Far Cry 4 - részletek a történetről

  • Írta: zoenn
  • 2014. május 20.
  • Hír
Link másolása
Egy webáruház előrendelői oldaláról szivárgott ki a Far Cry 4 fülszövege, így már tudjuk, hogyan hívják a főhőst, és miért utazik Kyratba, a Himalája zord vidékére. A sztori bizonyára nem kap irodalmi Nobel-díjat.

A Far Cry 4 múlt heti bejelentésekor semmit sem hallottunk a játék történetéről, ám egy előrendelői oldal idő előtt leleplezett pár érdekességet a sztoriról. Az oldalt azóta eltávolították, de a tárolt változat továbbra is megtekinthető.

"A fenséges Himalájában rejtőzik Kyrat, egy olyan ország, amely hagyományokkal és erőszakkal van átitatva. Te vagy Ajay Ghale, édesanyád utolsó kívánsága révén utazol Kyratba, ám hamarosan egy polgárháború kellős közepén találod magad, ahol a felkelők Pagan Min kegyetlen rezsimjét akarják megdönteni.

Fedezd fel ezt a hatalmas nyitott világot, ahol veszély és kiszámíthatatlanság leselkedik rád minden sarkon. Itt minden döntésed befolyásolja a történetet. Üdvözlünk Kyratban!"

További részletek a júniusi E3-on várhatóak.

30.
30.
Tyranio
#29 Minden hír? Ugyan, nem kell túlozni. Ha az emlékezetem nem csal akkor ez volt az egyetlen cikk ahol konfrontálódtam egy másik felhasználóval, nem is olyan régi regisztrációm óta és csak Gyulával veszekedtem, szóval ő az egyetlen akinek joga van felhánytorgatni az arroganciámat. Bárki mástól visszahallani egyszerű provokáció, hisz sem én, sem senki más nem kötelezte a hozzászólásaim elolvasására és még véletlenül sem címeztem nekik vagy vontam bele őket.

Ami a mindenhez való hozzászólást illeti, nem igazán. A cikkek/hírek 10-20 százalékához szólok hozzá egyszer-kétszer. Azt viszont én tartom szánalmasnak, hogy a hozzászólásaim fogalmazása vagy hossza miatt kellene elmennem a világ bizonyos testrészére. De ki tudja? Lehet, hogy ha én is elkezdek úgy beszélni mint egy kocsis, talán meg tudom menteni a reputációmat. (Csak viccelek természetesen. Habár úgy tűnik ez az oldal szabadabban kezeli a nyelvhasználatot és nincs semmilyen cenzúra, tehát tényleg csak döntés kérdése.)

Na de valóban, magunk mögött hagyva ezt a flaming-et. Én nem az mondtam, hogy filmet készíteni egyszerű vagy nem igényel el hivatást, szenvedélyt és kemény munkát, de a játék készítés (nem csak a programozás) is megkövetel ennyit, ha nem többet (véleményem szerint). Például a Mass Effect játékok. Fel kellet építeni egy rendes történetet, tisztes rendezéssel és épp azért mert a színészek csak a hangjukat adják, sokkal nehezebb dolguk van. Lelket kell adni egy animált karakternek és azt bizony egyszerű elrontani, ha a hang nem passzol, nem elég jól adja elő a szövegét vagy csak maga az animáció tűnik élettelennek. Nem beszélve arról, hogy itt nem elég csak elmondani egy történetet, be kell vonni a játékost és szórakoztatóvá tenni a játékot.

Amit korábban elfelejtettem hozzátenni az az, hogy az állításomat nagyban befolyásolja a játék természete. Nyilvánvalóan csak az interaktív történetekre (Farenheit, Heavy Rain, Fallout, Mass Effect stb.) lehet igaz és egy Need for Speed, Tropico, Bulletstorm stb. a filmek alatt állnak.
29.
29.
br1Koo
#27: Tudod mi a durva? Tényleg nagyon szánalmas ahogy itt pörgeted magad, mert túl sok volt a fogalmazás óra, ahol ügyes módon írtál egy szép ötös dolgozatot a derelyeszaggatás rejtelmeiről. Baromi unalmas minden hír alá arra érkezni, hogy ez hülyegyerek megint itt játssza az agyát, mert senki nem küldi már el a halál faszára a szerencsétlen habzó szájával, hogy mindenhez hozzászól, meg mindenen agonizál.

