuk már a magunkét, hogy 20-30-40+ éves fejjel még mindig elvarázsol minket a videojátékok világa. Ha ez gyerekes, akkor mi erre csak azt tudjuk kérdezni: az miért lenne baj? Szerintünk mindenkinek jár az életében pár olyan perc amikor önfeledten ismét gyerek lehet.

Ti mit gondoltok a témában? Valóban csak a gyerekeknek valók az animék? (Zárójelben megjegyeznék, hogy az anime nem egyenlő a Dragon Ballal, Narutóval és társaival, bár természetesen azok is nagyszerű sorozatok.)

De mielőtt véleményt mondanátok, olvassátok el kik voltak a legjobbak a múlt héten.

Jegyeket, bérleteket:

Nap, mint nap halljuk ezt a felkiáltást, és valljuk be, minden egyes alkalommal elfog minket az utálat, még ha van érvényes jegyünk, akkor is. Személyes zaklatásnak vesszük a dolgot, és nem is gondolunk abba bele, hogy az ellenőröknek milyen nehéz lehet a munkájuk. A Papers, Please című játékban egy disztopikus világban kell helytállnunk és eldöntenünk, kit engedünk be az Arstotzkába, és kit nem. Sloth felcsapta a karszalagot, és beállt ellenőrnek, majd elmesélte nekünk, mennyire lesz nehéz dolgunk ebben a 8 bites indie játékban.

„Nagyon jó kis indie játék lett, remek ötlet, nagyszerűen megvalósítva, emiatt mindenképpen ajánlanám mindenkinek… hogy miért csak ajánlanám? Amikor bemutattam szobatársaknak ezt az alkotást, a vélemények elég megosztóak voltak, afelől, hogy játék-e ez a játék.”

Tomb Raider (Definitive Edition - PS4):

Nem egy beszámolót olvashattunk már Lara legújabb kalandjáról, de mivel next-genre is kiadták, így ismét jó szívvel ajánlunk egy blogot a témában. Maktub megnézte, mennyire domborodik ki a látvány PS4-en.

„Ami az újgenerációs gépekhez igazított grafikát illeti, az többnyire tényleg elég meggyőző. Lara az, akire maximális figyelmet szenteltek. A megjelenése roppant fotórealisztikus, a készítők pedig minden adandó alkalmat megragadnak, hogy sárral vagy vérrel kenjék be, ami tovább növeli a valódiságát.”

Anime ajánló - Angel Beats:

Mit szólnál hozzá, ha halálod után egy olyan túlvilágon ébrednél fel, ahol természetesen nem tudsz meghalni, viszont folyamatosan harcolnod kell az angyalok ellen, hogy el ne ragadjanak? Csak egy módon maradhatsz a jelenlegi helyen, ha csatlakozol egy frontvonalhoz, akik nem szeretnének továbblépni egy bizonytalan világba. Ezt a fura animét Shannaro ajánlotta.

„Személy szerint én a humoros részek miatt kezdtem bele, de egy percre sem bántam meg, hogy a poénok nem tartanak ki végig. Mindenkinek ajánlom a megtekintését, aki szereti a szomorkás hangvételű animéket, és nem riasztja el a „halálos” humor, valamint az akciókat is kedveli.”

Érdekességek a filmek világából:

Yanez jubilál. Immár az ötvenedik vasárnapi blogját írta meg nálunk, és mi sem lenne ennél nagyszerűbb alkalom, minthogy egy régi sorozatához térjen vissza. Ezúttal filmes érdekességeket szedett össze. Íme, egy a sok közül:

„Ha valaki olyan tetkót szeretne, mint amilyen Michaelnek a Prison Breakben volt, akkor jobb ha tudja, hogy vagy 200 órát fog igénybe venni és kb. 15.000-20.000 dolcsitól szabadítja meg.”

***

Ennyi lett volna az eheti blogajánló. Ne feledjétek, hogy a blogverseny továbbra is tart! Írjatok szorgalmasan és lájkoljátok a nektek tetsző blogokat! Ha érdekelnek a részletek, akkor azokat ITT olvashatod el.

