Alaposan visszaeshetnek a Call of Duty-eladások

  • Írta: fojesz
  • 2014. szeptember 29.
  • Biznisz
Habár az Activision évről évre talál valami adatot, ami miatt az aktuális Call of Duty-epizód rekorder lehet, az igazság az, hogy a sorozatnak egyre nehezebb maga mellé állítani a játékosokat.

Nincs egyszerű helyzetben a Sledgehammer Games. Az egy dolog, hogy újoncként kellett beszállnia a Call of Duty-sorozat fejlesztésébe, de az elemzők szerint az Advanced Warfare-nek így is rosszabb fogadtatással kell számolnia, mint a tavalyi játéknak.

A Cinema Blend megkérdezte erről a Sterne Agee elemzőjét, Arvind Bhatiát, aki azt mondta: ők arra számítanak, hogy az év utolsó negyedében 15 százalékkal kevesebb Call of Duty-példányt szállíthat majd ki az Activision a boltoknak, mint tavaly. Ha ez a feltételezés beigazolódik, az azt jelentené, hogy a kiadó várakozásai szerint 20 millió kópia helyett 17 millió is elég lesz a piacra.


Habár a Call of Duty: Ghosts kapcsán mindenki arról cikkezett, hogy az első 24 órában 1 milliárd dollár értékben vitték ki az üzleteknek a játék lemezeit, a tényleges eladások valójában lejtmenetet mutattak, és Bhatia szerint ez idén is így lesz.

Mindez több okkal is magyarázható: miután a Call of Duty: Ghosts is langyos fogadtatást kapott, a játékosok valószínűleg idén is kivárnak a vásárlással, és csak akkor ruháznak be az Advanced Warfare-be, ha a rajongói visszajelzések szerint megéri. A másik fontos tényező, hogy bár a játék PS3-as és Xbox 360-as eladásai ugyan alaposan visszaesnek majd (50, illetve 46 százalékkal), ezt a visszaesést nem kompenzálja a PS4-re és Xbox One-ra váltók száma.

Azért jó hír is van: az Advanced Warfare a maga november 4-i megjelenésével viszonylag könnyű mezőnyben rajtol, hiszen a Battlefield: Hardline-ra még várni kell, és a Destiny már boltokba került. Egyedül az Xbox One-os verziónak lehetnek nehézségei a Halo: The Master Chief Collection miatt.

Gyors közvélemény-kutatás: ti megveszitek majd az idei Call of Dutyt?

Ezek is érdekelhetnek

31.
ati herceg
ugyan már.idén is vinni fogják mint a cukrot.
30.
ElmeBajnok
#20: Én csak melletted tudok szólni :) a COD sorozat ebben a léptekben hamar átmegy future soldier cuccba, párhuzamosan BF3-4-eztem és COD MW-2-3aztam és azt kell mondjam a BF jobban bejött a maga reálisabb menetével , persze a cod a húsdaráló pörgésével fogott meg de én inkább BF-t vennék kövinek is vagy valami über 2. vhb-s cuccnak is örülne a szájam bár a COD2 mai napig megy :D
29.
amadeusz gyermeke
A call of trutyi generáció vérpistikéi is felnőnek, s már nembirnak csak visítozni. Azt meg azért kilehet jelenteni,a Xbox one speciális pack iszonyú jól néz ki.
27.
markoci555
Én a 4 óta nem vettem codot :D talán a modern warfare 2-őt megveszem, iszonyatos leárazáson, de azt is csak azért mert a 4-eshez kapcsolódik. Most googléztam rá, nem is tudtam hogy van 3-as is, haha! Akkor majd rávetek egy pillantást arra is.
25.
Neo1989
Igazából ez tök mind 1 Activision bátyánk már annyira meggazdagodott ebből h szerintem nekik aztán 8 h most 17 milla lesz v csak 15.
Ezt addig nyomják majd még tényleg akkorát nem bukik a széria h már senki se veszi majd.
De csak emlékeztetőül mondtak már hasonlókat a FiFA-ról h ugyanaz a játék csak egy számmal több v AC-röl. NFS-röl.... és ezek még mindig vannak.

Azért mert van rájuk igény és ha ezt részleteire bontjuk a COD a ami kielégíti minden évben az FPS fanokat na meg na meg az EA épp aktuálisa.
A FIFA a foci NFS autó de most abból több is lesz, az AC meg a sandbox szerelmeseinek szól.
Hogy ez baj ? Nem, a videojáték első sorban üzlet azt gyártják amit vesznek.
Nem véletlen az sem h X játék hivatalos fórumán van h megkérdezik a rajongókat h mit akarnak a folytatásban ?
Az sem véletlen a játékok kb 80%- a folytatás és általában az ujak is kapnak folytatást ha csak meg nem buknak a kaszáknál. PL Bulletstorm.

És emlékszik még rá valaki amikor egy itt írt 2011-es hí arról számolt be h elloptak egy kamionnyi MW3-t ?
Szóval még elég népszerű a COD.

Bocs a regényért :)
24.
Falcon
elég durva hogy szinte egy az egyben lemásolták a crysis 3 at de azért várom! csak nagy pályák legyenek a multiba
23.
trion96
Idelye lenne már, mert szerintem elég szégyen, hogy egy ilyen játékból fogy a legtöbb!
Nem azt mondom, hogy rossz játék, de átlagon felüli biztos nem!
22.
Don Mattrick dr Phil Spencer
Ez lesz a leggrandiózusabb Call of duty rész ami készült és még több dlc-vel látjuk el hogy kielégítsük a vásárlók igényeit. Nagy előrelépés történt az MI és mozgásanimációk terén. Valamit kapuk openworl missiokal is találkozunk a játék során.
21.
Necreon
Érdekes, én pont fordítva látom. Nekem az MW3 volt az utolsó, a multiját már untam (260+ óra MW2 multi, alig 66 MW3), azóta egyet sem vettem meg, és nem is sajnálom. Ez viszont nagy ugrásnak (szó szerint :P) néz ki mind külső, mind játékmenet terén. Tény hogy más mint az eddigiek, de akinek bevette a gyomra a BO2-őt, nem értem ezt miért ne tenné.

