Alaposan visszaeshetnek a Call of Duty-eladások

  • Írta: fojesz
  • 2014. szeptember 29.
  • Biznisz
Link másolása
Habár az Activision évről évre talál valami adatot, ami miatt az aktuális Call of Duty-epizód rekorder lehet, az igazság az, hogy a sorozatnak egyre nehezebb maga mellé állítani a játékosokat.

Nincs egyszerű helyzetben a Sledgehammer Games. Az egy dolog, hogy újoncként kellett beszállnia a Call of Duty-sorozat fejlesztésébe, de az elemzők szerint az Advanced Warfare-nek így is rosszabb fogadtatással kell számolnia, mint a tavalyi játéknak.

A Cinema Blend megkérdezte erről a Sterne Agee elemzőjét, Arvind Bhatiát, aki azt mondta: ők arra számítanak, hogy az év utolsó negyedében 15 százalékkal kevesebb Call of Duty-példányt szállíthat majd ki az Activision a boltoknak, mint tavaly. Ha ez a feltételezés beigazolódik, az azt jelentené, hogy a kiadó várakozásai szerint 20 millió kópia helyett 17 millió is elég lesz a piacra.


Habár a Call of Duty: Ghosts kapcsán mindenki arról cikkezett, hogy az első 24 órában 1 milliárd dollár értékben vitték ki az üzleteknek a játék lemezeit, a tényleges eladások valójában lejtmenetet mutattak, és Bhatia szerint ez idén is így lesz.

Mindez több okkal is magyarázható: miután a Call of Duty: Ghosts is langyos fogadtatást kapott, a játékosok valószínűleg idén is kivárnak a vásárlással, és csak akkor ruháznak be az Advanced Warfare-be, ha a rajongói visszajelzések szerint megéri. A másik fontos tényező, hogy bár a játék PS3-as és Xbox 360-as eladásai ugyan alaposan visszaesnek majd (50, illetve 46 százalékkal), ezt a visszaesést nem kompenzálja a PS4-re és Xbox One-ra váltók száma.

Azért jó hír is van: az Advanced Warfare a maga november 4-i megjelenésével viszonylag könnyű mezőnyben rajtol, hiszen a Battlefield: Hardline-ra még várni kell, és a Destiny már boltokba került. Egyedül az Xbox One-os verziónak lehetnek nehézségei a Halo: The Master Chief Collection miatt.

Gyors közvélemény-kutatás: ti megveszitek majd az idei Call of Dutyt?

31.
31.
ati herceg
ugyan már.idén is vinni fogják mint a cukrot.
30.
30.
ElmeBajnok
#20: Én csak melletted tudok szólni :) a COD sorozat ebben a léptekben hamar átmegy future soldier cuccba, párhuzamosan BF3-4-eztem és COD MW-2-3aztam és azt kell mondjam a BF jobban bejött a maga reálisabb menetével , persze a cod a húsdaráló pörgésével fogott meg de én inkább BF-t vennék kövinek is vagy valami über 2. vhb-s cuccnak is örülne a szájam bár a COD2 mai napig megy :D
28.
28.
GabbyXD
27.
27.
markoci555
Én a 4 óta nem vettem codot :D talán a modern warfare 2-őt megveszem, iszonyatos leárazáson, de azt is csak azért mert a 4-eshez kapcsolódik. Most googléztam rá, nem is tudtam hogy van 3-as is, haha! Akkor majd rávetek egy pillantást arra is.
25.
25.
Neo1989
Igazából ez tök mind 1 Activision bátyánk már annyira meggazdagodott ebből h szerintem nekik aztán 8 h most 17 milla lesz v csak 15.
Ezt addig nyomják majd még tényleg akkorát nem bukik a széria h már senki se veszi majd.
De csak emlékeztetőül mondtak már hasonlókat a FiFA-ról h ugyanaz a játék csak egy számmal több v AC-röl. NFS-röl.... és ezek még mindig vannak.

Azért mert van rájuk igény és ha ezt részleteire bontjuk a COD a ami kielégíti minden évben az FPS fanokat na meg na meg az EA épp aktuálisa.
A FIFA a foci NFS autó de most abból több is lesz, az AC meg a sandbox szerelmeseinek szól.
Hogy ez baj ? Nem, a videojáték első sorban üzlet azt gyártják amit vesznek.
Nem véletlen az sem h X játék hivatalos fórumán van h megkérdezik a rajongókat h mit akarnak a folytatásban ?
Az sem véletlen a játékok kb 80%- a folytatás és általában az ujak is kapnak folytatást ha csak meg nem buknak a kaszáknál. PL Bulletstorm.

És emlékszik még rá valaki amikor egy itt írt 2011-es hí arról számolt be h elloptak egy kamionnyi MW3-t ?
Szóval még elég népszerű a COD.

Bocs a regényért :)
24.
24.
Falcon
elég durva hogy szinte egy az egyben lemásolták a crysis 3 at de azért várom! csak nagy pályák legyenek a multiba
23.
23.
trion96
Idelye lenne már, mert szerintem elég szégyen, hogy egy ilyen játékból fogy a legtöbb!
Nem azt mondom, hogy rossz játék, de átlagon felüli biztos nem!
22.
22.
Don Mattrick dr Phil Spencer
Ez lesz a leggrandiózusabb Call of duty rész ami készült és még több dlc-vel látjuk el hogy kielégítsük a vásárlók igényeit. Nagy előrelépés történt az MI és mozgásanimációk terén. Valamit kapuk openworl missiokal is találkozunk a játék során.
21.
21.
Necreon
Érdekes, én pont fordítva látom. Nekem az MW3 volt az utolsó, a multiját már untam (260+ óra MW2 multi, alig 66 MW3), azóta egyet sem vettem meg, és nem is sajnálom. Ez viszont nagy ugrásnak (szó szerint :P) néz ki mind külső, mind játékmenet terén. Tény hogy más mint az eddigiek, de akinek bevette a gyomra a BO2-őt, nem értem ezt miért ne tenné.

