A Nintendo már a hardcore játékosokra koncentrál

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 29.
  • Hír
Link másolása
Maga Shigeru Miyamoto nyilatkozta ezt az Edge-nek adott interjújában, elvégre új idők járnak - a Nintendo is változtatni akar a hozzáállásán. Közben finoman meg is marta az alkalmi játékosokat.

Habár a Wii-re és a DS-re is készült hardcore játék, a vásárlók többségét a casual játékosok adták, így értelemszerűen a Nintendo stratégiája is inkább rájuk összpontosított. Ezek a játékosok viszont már nem a Nintendo-tábort erősítik, talán ennek tudható be az, hogy a kiotói cég is egyre inkább "bekeményít".

Erről maga Shigeru Miyamoto beszélt az Edge-nek adott interjújában. Az úriember kifejtette, hogy a Nintendo most a hardcore játékosokra koncentrál elsősorban, és ha már szóba került a hardcore-casual téma, elővette az alkalmi játékosokat is: "Ezek olyan emberek, akik például filmet néznének vagy Disneylandbe mennének. Úgy állnak a dolgokhoz, hogy 'oké, én vagyok a vásárló, nektek kell szórakoztatni engem'. Ez egyfajta passzív attitűd, ami szerintem szánalmas. Fogalmuk sincs arról, mennyire érdekes, mikor lépsz egyet előre és próbára teszed magad [összetettebb játékokban]."

A fenti részletben nemcsak az az érdekes, Miyamoto mennyire nyersen ugrik neki a casualeknek, de az is, hogy ez a gondolkodásmód teljesen ellentétes a Nintendo eddigi vélekedésével, amivel persze ő maga is tisztában van: "A DS és a Wii idején a Nintendo igyekezett minél jobban kibővíteni a játékostábort, de szerencsére az okoskütyük terjedésével az emberek természetesnek veszik a játékokat. Ez egy jó dolog számunkra, mert már nem kell aggódnunk amiatt, hogy olyan játékokat készítsünk, amik relevánsak az átlagos emberek hétköznapjaiban."

22.
22.
csaszi2
#19: Teljesen egyet értek. Én a Pikmin 3 láttán először a fejemet fogtam, hogy milyen egy gyerekes szar lehet, aztán kipróbáltam, és kegyetlen hc game.
21.
21.
Tidus
#20: Teljesen jól mondod...trailerek alapján eldöntik milyen például a Zelda széria,ami véleményem szerint részenként jobban megújul és több egyediséget rak magába részenként mint bármelyik ac,cod fifa és ezeknek klónjai.
20.
20.
myrte
#19: Aki nem játszott velük, azok csak azt látják, hogy milyen cukik. X-edik cím és nem folyik a vér. Pedig ennyi erővel az AC, Fifa, COD stb-t is le lehetne húzni, mert évenként jön egy új cím. Persze, mit lehet várni az olyanoktól, kik hajba kapnak a ps3 vs xbox360, ps4 vs xboxone témáknál.
19.
19.
Tidus
Aki szerint a Zelda és a Mario nem hc game-k akkor tessék végigvinni a Super Mario Galaxy 2-t és a The Legend of Zelda:Majora Mask-ot 100%-ra....ezerszer inkább igazi videojátékok és komolyabb hc cuccok mint a COD,BF vagy akár AC...
18.
18.
myrte
#17: COD-van rá, és jobban fut rajta, mint az xbox360/ps3-mon. Októberben jön a Bayonetta 2, ami szintén nem a cukiság témakörét célozza meg. Még esetleg a Hyrule Warriorsz, ami a hó végén landol. Sajna a splatoon, a xenoblade utódja csak jövőre fog napvilágot látni az új Zeldával egyetemben. Az egy jó év lesz, ebből a szempontból :D