Részemről nagyon várom, és remélem hogy jó lesz a PC-s verzió is. Egyelőre aggaszt hogy a siralmas portként ismert Ghosts gépigényével pontosan megegyezik ezé.
20.
Destructo92
Nekem ez tuti kimarad, pedig szeretem a sorozatot, de ez már túlságosan elrugaszkodik a gyökereitől, inkább egy jó WWII. címnek (tudom, unalmas már) örülnék nagyon!
19.
KENKILL
Én valahogy már kinőttem az fps-ekből, az olyan játékok amikben nem kell használnom az agyamat ritkán tudnak lekötni. CoD-ból a MW3-at vettem utoljára, de nekem már az sem tetszett, ott eldöntöttem hogy CoD-ot én többet nem veszek. Az óta nem történt semmi forradalmi változás a szériában, ami arra késztetett volna, hogy megváltoztassam a döntésem.
18.
kopic
#16: Sztem mindegyikre.
asd
17.
grindcore
#15: Kivételesen ez egy jó komment, muhhahaha :D Szerintem sem lesz soha külön...
16.
DON GONDOCS
#15: Mire veszed meg Playstaton One-ra vagy Xbox -4 vitára?
15.
Cristiano
#11: az álom világodba lesz
14.
Gamer70
13.
grindcore
Én megveszem, nekem PS3-mon a Black Ops 2 volt az utolsó, szétlaggolt folyton az egész játék, a Ghosts-ot pedig nem vettem meg az újonnan vásárolt PS4-re, mert rondának tűnt nagyon. Most megveszem az újat, főleg a multiplayer miatt, mert a BF4-et 1 év alatt már meguntam, a Destinyben pedig kár, hogy nem különállóra csinálták meg a multit, így sajnos az élmény sokban függ a játék többi részéről, hát igen, mmo...a Hardline és a Rainbow Six Siege is érdekel még, de azok még odébb vannak, úgyhogy én megveszem az új codot, bár picit tartok a jetpackes ökörködéstől...

Addig egyébként Blacklightozom PS4-en, ahhoz kellett egy ezres, hogy ne naponta lockolgassam a heavy assult rifle-t és a sisakot :-D De ennyit megért szerintem.
12.
maktub
Nem idegenkedek tőle már annyira, de én is inkább kivárásra játszom. Nincs meg már a bizalmam a franchise iránt.
11.
DON GONDOCS
Én azt várom már hogy külön lehessen megvenni a single és multi részét. Akkor lehet énis kiadnám érte a pénzt. Így marad a kölcsönkérés.
10.
Slan
Az, hogy mennyi doboz megy ki a boltokba egyre kevésbé lesz lényeges, egyre többen digitálisan veszik meg a játékokat. Én sem veszek már dobozos játékokat, csak ha jóval olcsóbban jutok hozzá, mint a digitális kiadáshoz. S mivel a haverokkal rendszeresen játszunk ez is rákerül majd a konzol HDD-jére. De csak a rövid single miatt nem venném meg én sem.
9.
Pharaoh
Az egyik blogomból:

"http://www.vgchartz.com/article/250163/call-of-duty-a-sales-history/

Ehhez a "szerény" ~125 "milkás" (csak konzolos !) eladáshoz hozzá jön az utolsó két rész (BO2 és Ghosts) eddigi 43.44 milliós összege, így bátran állíthatom, hogy durván összehozta az Acti' ezt a "bizniszt"."

Lehet, hogy 2 éve lejtmenet van, de, hogy idén is bőven megéri CoD-t fejleszteni, az fix! (Nekem tetszik a sztori, de a fiktív fegyverek miatt [a többi technikai elem rendben van] kicsit kevésbé érdekel ez a rész, persze ezt is beszerzem majd!)
8.
Antonov77
Igen. Megveszem! (Előrendelve) A sok faszság amiket összehordanak nem érdekel. Megveszem, kipróbálom és meglátjuk. A Destiny-t viszont nem vettem meg.
7.
Exorcist
Egyenlőre biztos hogy nem veszem meg. Csípem a sorozat egyes részeit. Multizni is szoktam. Akkor vagyok elégedett, ha a multi mapok hozzák azt a bizonyos érzést amit én még más játékban nem éreztem. Egy majdnem tökéletes multi map megunhatatlan. Olyan mint egy sakktábla. A sok multi játékmód miatt, amikben van olyan amiben igen is számít hogy mennyire vagy jó, nem lehet agyatlan lövöldének nevezni. Tudniillik aki már mélyebben alámerült azokba a bizonyos játékmódokba s megismerte azokat, fel is fogta frankón hogy mi a helyzet, akkor az nem nevezi agyatlan lövöldének. Persze lehet agyatlanul is játszani vele mint bármi mással. De az egy komolyabb csapat ellen nagyon ritkán kifizetődő.
6.
Galdech
Egy ideje már azon a véleményen vagyok, hogy single akkor cod, multi akkor bf. De ezt még csak le se fogom tölteni, mert a témája egyáltalán nem érdekel engem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...