GC 2014: Nézd vissza a Call of Duty-bemutatót!

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 12.
  • Bejelentés
Link másolása
Alig fél óra múlva veszi kezdetét az idei Gamescom első nagyobb attrakciója, a Call of Duty: Advanced Warfare többjátékos módjának bemutatója! A Gamekapcson élőben nézhetitek meg a műsort.

Este 7 órakor veszi kezdetét a Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer módjának a bemutatója, melynek során Glen Schofield és Michael Condrey, a Sledgehammer Games alapítói árulják majd el az első részleteket az új Call of Duty többjátékos részéről, sőt gameplay jeleneteket is ígérnek nekünk.

Popcornt bekészíteni, hamarosan kezdődik a műsor:


Update! Az élő adás véget ért ugyan, de fent visszanézhetitek a teljes műsort - lejjebb a játék hivatalos multiplayer trailere látható.

Néhány fontosabb részlet a többjátékos módról:

  • Ahogy arra lehetett számítani, az exoskeletonok itt is bevethetők lesznek, a kütyük ugráshoz, csúszáshoz, dasheléshez és kitéréshez is használhatók.
  • Ezen kívül is lehet high-tech kiegészítőkre számítani, illetve közel 350, testreszabható fegyver is a rendelkezésünkre áll majd - köztük egy teljesen új fegyverosztállyal.
  • Új jutalomrendszerre számíthatunk, több mint ezer játékbeli jutalom ütheti a markunkat.
  • A Pick 10 rendszer Pick 13-ként tér vissza, ami még több testreszabási lehetőséget ígér. A karaktergenerálási felület Create-an-Operator néven tér vissza.
  • Lesznek kooperatív scorestreakek.
  • Tizenkét játékmóddal rajtol az Advanced Warfare, a Capture the Flag, a Hardpoint, a Team Deathmatch, a Domination és a Search and Destroy mellett bemutatkozik az Uplink és a Momentum is - utóbbi a War átalakított változata.
  • Talán a legérdekesebb hír az úgynevezett Day Zero Edition bejelentése volt: ez a kiadás már november 3-án - egy nappal a hivatalos premier előtt - elérhetővé válik mindazok számára, akik előrendelik a játékot. A Day Zero Edition mindegyik platformon elérhető lesz, nem kerül több pénzbe, ráadásul extra tartalom is jár mellé.


Update #2! A Microsoft konferenciáján single player demót is láttunk a játékból, íme:

62.
62.
FrankStark
Nem értem miért mindenki az újabb játékokhoz hasonlítja, hisz én sem vagyok épp egy vén róka, és mégis az unreal 2004 ugrott be elsőnek, ezekkel a speckó mozdulatokkal (anno az unrealben is ugyanígy lehetett dashelni) plusz az uplink is egy az egyben onnan lett átvéve.
Egyébként meg elkeserít ez a sok fikázás, fasza kis játék lesz ez a maga módján (unreal modernebb köntösben), csak két dolog bosszant:
1) ez a marketing-rizsa, hisz lófaszt lesz itt "taktika", ez bizony árkád a javából, és
2) hogy ennek a sok testreszabhatóságnak is csak még több DLC lesz a vége, és ez nem vészmadárkodás hanem tudományosan bizonyított tény-sajnos..
60.
60.
leilu
Jó lesz arra az egy percre se amíg kilőnek ahogy szoktak:-) :-) :-) :-)
59.
59.
drat576
Hát így a single részhez tartozó videót megnézve azt kell hogy mondjam, hogy többet vártam. Nyilván nem a játék leglaposabb küldetésével akartak dobbantani a GC-n, úgyhogy ahhoz képest ez nekem most picit laposnak tűnik. Néhány extra funkciótól eltekintve ez ugyanaz a játékmenet ami a MW 1-2 óta megy. Engem ez most nem győzött meg, még arról se hogy az a néhány óra, ami a single kampány szokott lenni majd valami újat és élvezeteset mutat. Nah majd kiderül.
57.
57.
Gumiember
A négy óta nem játszom a multijával ennek a szánalom játéknak. A legutóbbi résznél már oda jutottam hogy a single-ből is csak 1 órát bírtam és delete. Pedig 27 éves fejjel átrágtam már magam pár óra COD u.o. és COD 2-n de ezek az újak borzalmasak...
56.
56.
piskóta
#51: De nem is egy Titanfall, mégis nagyokat lehet ugrálni és nem is egy Crysis, mégis olyan a ruházatunk (vagy majdnem). De ha a BF levolution van szóba hozva, akkor azzal jössz, hogy "ez nem egy BF". Tőlük miért ne lehetne pár jó ötletet lenyúlni?
"Mi számít neked komolyabb hatásnak?Mert ha meghalsz tőle sztem az elég" - kérdezted. Az nem cunami, ha amint eléri a partot, megszűnik. Ez inkább csak egy normál hullámra jellemző. És nem is igazán hatást vártam tőle, hanem nagyobb látványosságra számítottam, aztán mosolyogva konstatáltam, hogy "ez mi volt".
De nem gyűlölködni jöttem ide, csak megjegyeztem valamit, aminek lehet, hogy némi negatív visszacsengése volt. Sorry.
55.
55.
kopic
Trailert visszanézve azt kell mondjam, hogy nem lesz ez oan rossz.
54.
54.
meta7203
52.
52.
Elyas
Annyi idióta van itt hogy megfájdult a fejem... Van néhány értelmes (gatyamadzag, drat576) akiknek még rendesen véleményük is van nem csak egy odabaszott komment hogy: ez szar mert cod/ szar mert nem cod.