A zombiU hatalmas játék, bár néha kiszámítható. A 28-áig tartó ubisoft akcióban szereztem meg digitálisan, de már az 576ban 4000 ft. :D
17.
17.
vortel
Sajos a nintendó annak esik áldozatul, hogy teljesen más trendek mennek már a videojáték iparban mint 10-20 éve. Akik anno játszották a Nintendó címeit mára már felnőttek és BF, Fifa, AC, COD és társai AAAs címekkel tolják, viszont ma már a gyerekek érdeklődési köre is efelé húz, 12-13 évesek már simán COD-oznak meg Fifáznak, nem érdekli őket már a Márió meg Donkey Kong. Ha nem reagálnak drasztikusan, pont úgy fognak járni int a SEGA
16.
16.
zoomer
#15: Nekem a wii u szimpatikus a maga kis teljesitményével,kétségtelen h szebb grafikát produkál mint a ps3 mivel abba már modernebb grafika dolgozik-wii u-ban.Példának felhoznám a splinter cell blacklistet multiplatform cim de a last-gennél joval jobb wii u-n.
15.
15.
zozo76hun
ja tenyleg a zombieu... na az tenyleg hc game. de neken pl csak az tetszik rola, bar elhiszem hogy battlefield-et is ra lehetne eroszakolni, leven hogy tobb memoria is van a wiiu-ban mint a ps3/xbox360-ban.
14.
14.
zoomer
#13: -zombi-simán e nélkül
13.
13.
zoomer
Ez a beszéd!!:)még több hc gammákat wii u ra is föleg belsös-nintendo only-gammákat.Zombie u folytatásért sztem nem kevés embert vonzana magához a konzol,lesznek még a nintendonak nagy cimei az biztos.
12.
12.
hedzsooo
#3: Ez van, mikor nem veszik ahhoz sem a fáradságot, hogy a hír eredeti forrását is felkeressék, átnézzék... :/
10.
10.
north
Mondani "Írni" bármit lehet. Viszont a tettek azok amik változtatnak a dolgokon csináljanak valamit és arra kell reagálni. Így most a hír hallatán nem tudom mit akarnak nem is akarok találgatásokba kezdeni, de remélem nem olyan lesz mint a kiadott új 3DS és csak azon futó játékok mert attól a falnak megyek főleg, hogy most vettem egy Limitált Zeldásat és nem válok meg tőle túl szép :D
Szóval nintendo kápráztass el minket :)
9.
9.
Norbiii
Meg is hülyülnék, ha a Nintendo változtatna az elmúlt 15-20 éves hagyományain. Természetesen kellenek hardcore gémerek, minden ízből úgymond kellenek játékosok, hogy még színesebb közösség legyünk, de többségében azért maradjunk a hagyományoknál! :)
8.
8.
aordog
Nekem wiiu-m van és a cuki játékok mellett imádom rajta pl. A Mass Effect3, Black Ops2, AC3, Batman Arkham City játékokat is. Várom a többi hasonló játékok zuhatagát és remélem a Watch Dogs valóban tiszteletét teszi a gépre. Tudom, hogy nem a legjobb,de nekünk Nintendosoknak az lesz.
7.
7.
zozo76hun
nem vagyunk egyformak- igy akartam, ja meg futott
6.
6.
zozo76hun
na vegre! talan megjon az esze a nintendonak. nem baj hogy nyomja a mariokat csak tenyleg legyen olyan cim is boseggel amit egy hardcore jatekos is szeret. 2 hete pont a mediamarkt-ban pesten ki volt teve egy wiiu amin a mario kart 8 furott. na mondom kiprobalom mar akkor hogy milyen igy a battlefield, dishonored, mirror'a edge, hitman (ezeket nyomtam mostanabn) utan. hat mentem benne 2 kort, aranyos de olyan dedos-nintendos. eleg is volt egy eletre. :)
ezzel nem le szolni akarom elhiszem hogy valaki meg ezekert van oda, nem egyformak, de azert legyen tenyleg komolyabb jatek is a platformra, azt hiszem az nem fog artani neki!
5.
5.
PaprikaJancsi
#3: Akkor még jó, hogy hozzáértő emberek írják a cikkeket :D
4.
4.
SzDavid99
#3: Ha ez így van, akkor elnézést kérek. Így már mindjárt szimpatikusabb az egész. Azt pedig nem tartom rossz lépésnek, hogy a hardcore játékosokra is odafigyelnek, hiszen ezzel a causal játékosok is jól járhatnak. Én például szívesen játszok egy Battlefield 4-el és egy Mario játékkal is, de sajnos erre csak akkor van lehetőségem ha két konzolt veszek, mert Battlefield nincs Wii U-ra, de Mario játékok csak arra vannak (vagy más N konzolokra).
3.
3.
DracoShark
KÉREM A CIKK HELYESBÍTÉSÉT!

Ugyanez volt a GameStar-on. Félrefordítás és elferdítés. Ez a cikk teljesen tévesen írja le a nyilatkozatot.

Shigeru Miyamoto nem a casual-okat írja le. A passzív játékosokról beszél. Ezek olyan játékosok akik a saját alap skilljeiket meghaladó játékkal nem játszanak mert nem érzik szórakoztatónak a kihívást. Ezek NEM a CASUAL JÁTÉKOSOK. Teljesen más a kettő. A casual játék rohadtul nem azért casual mert könnyű. Ez egy baromság.


2.
2.
SzDavid99
Mik történnek itt... Ez ma már a második Nintendós hír aminek a tartalma nem szimpatikus... Mit szívnak ezek mostanában?!

Az, hogy a hardcore gamerekre is koncentrálnának még nem nagy baj, de amit nyilatkozott azokról akik eddig vásárolták a konzoljaikat...
1.
1.
mestermagyar
3 dolog történhet>
-Továbbra is mariot meg egyéb ökörségeket csinálnak milliomodik résszel vagy mellékággal mint a versenyzés(itt inkább a változatlanság és az egy kaptafára épülés a gond, nem maguj a játékok), csak most ''nehezebb lesz''.
-Elkezdenek 2d-s ultranehéz platformereket gyártani, meg crysis grafikájú puzzle-okat.
-Rájönnek, hogy az előbbi választások mind lejáratott, végletekig kivesézett játékokban/zsánerekben végződnek, és nekikezdenek valami olyannak, amit sok hardcore gamer érdeklődéssel fogad amikor elolvassa a lényegét a játéknak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...