NFC-vel is fizethetnek a japán Wii U-tulajok

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 21.
  • Hardver
Link másolása
Régóta várt Wii U-funkciót élesít hamarosan a Nintendo, legalábbis Japánban: a távol-keleti szigetország lakói a különböző okoskártyáik segítségével NFC-kapcsolaton keresztül is fizethetnek az eShopban.

A Wii U Gamepadjébe NFC-vevőt is épített a Nintendo, azonban a kiegészítő sokáig kihasználatlanul maradt. Kellett egy-két pofon a kiotóiaknak, hogy végre összekapják magukat: hamarosan nemcsak az Amiiboo-figurákhoz, de a fizetéshez is bevethető lesz az NFC.

A rövid hatótávolságú, de gyors, vezeték nélküli kapcsolatot jelentő NFC egy sor területen hasznosítható a hétköznapokban, ezek közül a legpraktikusabb a fizetés: ilyenkor a bankkártyás fizetés odáig egyszerűsödik, hogy nem is kell odaadni az eladónak a kártyánkat, elég odaérinteni azt a termináljához - a tranzakció gyorsan, gördülékenyen lezajlik.

Ezt az egyszerű folyamatot ülteti át a Wii U-ra a Nintendo, legalábbis Japánban: a távol-keleti szigetország úgynevezett okoskártyáival (Suica, Toica, Pasmo és hasonlók) hamarosan NFC-s kapcsolat segítségével is lehet fizetni a Nintendo eShopban, ami azt jelenti, hogy az áhított játék vagy DLC vásárlása előtt nem lesz szükség a bankkártyaadatok bepötyögésére a konzol kezelőfelületén, elég kiválasztani az NFC-s opciót, majd fizetéskor odaérinteni a kártyát a Gamepadhez.

A Nintendo arról nem mondott semmit egyelőre, hogy a többi régióban mikor vezetné be az újdonságot.

6.
6.
MrLentoFan
Nekem is tetszik az ötlet! Hisz így legalább kell egy fizikai valami, (maga a kártya) a tranzakcióhoz! Azért ez mégis csak biztonságos ha esetleg ne adj isten beüt a krakk mint annó, ugye ha emlékeztek amikor a Sony-t hackertámadás érte és több mint 70 millió felhasználó adatait nyúlták le!
5.
5.
simon 555
#3: Na igen, de ha elveszted a kártyád, vagy ellopják úgy, hogy nem veszed észre rögtön, akkor anélkül vásárolhatnak vele, hogy tudniuk kellene a kódodat.
4.
4.
Dante2014
#2: Te nem japán vagy? Mert akkor téged is érint.
3.
3.
strike19
Nem rossz főleg ha 20 000 Ft van a pay pass limit. Életbe nem kell kódót ütni.
2.
2.
Cristiano
1.
1.
mestermagyar
Vagy egyszerűen beregizi a kártyát, és soha többé nem kell elővennie?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...