A titanfallban is lehet ugrálni? Igen. Bevállt? Igen. Akkor mások is használhatják? Igen. Jól működő dolgokat nem bűn ha lopnak a fejlesztők (játékokból) legyen már egy kis eszünk. Azt hiszi az oldal 75% a hogy a Bf feltalálta a spanyolviaszt? Lófaszt az is összelopott pár ötletet, volt néhány kreatív ember aki ezeket összegyúrta rendesen és kiadták. TÁDÁ ennyi a recept. A mai világban egy olyan műfajnál ahol az a cél hogy megöld az ellenfeledet nem lehet újjításokat behozni mert már mindet ellőtték, ezt kéne felfogni. Vagy ha nem akkor kezdhetitek más szemmel nézni a saját kedvenc FPS eiteket és nem csak a konkurens termékről szóló cikk alá odabigyeszteni h.: ez szar.
51.
51.
Ghost26Dave
De ez nem egy battlefield mért kell ezt ennyiszer elmondani.........???????????
50.
50.
drat576
#49: Szerintem a pálya átalakulására gondolt, mint mondjuk a BF4-ben.
49.
49.
Ghost26Dave
Mi számít neked komolyabb hatásnak?Mert ha meghalsz tőle sztem az elég.
48.
48.
piskóta
Az a cunami "érdekes" volt. Azt hittem, hogy lesz valami komolyabb hatása, de csak látvány kellék.
47.
47.
RayErizo
Akinek esetleg nem lenne kedve végignézni annak elárulom:

A játék kaki.
46.
46.
Mr.Dead
#44: Az MW3 egy ponton nálam elásta magát, de a BO2 tényleg jó volt, sőt
45.
45.
drat576
#44: Ja, én sem igazán értem, bár lehet hogy az én szememmel van a gond, de nekem ez a látvány teljesen oké, sőt. Sokan írják hogy BO2 szint, de szerintem nem.
44.
44.
carlmartin
Call of Duty sorozat mindig tetszett.Az összes részét végigvittem, a hármat persze nem, mert konzolos.Single téren szerintem verhetetlen, legalábbis nagyon kevés olyan játék van, ami jobb nála.Persze ha van.Most amit nagyon nem értek, azaz, hogy miért szidják ennyire a MW3-tól a szériát, hogyha eladás tekintetében rekordokat döntött.A Modern Warfare 3 és a Black Ops 2 is zseniális lett szerintem.Tökre király lett a single, és egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy marhaságnak tartják azt, hogy szinte semmit nem lehet beletenni, mert Titanfall vagy BF4 lesz.Azt elismerem, hogy a sorozat nem találja magát, de ez nagyban a Ghosts miatt van.Meg a folytatások miatt, amik általában nem tesznek jót, mint ahogy David Cage is mondta.Megölik a kreativitást.Viszont ez nem jelenti azt, hogy egy folytatás nem lehet óriási.A BO2 különösen meglepett azzal, hogy voltak benne választási lehetőségek.Arra is azt mondták, hogy nem lett az elvárásoknak megfelelő.Akkor milyennek kéne hogy legyen, ha semmi se tetszik?
Elvileg mostanában fog jönni a World at War 2.Nem rossz, hogy visszatérnek a 2. világháborúhoz.Nagy esélyt látok arra, hogy ha lesz olyan COD a közeljövőben ami akkorát üt, mint a 4, akkor az lesz az.Az is igaz, hogy a Call of Dutynak nem csak singleben kéne jónak lennie, hanem multiban is.De úgy néz ki, hogy elég ez is.Mármint ha multiról reménykedünk, akkor inkább Battlefield 4.
Amúgy az Advanced Warfare is igéretes, nem annyira csúnya a grafikája, mint ahogy páran minősítik.Várom a megjelenést nagyon.
Remélem érdemes lesz.
42.
42.
drat576
#41: Szerintem azt már eltemették, a név nagyon sokat számít és a Ghosts-nak már nincs túl jó "hangzása" ^^
41.
41.
DON GONDOCS
#40: Való igaz, a Ghostot is több részesnek szánták, remélem letesznek róla.
40.
40.
drat576
#39: Jaja, csak annyit akartam, hogy ha valami nagyon szar, azt lehet még valamennyire feljebb huzigálni az értékeléseknél, de van egy határ. Szóval ha valami tényleg nagyon rosszul sikerül arra nem lehet 11 pontokat adni meg GOTYra jelölni. Tény, hogy a Ghostsot leszámítva az összes többi rész (szerintem) túlértékelt (részemről leszámítva az első és második részt, mert azok szerintem tényleg nagyon jók voltak, és még esetleg a 4-et). De annyi hogy leveszel kb 1 pontot a teszteknél és nagyjából be is lőtted a játék értékét.
Amúgy a Ghostsnál még a szokásosnál is jobban eleresztették magukat a fejlesztők, de nem tudom hogy ez mennyire volt eleve filler epizódnak szánva mivel:
Spoiler: a befejezés nem ezt igazolja.
39.
39.
DON GONDOCS
#37: A Ghostot már bejelentéskor temették és a kiadó is felvolt készülve hogy ez a rész nem lesz akkora siker. Vagyis elismerték hogy egy töltelék rész az igazin NG Cod előtt. Ennek a résznek nem lesz nehéz felülmúlnija az előző rész sikerét.
38.
38.
Cristiano
37.
37.
drat576
#35: Hát nem tudom, tavaly a sajtó (is) megmondta a Ghosts-ról hogy vacak.
36.
36.
drat576
Amúgy bírom ezeket a műsorvezetőket. Kb úgy állítják be az egész játékot, mintha még Kevin Spaceynek is álmatlan éjszakái lennének, mert még ő sem bírja ki a megjelenésig :P
35.
35.
DON GONDOCS
Már látom az értékeléséket: Game of the year, Best nextgen fps , Most Anticipated Game, Best DLC, Best Console game
34.
34.
drat576
Mindenki ezt nézi és mindenki szidja. Szokásos. Engem nem nagyon érdekel a multi, mert már nem köt le egymást lövöldözni, de szerintem nem rossz a trailer, egész funnak tűnik. Máshoz nem tudok hozzászólni mert az előadást nem nézem.
A single kampányt biztos végigjátszom, csak mondjuk a pár órás végigjátszásokra senki nem ad ki ennyi pénzt, úgyh megértem h fontos a multi, de nekem ebből elég egy filmhez képest viszonylag hosszú interaktív akció-mozi, néha jólesik az ilyen. Egy délután alatt vége. Aztán megy tovább az élet mintha nem is létezett volna. De ahogy mondtam, tényleg meg tudom érteni ha mondjuk egy PS4-es friss AAA-s játéknak az áráért ennél sokkal több kéne/kell.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...