Wolfenstein: The New Order - bárhogy csinálhatod

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 29.
  • Videó
Link másolása
Új gameplay előzetest kapott a heteken belül megjelenő Wolfenstein: The New Order, a trailer azt mutatja be, hogyan hajthatod végre két különböző stílusban a feladataidat.

Alapvetően két lehetőség áll előtted: halkan mész, zárakat törve osonsz be az ajtókon, és hangtompítós pisztollyal lövöldözöl, vagy pedig előkapod a legnagyobb fegyvered, és úgy durrogtatsz vele, ahogy a csövön kifér. Az új Wolfenstein egyébként május 20-án jelenik meg PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra, PS4-re és Xbox One-ra - az előrendelők Doom-bétakulcsot kapnak.

28.
28.
FrankBlack
27.
27.
FrankBlack
#25: Jómagam nagyon szeretem az "agyatlan lövöldéket", és mindent ami kikapcsol=nem kell benne gondolkoznom. Mert ugyanis van nekem elég dolog a valódi életemben, amin törhetem a fejem. Azonban ha kipihent vagyok, akkor én meg szeretek elszórakozni egy jó kis stratégiai játékkal. Vagy elővenni egy pályaszerkesztőt, és saját magam megépíteni, készíteni egy saját SP pályát egy játékhoz. Rendesen küldetéssel ellátva, az ellenségeket is én pakolom le a map-re, stb. (Pl. ChromeEd a Call of juarez BiB western lövöldéhez)

De legtöbbször azt igénylem, hogy egy játék kikapcsoljon, és felhőtlen szórakozást nyújtson. Erre nekem az egyik legjobb műfaj az "agyatlan lövölde". Vagy egy sandbox játékban egy virtuális kirándulás, baromkodás, hülyéskedés. (Just Cause 2, Saints Row, GTA, stb.) A múlt vasárnap pl. jót beszélgettem az asszonnyal úgy, hogy közben a Just cause 2-ben egy kis repcsivel felfedező sétarepülést tettem :)
26.
26.
FrankBlack
#25: Teljesen egyetértek veled :)
25.
25.
izolee69
#24: Jómagam az RTS-eket leszámítva (az valahogy már kölyök koromban sem fogott meg, pedig adtam nekik esélyt) mindenevô vagyok, legyen az logikai, platform, "lövölde" vagy RPG... (de sorolhatnám), egy a lényeg, megüssön a kategóriáján belül egy bizonyos szintet (és ez az amiben különbözünk... kinél hol van ez a bizonyos szint).
Attól még valakit nem kell lenézni, mert olyan játékokkal szórakoztatja magát, ahol pl. nem a logikai készségre van szükség. Eleget izzasztom én az agyamat bent irodában a melóhelyen, hogy utána pont egy ilyen "agyatlan lövölde" kapcsoljon ki... ahol nem mellesleg inkább az ügyességre, meg a reflexekre van szükség. Ennyi erôvel mi, akik szeretünk ilyen játékokkal (is) játszani, mondhatnánk, az agyalósabb játékok híveinek, hogy hycomat-ok, azért nem szeretik az ilyen játékokat, mert alkalmatlanok rá, mert mire észbekapnak, hatszor pofán lövik öket. De nem tesszük, legalábbis az értelmesebbje nem. Baromi legalja dolog, valakit az izlése miatt baszogatni.
Személy szerint, mikor kipihentebb vagyok, én is nagyon szívesen fárasztom az agyamat olyan játékokkal, ahol ravasz fejtörôket, puzzle-okat kell megoldani, de sokszor bizony jól esik egy kis adrenalinfröccs, amit leginkább egy ilyen lövölde tud nyújtani. Hangsúlyozom, ezek közül is csak az igényesebb fajta, mert sajna sok van, ami szó szerint tényleg agyatlan, a szó legnegatívabb értelmében... viszont a következô Wolf az eddig látottak alapján alkalmas lesz egy próbára és van rá esély hogy megüsse a szintet.:-)
(Csak aztán nehogy pofára essünk.)
24.
24.
FrankBlack
#23: Igaz, hogy "nem pejoratív jelzôként" kellene tekinteni erre a "kategóriára", de mégis sokan így tekintenek rá, ahogy én tapasztalom, ennek a "kategóriának" rajongójaként.

