Ismét "remekel" a StarForce

  • Írta: fojesz
  • 2006. március 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Úgy tűnik jelenleg, hogy a StarForce elnevezésű másolásvédelem a legbiztonságosabb rendszer - ezt eleddig még nem sikerült 100%-osan feltörni.
Úgy tűnik jelenleg, hogy a StarForce elnevezésű másolásvédelem a legbiztonságosabb rendszer - ezt eleddig még nem sikerült 100%-osan feltörni.

Azonban mit csináljunk, ha az a bizonyos másolásvédelem kellemetlenséget okoz a felhasználónak, netán kárt is tesz annak gépében? Ugyanis pontosan ez a baj a StarForce-szal: kezdődött minden a lemezek lassú beolvasásával, majd pletykák kezdtek terjengeni arról, hogy a védelem nem kifejezetten kíméli optikai meghajtóinkat. Most újabb turpisságra derült fény.

A Futuremark fedezte fel, hogy a StarForce egy bizonyos vezérlőt is feltelepít a számítógépre, mely magas hozzáférést biztosít a rendszerhez. A driver folytonosan működik, s mikor rendellenességet (vagyis például egy védelemmel ellátott szoftvert szeretnénk feltörni) észlel, azonnal újraindítja a gépet mindenféle figyelmeztetés nélkül.

Véleményem a témával kapcsolatban, hogy a StarForce készítői kicsit túllőttek a célon - nem véletlenül tér át több szoftverfejlesztő más védelmi eljárásra (így pl. legutóbb a Spellforce 2 kreálói), nem véletlenül ad több száz ember hangot rosszalló véleményének a hivatalos oldalon. Mint említettem nem ez volt az első zavar az Erőben a SF tájékán - kíváncsiak vagyunk a fejleményekre!
2.
2.
Myko Alto
Szerintem pont tesznek ránk nagy ívben! Mig milliós példányszámokban kelnek el a játékok és csak százak zúgolódnak, addig ez tök fölösleges szájtépés.
1.
1.
Drago
A védelem egyre magasabbra fejlesztésével még nem lenne gond, ha nem ilyen ocsmány módon akarnák azt elérni. Az viszont tény, hogy eddig még nem törték föl az SF-et. Nemtom már melyik fejlesztőknél olvastam, hogy ők nem ilyen hiper-szuper védelmet rakna a játékukra, hanem aki megveszi az kap egy címet vagy kódot (erre már nem emlékszem) és sok finom nyalánkságot tud leszedni az adott játékhoz, amíg a "boltban" vett emberek nem. Szerintem ez egy jó hozzáállás és követendő példa.

Hosszú komment rulez :P.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...