Hozzászólva az egészhez, eltérve a pöpp flame-től, bizony elég nehéz olyan minőségi filmet kreálni, amit értékelnek azok akik foglalkoznak az eredetiséggel, a csavarokkal a színészi bravúrokkal, és a képi megjelenítéssel. Tarantino például 5 évenként rak ki egy filmet, de azok olyanok hogy megnézheted őket 6-szor még mindig találsz új dolgokat, és apró kis finomságokat. :)
28.
28.
JBoy
Először is nem ártott volna egy ütősebb sztori, de sebaj kiderül majd, hogy ebből mit sütnek ki (még lehet jó is)
Másodszor pedig Jason után nem bánnám ha kicsit izomállatpitbulltermészetű lenne a karakterem vagy ha az nem akkor női főhős akinek a kellemes bársonyos hangját lehet hallani két dum-dum-dum között. :P
27.
27.
Tyranio
#26 Bájos. Nem bírjuk a kritikát? Mivel én nem vágom, kezdjük is az elején, rendben?

- "de azert gondolod ezt mert nem lattal meg jo filmet.", "foleg a mostani filmipar termekeit fogyasztod, ez a felhozatal a default."
Gondolom ez és a feltételezés, hogy szerinted én mit nézek nem minősül véleményezésnek.
- Durva? Talán nem, de, hogy a helyi kocsmánál kulturáltabb emberekkel találkozok az garantált és még mindig úgy beszélsz mint egy paraszt, tehát a meglátásom még mindig helytálló.
- Ami a helyesírást illeti. Miért raktad idézőjelek közé, csak te rontottad el.
Na de komolyra fordítva a szót, ettől még mindig helytálló amit mondtam az igényességről és nem jelent feloldozást. Ha nincs időd helyesen írni, miért szólsz hozzá? Ha nincs időd vitatkozni, miért teszed meg? Nincs vele semmi baj, de csak az igényességedet tükrözi.
- "nem egyezik a velemenyem a tieddel", valóban erre rá jöttem. Abból amit te megosztottál, nekem csak az jött le, hogy van "jo film jo story jo cselekmeny thetseges szinesz, jo rendezes" és az a sok színesen megfogalmazott szemét amely kifolyt a szádon. Én úgy gondoltam, hogy az előbbi szeretete a közös pont köztünk, de ezek szerint tévedtem. Nem tudom, hogy te mit szeretsz pontosan, tekintve, hogy a korlátolt agyad képtelen végleteken kívül gondolkodni és több információt megosztani, úgyhogy be kell érnünk ezzel.
- Mindenhez értek? Nem, egyáltalán nem. Tudnád idézni azt a részt amikor én ezt kijelentettem? Nem? Gondoltam.
Amúgy pedig nem a "kopacsolasra" fordított idő tesz különbséget köztünk. A szóhasználatot nem az idő határozza és te még az utolsó megnyilvánulásodban sem tudtad nélkülözni a trágárkodást.
- Ami a billentyűzetet illeti, nos nem tudom feltűnt, de a magyar nyelv elég sűrűn használ ékezeteket, amit te valamilyen okból kifolyólag mindig kifelejtesz. Mivel én a legjobbat feltételeztem rólad, azt hittem angol billentyűzeted van, ékezetes karakterek nélkül. De ezek szerint csak megtagadod használni őket. Úgy fest a magyar nyelv megfelelő használata egyenlő egy epilepsziás rohammal (utalás a kis diagnosztikádra "habzo szajjal, a foldon rangatozva agonizalas kategoriaja", mielőtt megint félreérted) a te szótáradban.

