Ryse: Son of Rome - pontosították a gépigényt

Link másolása
A Crytek szerint történt egy kis félreértés a Steamre kikerült Ryse: Son of Rome rendszerkövetelmények kapcsán, így most a hivatalos fórumon megosztották a játék pontosított gépigényét.

A Crytek szerint történt egy kis félreértés, hiszen a napokban Steamre felkerült Ryse-gépigény a játék 4K-s felbontásban való futtatásához szükséges. Hogy tisztázzák a dolgokat, a cím hivatalos Steam fórumán osztották meg a pontosított rendszerkötelményeket, íme:

Minimum gépigény:

  • Kétmagos, HyperThreading technológiával ellátott vagy négymagos processzor
  • Példa: 2,8 GHz-es Intel Core i3 (3220T) vagy 3,2 GHz-es AMD Phenom II X4 (945)
  • 4 GB RAM 
  • DirectX 11-kompatibilis videokártya 1 GB VRAM-mal
  • Példa: NVIDIA GeForce GTX 560 vagy AMD Radeon HD 7770
  • Windows Vista (SP1), Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszer (64-bites)
  • 26 GB szabad hely a merevlemezen


Ajánlott gépigény:

  • Négymagos vagy hatmagos processzor
  • Példa: 3,3 GHz-es Intel Core i5 (2500k) vagy 3,9 GHz-es AMD FX-6350
  • 8 GB RAM
  • DirectX 11-kompatibilis videokártya 2 GB VRAM-mal
  • Példa: NVIDIA GeForce GTX 660 Ti vagy AMD Radeon 260x vagy 7850
  • Windows Vista (SP1), Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszer (64-bites)
  • 26 GB szabad hely a merevlemezen


Ajánlott gépigény a 4K-s felbontáshoz:

  • Négymagos Intel vagy nyolcmagos processzor
  • Példa: 3,5 GHz-es Intel Core i7 (2700k) vagy 4 GHz-es AMD FX-8350
  • 8 GB RAM
  • DirectX 11-kompatibilis videokártya 4 GB VRAM-mal
  • Példa: NVIDIA GeForce GTX 780 Ti vagy AMD Radeon 290x
  • Windows Vista (SP1), Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszer (64-bites)
  • 26 GB szabad hely a merevlemezen
37.
37.
devilboy22
Gondolom akkor az én öreg masinámnak meg se kotyan.core2duo 2gb ddr2/800 hd5550.full hd ba csak el szalad?ja a legfontosabb 40gb ata100 winyo :D
35.
35.
logic5
Na akkor eshetne szó a játékról is. :D Én várom. 4K ide vagy oda, én kipróbálom,.
34.
34.
Na most már elmehettek a felbontással!30-40 centiméterről játszó rügyek! Számold anyád picsáján a poratkákat!!Inkább akár 480p AVATAR szintű játékokat mint 16K Minercraft! :)
30.
30.
randall13
Hiába van 4k-s TV, ha a hozzá kellő infrastruktúra nincs kiépítve... Sokszor a fullHD adással is problémák vannak, mert a vezetékek egyszerűen nem ennyi adatmennyiség továbbítására lettek kitalálva.
Neten sem nagyon találni 4k-s felbontásban filmeket, mert egyszerűen a mai internetsebességek nem elegendőek ahhoz, hogy ésszerű időn belül lejöjjön 50GB. Hát még falun mobilnettel, haha.
Sokkal inkább figyelemreméltó a Dolby új szabványa, ami nem a felbontással növeli a képminőséget, hanem a színekkel. Míg a 4k 400%-os adatnövekedést jelent a FHD-hoz képest, addig a Dolby Vision 15%-ot. Állítólag.
Ezen tényekből kiindulva a 4k valóban felesleges, mert szinte alig van rá tartalom, és a fenti okok miatt jó ideig nem is lesz.
29.
29.
GAMEROD
#26: Az igaz is lenne hogy olcsóbbak lesznek a cuccok, ha nem forinttal fizetnénk még mindig. Láttam olyan Intel CPU-t aminek gyenge 65 ezerrel kúszott feljebb az ára a forintgyengülés miatt. Ezért nem veszek drága dolgokat. Mert az egyik fele az a 27% ÁFA, másik pedig a gyenge forint miatti különbözet. És minél drágább valami, azzal egyenes arányban nő ezek összege is.
26.
26.
SP4C3F0X
Szerintem is vegye a 4K tévét akinek igénye van rá. Mellette majd előfizet a 4K kábeltévécsomagra, ami kb. 4 év múlva indul be havi plusz 15 ezerért, aztán a 4K csatornákon is valami ősrégi filmek mennek ami csak egy paca lesz az olyan tévéken. Vagy letölt a netről 300 gigás tartalmat rá. Igaz mindig van egy "mindenből a legújabbat, legdrágábbat" réteg, de olyat azok közül sem láttam egy olyat sem akik ne jártak volna rosszul az értékvesztő dolgaikkal úgyis jön az olcsóbb és jobb technológia. Megveszik millióért a pc-t egy évre rá meg már a csöves gyerek is jobb fps-t produkál olcsóbban.
25.
25.
GAMEROD
#18: Nemcsak kijelzőről volt szó, hanem mellette olyan gépről is, ami rendesen viszi a 4K-t. Mindenki világmegváltásra gondol, közben még a közelébe sincs. A tartalomról pedig nem is beszélek.
24.
24.
Kombájnos_Joska
22.
22.
toriell
#21: AKinek nincs annak fáj,és leszarozza ennyi.. a többi magától értetődig
21.
21.
Stranger
Nem értem mi ez a nagy 4k haterkedés. Ki mondta, hogy többet kellene nyújtania mint az oculus riftnek? Vagy hogy a felbontás minőségétől függ a játék élvezhetősége? Egyszerűen csak tovább növeli a képminőséget és kész. Ha valakinek van rá igénye és pénze, akkor had használja.
20.
20.
toriell
#19: Ki mondta,hogy nincs köze hozzá? -.-" Én csak annyit mondtam,hogy 4 K felbontás.. ő jött ide csiripelni a semmiért ;)..oh dehogynem őt.
19.
19.
supair
#12: Ugye a pixelnek nincs köze a felbontáshoz...........????????????
Istenem.
Nem Gyulánkat kéne itt likvidálni......
18.
18.
toriell
#17: Milliókért? 300 ért már kapsz elég szépet 4 K -ban + 126 cm az már elég ideális játékra.. :) milyen millikról beszélsz.. ami 197 cm az már igen milliókért adják ..de az ekkora tv ket biztos nem..
17.
17.
GAMEROD
#16: Hát inkább a búvárszemüveg mint a parasztvakított 4K milliókért. Legalább azzal látványos a különbség. 3D tévéknél és szemüveg van ha jól tévedek, mégse izgat senkit. Nem nyilvánosság előtt játszik vele az ember.
16.
16.
LeBlanc
#14: ja hátt iken kurfa falóságos lehett az élmény egy púfárszemüfekkel a fejeden
szerintemm fegyél fel egy pékatalpat is játékk közpen
15.
15.
SP4C3F0X
Aki kipróbálta az Oculus Riftet, az már tuti nem akar mégegyszer monitoron játszani :D Volt szerencsém kipróbálni, és tényleg teljesen olyan mintha ott lenne az ember mert el van zárva az ember szeme a külvilágtól, teljesen 3D-s, és a fej, test mozgásával irányítani a játék nézetét már teljesen realisztikus. Például az ember közelebb hajol egy asztalhoz a játékban. Ne is mesélje be senki hogy a 4K ennél többet tud. Az kb. csak olyan szintű fejlődés mint ahogy a 800x600 után jött az 1600x1200. Tehát nagy képernyőre való ha az ember nem akar pixeleket.
14.
14.
GAMEROD
Sok buta költsön csak 4K-ra. Én inkább Oculus Rift-et veszek, mert az már tényleg valóságos játékélményt nyújt. Ellenben a 4K-val amit 5 perc után megszoksz és nem is tűnik annyira nagy számnak amennyi szuflát igényel.
13.
13.
hurkagyurka2
Szerintem egy játék már 720p-ben is tud eszméletlen látványos lenni. Ha jó a sztori, pörgős a játékmenet, eltalált a zene és hangulatos összességében az egész cucc, akkor felesleges is egymásra licitálgatni... Lekötött? Élvezted? Elégedetten csettintettél a nyelveddel? Ha igen, akkor tessék, gazdagabb lettél pár kellemes élménnyel. Pár év múlva, ha felidézed, nem azon fogsz nosztalgiázni, hogy de tök jó volt a 4K, hanem hogy mennyire jó volt játszani vele. Ha meg nem, akkor 4K-ban sem fog levenni a lábadról, tedd félre, keress másikat. Ez ennyire egyszerű!
12.
12.
toriell
#11: Jól van ,Likvidáld magad .. gyökér..:) Senki nem beszélt a pixelröl te ostoba.. .. csak a 4 k felbontásról lol:D.. Fürödj le.. moss fogat..rakd el magad holnapra .. ty
11.
11.
#2: Ja 4k a felbontás es mindenki barom.
Csak ahhoz hogy ilyet kijelents meg tudni kene mirol pofazol.
Mert a felbontás egy dolog a poly reszletesseg meg a textúra detail egy mas dolog.
Es nem eleg hogy 4k-s texturak vannak.
A felbontas es a mar kirakott texturaid pixel aranya a lenyeg.
Es ha Szerinted attol szebb lesz egy game, hogy 4kban megy, akkor full retardalt vagy.
Szal mielott barmozol arrol bizonyosodj meg hogy te nem vagy az.
Most meg lehet húzni tanulni hatha fejlodik meg az agyad kicsit...
10.
10.
Stranger
Hát az előző leírással szerintem az volt a gond, hogy nem írtak bele semmit. Most viszont egy nagyon jó leírást kaptunk, máskor is így kellene.
7.
7.
drat576
Végül is simán rendben van. Egy látványos akciójáték, akinek ez kell az vegyen valami normális konfigot. Nem mindenki eped ilyen "tartalom" után.
6.
6.
toriell
#4: Egy szó:Respect

#5: Ezzel egyetértek,és ez mindig is így lesz.
5.
5.
MrLentoFan
#3: Igazad van de a Parasztvakítás mindig is erősebb mint a józan ész!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...