Úgy tapasztalom, hogy elég sokan lenézik az ilyen "agyatlan lövöldözést", és úgy gondolják, hogy csak "10 éves hülye gyerekeknek való", stb. Akik pedig ezt szeretik azoknak az értelmi szintjére is szoktak utalgatni, merthogy pl. "nem kell benne gondolkozni, csak mész oszt lősz", stb. Ezzel sokszor utalva, vagy konkrétan becsmérelve a másikat, hogy az ő értelmi szintjének csak ez felel meg, mert amiben kicsit is gondolkodni kéne, az már nem is menne, stb.

Ezért is örültem itt az eddigi hozzászólásoknak, mert ezek most nem ilyenek voltak :))
23.
23.
izolee69
#22: A "tömeglövölde" besorolásra nem pejoratív jelzôként kell tekintenünk, hanem amolyan kvázi kategóriaként... és bizony, így kategórián belül is vannak különbözô színvonalú darabok. Egy biztos, kevesen tudnak igazán maradandót letenni az asztalra ebben a stílusban.
22.
22.
FrankBlack
#20: +1 Pontosan ezért várom én is :) Ugyanis az ilyen játékokat szeretem a legjobban, ami "nem akar több lenni, mint ami"

#14, #17: teljesen egyetértek, én is így vagyok vele. És én még azt hittem, hogy ezzel a gondolkodásmóddal egyedül vagyok, és mindenki csak lenézi, meg köpködi az "agyatlan lövöldéket" :) Persze könnyen el is lehet rontani egy-egy ilyen játékot. Tehát nem azt mondom, hogy minden igénytelen "tömeglövölde" tetszik. Merthogy igencsak válogatós vagyok.
21.
21.
kopic
Én majd mayham módban fogom majd darálni a nácikat az tuti, lopakodni nem nagyon szeretek.:)
20.
20.
DON GONDOCS
Ebben játékban talán az a legjobb, hogy nem akar több lenni mint ami. Egy pörgős látványos több lehetőséget kínáló fps.
19.
19.
guitarlord
#18: Igen ezen én is jót röhögtem.....célkereszt nélkül, csípőből, 2km-ről eltalálja félrehordás nélkül :D
18.
18.
McDuff
már látom hogy melyik lesz a kedvenc fegyverem: az übergun kispisztoly hangtompítóval!még zoomolni se kell, 60 méterről bármikor headcsáát!
17.
17.
izolee69
#14: Jaja, én is így vagyok vele. Pont emiatt jött be rettenetesen tavaly pl. a Call of Juarez: Gunslinger. Egyszerû mint a faék, viszont vérbeli lövölde, a kategória igazán kiemelkedô alkotása.
Néha kell az ilyen is, viszont ebben a stílusban sem tud bárki jót csinálni, a videók alapjáN azonban minden reményünk meglehet arra, hogy ez ilyen szempontból egy jól sikerült darab lesz.
Egy a titka a dolognak, nem kell többet várni tôle annál, mint amire kitalálták, univerzális játék nincs.