Remélem ez megteszi válaszként.
Végszóként. Ha tényleg idősebb vagy nálam, akkor részvétem a körülötted élőknek. Nálunk csak a sarki kocsmából hallatszanak fel a magadfajták megjegyzései és már azt is nyűg hallgatni. Elképzelni sem merem, milyen lehet a társadalom krémje mellett élni.
26.
26.
#25: Kedevs vitara alkalmatlan baratom.
Mar bocs, de a tisztesseghez hozzatartozik az is, ha vita kozben nem kezd el az ember plaza ribanc modjara szemelyeskedni.
Vagod?
En kurvara nem velemenyeztelek, kekckedtem csak leirtam a velemenyem.
Es meg csak durva sem voltam.

"Filmeket forgatni könnyebb mint játékot programozni".
Ez egy, most mar kimondom.
Echte faszsag.


A helyes "irasom" meg nem allapithato meg abbol, hogy munka kozben 1 perc alatt mit daralok be.
Esetleg annyi, hogy szarul gepelek.
Nallad viszont lejon, hogy jo nagy arcod van.

Elegge vicces ahogy reagaltal, mert nem egyezik a velemenyem a tieddel.
Mikozben magas lorol kezdessz el "beszelni".
Ez siman kovetkeztetni enged egy vastagon 25 ev alatti eletkorra, esetleg rendkivuli ostobasagra.
Szal eltalaltam? 3-4 osztaly gimnazium?
Ez sok mindent megmagyaraz.
Pl azt, hogy azt hiszed mindehez ertessz mert raersz kopacsolni.



"vásárolj egy magyar billentyűzetet."
Ez meg mar szanalmas.
Ez a habzo szajjal, a foldon rangatozva agonizalas kategoriaja.

Reszemrol ennyi.
25.
25.
Tyranio
#24 Briliáns következtetés. Egy mondatból megsaccolni a koromat, az érdeklődési köreimet, a filmeket amit eddig láttam és a tudásomat filmforgatásról. Sherlock van a vonalban, kéri vissza az agyát.

"Egy jo filmhez jo story kel jo cselekmennyel thetseges szineszekkel, jo rendezessel." Nahát, mikor mondtam, hogy én nem így vallom vagy, hogy ezt nem tudom? Nem beszélve arról, hogy az imént említettem, hogy én is elvetem a trash filmeket és, hogyha elolvastad volna a hozzászólásaimat, talán feltűnt volna, hogy éppen a te álláspontodat képviseltem az első kommentől az utolsóig, ennek ellenére a logikus következtetés erre az, hogy nekem az általad leírt zsáner a "default".

Ami a film és a játék viszonyát illeti. Nos a játékok megváltoztak. Már nem elég egy egyszerű motivációs szál megadása a játékosnak és a játékélmény maga. Ugyanazok a követelmények kellenek egy jó játékhoz ami egy "jo filmhez", annyi különbséggel, hogy itt szinkron színészekről van szó.

Míg a filmben egy történetet mesélsz el x percen keresztül a saját víziód alapján, a játékban e mellé még kerekítened kell egy játékot is, amihez több kell mint egy jó rendező, színész és forgatókönyv. Legfrissebb példa összehasonlításra, Wolfenstein 3D és Wolfenstein the New Order. Ez szerintem remekül jelképezi mi kellett a játékosoknak a hőskorban és mi kell ma nekik, továbbá, hogy mennyire közel került egymáshoz a két médium.

Viszont ha megengeded, akkor én is csinálok egy gyors elemzést rólad. Csak a poén kedvéért. Nos, az alpári megnyilvánulásaid, a helyesírásod, az igénytelenséged, a logikád, az érvelésed és a gazdag szókincsed alapján, úgy gondolom, hogy pontosan ugyanazt a tizenévesekből álló, "tinibunkopoenos" komédiát élvező csoport tagja vagy akikkel szemben olyan szörnyű megvetéssel viseltetsz.

