Areal - bemutatkozik a S.T.A.L.K.E.R. utódja

  • Írta: zoenn
  • 2014. június 24.
  • Bejelentés
Link másolása
A S.T.A.L.K.E.R. és a Metro-sorozat egykori tagjaiból verbuvált West Games csapata marad a kaptafánál: a frissen bejelentett Areal az előbb említett posztapokaliptikus játékok szellemi utódjának tekinthető.

Az Areal egy hatalmas és változatos nyitott világban játszódik, amely bár rendívül színes, mégis posztapokaliptikus környezetről van szó. A non-lineáris történet szerint az emberi civilizáció széthullott a metamorfit nevű anyag elterjedésével, amely egy meteorit becsapódása után fertőzte meg a bolygót. A Föld állandó konfliktusok és vérontások színhelye, hiszen a túlélők a megmaradt javakért ádáz küzdelmet folytatnak.

Mi döntjük el, hogyan cselekszik karakterünk, és mit mond, ha pedig megölünk valakit, az megváltoztatja a sztori alakulását. Az Arealban nincs morális rendszer, farkastörvények uralkodnak, minden a lelkiismeretünkre van bízva, anélkül, hogy a jó/rossz döntések korlátoznának a szabadságban.


Egy hamisítatlan shooterrel van dolgunk, a csaták végkimenetelét számos tényező befolyásolja: a karaktervonások, a használt eszközök, fegyverek és az aktuális környezet. A különböző metamorfitokkal új képességeket vásárolhatunk és a meglévőket fejleszthetjük. És igen, lesznek mutánsok és anomáliák, de még gitár is - a STALKER-fanok legnagyobb örömére.


A fejlesztés még korai szakaszban van, a West Games napokon belül élesíti az Areal Kickstarter-kampányát. Egészen baráti összeget tűztek ki célul: mindössze 50 ezer dollárra van szükség ahhoz, hogy a játék PC-re, Xbox One-ra, Linuxra, Macre, PS4-re és Wii U-ra elkészülhessen valamikor jövőben.


A Survarium mellett érdemes lesz figyelemmel kísérni ezt a projektet is.

15.
15.
deefun
Szervusztok! Akit érdekel milyen problémák és kérdések merültek fel a projekttel kapcsolatban (lopott art-ok, finanszírozás problémák, hozzáállás stb. stb.), azoknak ajánlom ezt a magyar, kissé szubjektív összefoglalást (aki pénzt akar nekik adni annak meg mindenféle képen érdemes elolvasni):

http://prohardver.hu/tema/re_areal_keszul_a_s_t_a_l_k_e_r_szellemi_orokose/friss.html
14.
14.
Tetszetős darabnak ígérkezik.
De várjuk ki a végét előre felesleges hinni.
Lásd...[WWatch Dogs]
13.
13.
The Lone Drow
http://tay.kotaku.com/dont-trust-areal-1595753046
:/
12.
12.
The Lone Drow
#6: Lesz benne olyan játékmód is, elvileg idén év végén indul majd annak a bétatesztje. Szerintem a TDM-et pont azért tették bele, hogy ne az előbb említett játékmódban (Freeplay a neve amúgy) öljék egymást a játékosok, hanem ott tényleg a túlélésen legyen a hangsúly.
11.
11.
Tyranio
"Mi döntjük el, hogyan cselekszik karakterünk, és mit mond, ha pedig megölünk valakit, az megváltoztatja a sztori alakulását. Az Arealban nincs morális rendszer, farkastörvények uralkodnak, minden a lelkiismeretünkre van bízva, anélkül, hogy a jó/rossz döntések korlátoznának a szabadságban."

Hogy én ezt hányszor hallottam. A Dishonoured is ezzel reklámozta magát, ha az emlékezetem nem csal.

Na mindegy, a poszt apokaliptikus játékok a kedvenceim, úgyhogy én várom, még ha egy kis szkepticizmussal is.
10.
10.
DON GONDOCS
Hány ex-stalkeres stúdió lesz még? Mondjuk nekem a mertro jobban bejött mint a stalker, hátha ez még tesz rá egy lapáttal.
9.
9.
Teuton
Oké, közben leltem egy jó kiindulást, de még ez se említ minden címet: http://www.polygon.com/features/2013/9/8/4568598/stalker-fallout-gsc-game-world
8.
8.
mestermagyar
#7: Az egész egy kavarodás.

A stalker készítői brigádjából a metrósok már 2009 előtt pár évvel kíváltak, hogy a metrót kiadhassák az utóbbi időpontban.

Aztán a THQ csődbement, és elvileg ezzel egyenlőre vége is kéne hogy legyen a metrónak, de mégis készül most redux.

Én azt mondom, hogy a THQ elkaszálásakor páran kiszálltak a metró csapatából, és visszamentek a stalker készítőihez.

Szerintem az egész egy nagy kavarodás, az egyik játékot ha nem kettőt biztos nem is ugyanazok készítik, mint akikre gondolunk.

7.
7.
Teuton
Mégis mekkora volt a GSC? Ex-GSC-sek készítik a Survariumot, a Metrókat, az egyik Cradle-t a kettőből, a New Uniont (vagy más néven Nuclear Union), most még ez is?
6.
6.
mestermagyar
#1: Toltam, de csak a rohadt uncsi CTF meg TDM megy rajta. Gagyi a lődözés is, a pálya viszont lenyűgözően jól néz ki, az talán megmaradt a félbemaradt stalker 2-ből.

Nagyon remélem, hogy nem átlag fos lesz, és hasonlítani fog picit a dayz-re. Mármint olyan értelemben, hogy stalkerkedés, mint a stalker singleplayerben, csak élő emberekkel.
5.
5.
anarchoid
#1: jois hogy mondtad, feliratkoztam ;)
4.
4.
kredencferenc
Végre valami mozdul a keleti fronton. csak nehogy ezt is elkaszálják. Sose értettem miért nem fejeztek be olyan sikervárományos játékokat mint pl a Stalker 2. Másrészt várható volt, hogy egy MMO mellé kiadjanak valamit az egyjátékos módot kedvelők számára. Azért örvendetes, hogy több fejlesztőcsapat is újfent rákapott a témára. Csak győzzük kivárni.
3.
3.
mestermagyar
Open world metrónak jobban örültem volna. :/
2.
2.
Cristiano
1.
1.
Dízel
az ilyenek jöhetnek bőséggel! látszik mekkora potencial van a stalkerben, egyszerre 2 studio viszi tovább a frencsájzt.
tényleg survariummal mi van?! beta megy mar? játszik vele valaki? milyen?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...