16.
16.
drat576
A játékmódokhoz hozzászólva:
- valószínűleg megpróbálok majd csendesen nekifogni, aztán ha elszabadul a pokol az se gáz, akkor jöhet a hent :)
15.
15.
izolee69
Muhhahahah, egyertelmûen Mayhem! :-))
Igazi húsdaráló, pont ezt várom egy Wolfenstein-tôl. Nagyon fasza lesz meló utáni feszültséglevezetônek. :-)

14.
14.
drat576
Nekem az így a látottak alapján tökre tetszik, nagyon egyszerűnek tűnik, de lehet hogy pont ezért lesz nagyszerű. (nekem néha jólesik ez a műfaj)
13.
13.
petimanus
Hát ez a trailer aztán úgy volt felesleges, ahogy volt. Ez nem igazán stealth vs mayhem... Ez csak annyira stealth mint bármely mostani játékban. Ez lehet csak az én véleményem, de ha bármit úgy reklámoznak, h van benne lopakodás vagy őrjöngés, akkor legyen úgy, hogy minden pályát az első másodperctől az utolsóig át lehessen lopakodni. Most erre a néhány pályaszakaszra azt mondani, h lopakodós, mert fal mögött, hát mögött nem lát az ellenfél, szerintem felesleges. Ez Wolfenstein...Ez arra való, hogy az ember egyszemélyes nácibedarálás legyen. Lopakodós, ha a játék jutalmaz és lehet arra gyúrni benne, hogy csak így vidd végig. Egyébként nagyon várom, hogy kipróbálhassam. Eszméletlen jóknak tűnnek a karakterek és a hangulat. Remélem, hogy mindenkit meg fog lepni.
11.
11.
Cristiano
ez aztán jó kis game lesz
10.
10.
Drazhar
Kiemelkedő alkotás nem lesz belőle, de a hangulata az minden előzetessel egyre jobban ottvan :D Elképesztő jó így, zenével együtt!
És mivel ez nem stealth game, az hótziher, hogy mindenkit sz*rrá kell lőni a dupla shotgunnal :D
8.
8.
Rakottkrumpli
#3: Mert ez egy "élettelen" játék. Nem is akar szimulátor lenni, csak egy kétkezes karabélyos hentelő orgazmotron, amibe kaptunk egy lopakodós verziót is. Kéremszépen ez egy Wolfeinstein. Ne akarjunk mást kapni a kezünkbe ;) (kivéve, ha fingunk sincs arról, hogy mi az a wolfeistein)
7.
7.
imre3777
nekem az eddig látottak alapján nagyon bejön az egész az atmoszféra a világ a hangulat, a grafika nem a legjobb de szerintem nincs ok sírni miatta.
#6 tuti nem szorul háttérbe az agyatlan darálás hisz egy wolfenstein-ről beszélünk szerintem nagyon jó lesz ami nekem nem jön be a mozgási animációk néhol nagyon jó de máshol szót sem érdemel vagy csak én látom így?
6.
6.
RetecH
Pár éve még nagyon menő volt, ha egy játékban dönthettünk a lopakodás és az akciózás között. Ma már számomra inkább csak ilyen "hát jó". Én inkább azon a véleményen vagyok, hogy egy játék legyen jó lopakodós, vagy jó rambózós játék - de az tényleg jó. Mégpedig azért, mert sokszor így valósítják meg: osonj halkan az árnyékokban több xp-ért! Ölj csendesen még több pénzért! Ölj minél kevesebbet, hogy gyorsabban oldhass ki új fejlesztéseket! Ja és lövöldözhetsz is a játékban, de azért nem kapsz lóf@szt se.
De remélem itt majd remélem nem lesz egyik játékstílus sem a háttérbe szorulva.
5.
5.
FrankBlack
#3: pedig én aztán nem fogok lopakodni az biztos :) Buldózerként trappolok majd végig, és lepofozok mindenkit, aki az utamba áll :)) Ha egyáltalán beszerzem. Mert amúgy osztom a véleményed, nekem sem tetszett annyira. Majd meglátjuk, ha megjelenik, hogy milyen lesz.
3.
3.
Claymen
a lopakodós rész tetszett, de a forntális támadós rész nekem elég élettelennek tűník.
2.
2.
LtK
Az első videók alapján nem tetszett egyáltalán, de valamiért mostanra már azt mondom nem lesz rossz játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...