Szóval, ha tovább kívánsz vitatkozni, kérlek fogalmazz és írj úgy mint egy derék tisztességes ember és ne úgy mint egy részeg matróz és ha nem nagy kérés, vásárolj egy magyar billentyűzetet.
24.
24.
#22: "Filmeket forgatni könnyebb mint játékot programozni"
Hat ez a mai filmeket nezve tenyleg igy lehet de azert gondolod ezt mert nem lattal meg jo filmet.
Azt tenyleg konnyebb osszehozni.
Sajnos mivel gondolom foleg a mostani filmipar termekeit fogyasztod, ez a felhozatal a default.
Egy jo filmhez jo story kel jo cselekmennyel thetseges szineszekkel, jo rendezessel.
Nem eleg egy kigyurt barom, egy gozolgo szilikon picsa, meg 90 percbol 88perc cg.
Sajnos a fiatalok mar ehhez vannak szokva.
Ez bizony nem film, ez ugyanannyi betuvel.
SZAR
23.
23.
expresss
Ha nem honosítják mint a harmadik részt, rám mint vásárló ne is számítsanak, arról nem is beszélve, hogy a második rész óta várok valamilyen légi járműre "és nem a sárkányrepülőről beszélek".
22.
22.
Tyranio
#20 Nos azok a játékok főszereplői bűnözők egy átlagos világban. (Nem megjövendölt harcosok és szabadítók egy őrült csibészek által uralkodott szigeten ala Far Cry 3) De egyetértek veled ami a videojátékokat illeti. Ha már embereket kínozhatunk (GTA V), civilek százait mészárolhatjuk le (Modern Warfare 2) és a nácik nyerik meg a második világháborút (Wolfenstein: the New Order) tripla A-s címekben, akkor szerintem megérett a világ, hogy más perspektívából is elmeséljen bizonyos történeteket.

Ami a filmeket illeti, nos itt már van némi véleménykülönbség. Filmeket forgatni könnyebb mint játékot programozni (szerény véleményem szerint) ergo, többen űzik a szakmát és a választék is sokkal nagyobb. Ennek következtében ha rászánod az idődet és utána olvasol, könnyen megtalálhatod az ízlésednek megfelelő igényes filmeket és vígjátékokat. Ami engem illet, még sohasem láttam az Amerikai Pite egyetlen részét sem vagy a hozzá hasonló trash filmek bármelyikét. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy nem létezik egy célközönség aki erre vágyik és fenntartja ezt az iparágat, de azt mondani, hogy az összes ilyen vagy, hogy mindenki ennek a rétegnek a kielégítésén munkálkodik, erős túlzás.
21.
21.
muerte80
Hát ez a történet nekem elég hmm hogy is mondjam összecsapottnak tűnik.
Azt az érzést kelti bennem, mint amikor egy dzs kategóriás kész játékhoz összedobnak egy pármondatos sztorit, hogy legyen valami, álá 80-as évek, 90-es évek eleje.
20.
20.
#5: Nagyjabol igen es mar kezd rohadt unalmas is lenni.
De azert a mafia-k, vagy a gta-k fohos karakterei nem kimondottan "jofiuk".
De igazabol a filmeknel is ez van van a vilag/varos megmentos, meg tinibunkopoenos puncis-faszos szaros-pisis neha hanyos (az ameriaki pite ota ez a meno vigjatek tipus), meg a nyalafala nyalkahartya.
Klise otvar az osszes
19.
19.
kibz
Polgárháború,felkelés,rezsim...ha ilyeneket olvas az ember máris elmegy a kedve,és csak a képeket nézegeti inkább
18.
18.
Teuton
#11: Nem rossz ötletek ezek, kár hogy mostanában csak egy történetében rendhagyó lövölde volt, a Spec Ops (vagy legalábbis egyre emlékszem).
17.
17.
dzsiádzsó
Durva hogy anno Crytek rinyált milyen gagyi a Far Cry 2, igazából a 3-at LOW beállítás mellett inkább 10x végig játszom, mint a Crysis legutóbbi mesteralkotását...
16.
16.
Zombiekiller6
#15: Bírom az ilyen fura arcokat, a barátaim is ilyenek :D
15.
15.
Tyranio
#14 Ugyan, még a végén elpirulok.
14.
14.
Zombiekiller6
#13: Részben egyet értek veled, de ahogy fogalmazod a mondataidat az nagyon poén :D Írjál 1 könyvet :D
13.
13.
Tyranio
#12 Aha..... ennek egy részét megértettem. Ez egy Bánk Bán rajongói utalás vagy csak tényleg így tagolod a mondatokat? De igen Vaas szórakoztató karaktere valóban csak üdítően hatott/hathat bármilyen Far Cry epizódra.
12.
12.
Tallono
Nem, mintha az első részben, amikor végül kiderült, hogy nem Vaas a főellenség, de még csak nem is egy váratlan szereplő, hanem egy totál szürke senki nem lett volna totál gáz...
11.
11.
Tyranio
Én #5-el értek egyet. Sokkal eredetibb lenne a játék, ha a "főhős" motivációit megváltoztatnák. Például Vaas lenne a főszereplő (aki egyébként széles körben a Far Cry 3 legjobb elemeként van számon tartva) és csak azért állna össze az ellenállókkal, hogy kihasználja őket és átvegye pinkman trónját a játék végén. Vagy csak megjelenne egy ilyen háborús övezetben és mint csak valami "egyszemélyes harmadik frakcióként" szítaná a tüzet az országban a saját örömére és a többi frakciók bánatára.