19.
19.
devi925
#16: Jaj, ne legyél már ilyen kis naiv....hát persze, hogy bekerül az ajánlóba. Scoo szíve csücske az anime...természetesen az ajánlóban a helye... (meg egyébként sem rossz blog :)
17.
17.
Scoo
#16: 1: jó volt témának.
2: szeretem ha nem csak gamer blogokat tudok ajánlani.
3: szörnyes listán volt nem is olyan rég.
16.
16.
Shannaro
Nem hittem volna, hogy ez a blogom kerül be. Azért kösz.
Nekem is Yanez blogja tetszett a héten a legjobban, szorosan utána sloth munkája.
15.
15.
Yanez
Jó kis blogok kerültek be és köszönöm, hogy az enyém is helyet kapott!

Blogjáték-tökéletes szó!

RangerFox: Ennek örülök!
14.
14.
Scoo
#13: Uh, bocsi. Javítom.

#6: Nem neked szól konkrétan, hanem általánosságban.
13.
13.
sloth
Ja, meg annyi, hogy felvezetésnek én is próbáltam valami ilyen szöveget, mint amit te is írtál blogomhoz, de nem hinném hogy ilyen jól sikerült volna...
Na de inkább...
A nevem pedig sloth.
12.
12.
sloth
#11: Mármint hogy irodalom nagy betű...
11.
11.
sloth
Danke schön, my friend.
Jó, na végre kezd valami beindulni blogszekció téren...
Amúgy nem Élet és Irodalom? Mintha ez rémlene...
Ja meg gg all
10.
10.
FrankBlack
#9: szerintem nem neked szólt, hanem mindenkinek, aki esetleg versenyként tekint rá, és túl komolyan veszi :)

#7 Teljesen egyetértek Scoo :)
9.
9.
Claymen
#8: Ez nekem szólt? :)

Én az elejétől játékként tekintek rá, jó lenne megnyerni, de olyan mint a lottó. Vagy bejön, vagy nem :)
8.
8.
Scoo
Ja, egyébként más is bekerülhetett volna az ajánlóba, ha egy icipicit jobban odafigyelt volna az írására. Sokan a helyesíráson buknak el. Alapból nem szoktam rá nagyon odafigyelni, én is sokszor hibázok, pl. Yanez is gépelt félre a blogjában, de ha fej fej mellett van két blog, akkor bizony számít a jó mondatszerkezet és a helyesírás is.
7.
7.
Scoo
#6: Nem :D
Elég lesz egyszer átnéznem az összes blogot a végén :)
De amúgy jól írtad, blogjáték. Inkább játékként fogjuk fel, mint versenynek, nem?
6.
6.
Claymen
Remek írások születtek, grat mindenkinek :)

Scoo: a Blogjáték állásáról lesz ilyen félidei összefoglaló? :)
5.
5.
SLi
az Élet és irodalom egy (nagyon színvonalas egyébként) tök nyitott szellemiségű újság, kizárt hogy ilyen hozzáállásuk lenne az animekhez meg úgy egyáltalán bármi kulturális dologhoz, mint az adott blogban őrjöngő kreténnek
4.
4.
Scoo
Nincs baj az értelmes vitákkal. A témát is azért hoztam fel, hogy meghallgassuk egymás álláspontját. De ahogy mondtad, csak az értelmes vitának van értelme.
3.
3.
TheNick
#1: Én is ezen a véleményen vagyok, bár szintén nem szeretem az animéket 1-1 kivételével. Mindesetre annyit akartam hozzáfűzni, hogy a hozzászólási lehetőség, a blogszekció épp arról szól vagy legalábbis az lenne az egyik célja, hogy mindenki elmondhassa a véleményét az adott dolgokról.

Más kérdés, hogy normális, érvekkel alátámasztott nézeteket/vitákat nehéz találni, így a beszélgetések zöme silány és átmegy pocskondiázásba.
2.
2.
Norbiii
1.
1.
RangerFox
Szerintem mindenki döntse el magának, hogy mit tart gyerekesnek, és hogy miket néz vagy mivel játszik. Bár szerintem az olyan ember, aki ilyeneket mond, főleg egy gamerportálon, az még nem elég érett és sajnos nagyon beszűkült a látóköre...
Ezen a héten is jó blogok születtek, kedvencem Yanez vasárnapi blogja volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...