Vagy akármit ami különbözik ezektől a tisztára rágott csontoktól.
10.
10.
Tyranio
#9 Magam se fogalmazhattam volna jobban.
9.
9.
drat576
#6: Szerintem meg borzalmas fő"hős" volt. A bátyja elég badass volt, jobb választás lett volna. Jason-nek a hangját se bírtam. Meg a játék elején annyira nyámnyila hogy eltűnődik azon hogy "ó jaj még sosem fogtam fegyvert". Erre a nigga' rávágja hogy YOLO és fél óra múlva már átmentél 100 hullán.
8.
8.
Tyranio
Micsoda megkönnyebbülés. Egy pillanatig azt hittem, hogy egy békés liberális országban a világ első törvényesen és demokratikusan megválasztott, Kína ellenes, homoszexuális, szőke kozákvezér hatalmát megdöntenünk egy kínai titkos ügynökkel.

De ugyan. Ez csak a tipikus szadista, diktátor wannabe bohóc, sok pénzel és hatalommal aki a közömbös embereket piszkálja szabadidejében amikor nem tör rá a helyi szabadságra és békére vágyó kedves ellenállás (véletlenül sem kommunisták, elvakult nacionalisták vagy még nagyobb csirkefogók, hogy valami eredetiséget vigyenek bele).

Alig várom, de tényleg. Remélem szorítanak ebbe az eredeti, soha nem hallott történetbe egy próféciát egy harcosról akit az anyja küldött a helyiek felszabadítására és néhány tucat zombit (ha nácik vagy gonosz japán katonák) az eredetiség fokozására.
7.
7.
Ra1D3n
#3: Neked meg minden kommented ugyanaz, és egyben mindenki egyetért, mégpedig abban, hogy mindenki utál téged. Nem kíváncsi rád senki ezen az oldalon, szóval tehetsz egy szívességet és töröld magad és többet vissza se gyere KEMURI! Hogy lehet valaki ennyire együgyű ember mint te... Félelmetes...

BTW az előző Far Cryt sem a sztori vitte el a hátán, hanem a nagyon jól megírt szereplők. Én továbbra is szeretettel várom.
6.
6.
Kár, hogy nem Jason lesz a főszereplő, a FC3-ban bírtam a karakterét.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...