Részemről nagyon várom, és remélem hogy jó lesz a PC-s verzió is. Egyelőre aggaszt hogy a siralmas portként ismert Ghosts gépigényével pontosan megegyezik ezé.
20.
20.
Destructo92
Nekem ez tuti kimarad, pedig szeretem a sorozatot, de ez már túlságosan elrugaszkodik a gyökereitől, inkább egy jó WWII. címnek (tudom, unalmas már) örülnék nagyon!
19.
19.
KENKILL
Én valahogy már kinőttem az fps-ekből, az olyan játékok amikben nem kell használnom az agyamat ritkán tudnak lekötni. CoD-ból a MW3-at vettem utoljára, de nekem már az sem tetszett, ott eldöntöttem hogy CoD-ot én többet nem veszek. Az óta nem történt semmi forradalmi változás a szériában, ami arra késztetett volna, hogy megváltoztassam a döntésem.
18.
18.
kopic
#16: Sztem mindegyikre.
asd
17.
17.
#15: Kivételesen ez egy jó komment, muhhahaha :D Szerintem sem lesz soha külön...
16.
16.
DON GONDOCS
#15: Mire veszed meg Playstaton One-ra vagy Xbox -4 vitára?
15.
15.
Cristiano
#11: az álom világodba lesz
14.
14.
Gamer70
13.
13.
Én megveszem, nekem PS3-mon a Black Ops 2 volt az utolsó, szétlaggolt folyton az egész játék, a Ghosts-ot pedig nem vettem meg az újonnan vásárolt PS4-re, mert rondának tűnt nagyon. Most megveszem az újat, főleg a multiplayer miatt, mert a BF4-et 1 év alatt már meguntam, a Destinyben pedig kár, hogy nem különállóra csinálták meg a multit, így sajnos az élmény sokban függ a játék többi részéről, hát igen, mmo...a Hardline és a Rainbow Six Siege is érdekel még, de azok még odébb vannak, úgyhogy én megveszem az új codot, bár picit tartok a jetpackes ökörködéstől...

Addig egyébként Blacklightozom PS4-en, ahhoz kellett egy ezres, hogy ne naponta lockolgassam a heavy assult rifle-t és a sisakot :-D De ennyit megért szerintem.
12.
12.
maktub
Nem idegenkedek tőle már annyira, de én is inkább kivárásra játszom. Nincs meg már a bizalmam a franchise iránt.
11.
11.
DON GONDOCS
Én azt várom már hogy külön lehessen megvenni a single és multi részét. Akkor lehet énis kiadnám érte a pénzt. Így marad a kölcsönkérés.
10.
10.
Slan
Az, hogy mennyi doboz megy ki a boltokba egyre kevésbé lesz lényeges, egyre többen digitálisan veszik meg a játékokat. Én sem veszek már dobozos játékokat, csak ha jóval olcsóbban jutok hozzá, mint a digitális kiadáshoz. S mivel a haverokkal rendszeresen játszunk ez is rákerül majd a konzol HDD-jére. De csak a rövid single miatt nem venném meg én sem.
9.
9.
Pharaoh
Az egyik blogomból:

"http://www.vgchartz.com/article/250163/call-of-duty-a-sales-history/

Ehhez a "szerény" ~125 "milkás" (csak konzolos !) eladáshoz hozzá jön az utolsó két rész (BO2 és Ghosts) eddigi 43.44 milliós összege, így bátran állíthatom, hogy durván összehozta az Acti' ezt a "bizniszt"."

Lehet, hogy 2 éve lejtmenet van, de, hogy idén is bőven megéri CoD-t fejleszteni, az fix! (Nekem tetszik a sztori, de a fiktív fegyverek miatt [a többi technikai elem rendben van] kicsit kevésbé érdekel ez a rész, persze ezt is beszerzem majd!)
8.
8.
Antonov77
Igen. Megveszem! (Előrendelve) A sok faszság amiket összehordanak nem érdekel. Megveszem, kipróbálom és meglátjuk. A Destiny-t viszont nem vettem meg.
7.
7.
Exorcist
Egyenlőre biztos hogy nem veszem meg. Csípem a sorozat egyes részeit. Multizni is szoktam. Akkor vagyok elégedett, ha a multi mapok hozzák azt a bizonyos érzést amit én még más játékban nem éreztem. Egy majdnem tökéletes multi map megunhatatlan. Olyan mint egy sakktábla. A sok multi játékmód miatt, amikben van olyan amiben igen is számít hogy mennyire vagy jó, nem lehet agyatlan lövöldének nevezni. Tudniillik aki már mélyebben alámerült azokba a bizonyos játékmódokba s megismerte azokat, fel is fogta frankón hogy mi a helyzet, akkor az nem nevezi agyatlan lövöldének. Persze lehet agyatlanul is játszani vele mint bármi mással. De az egy komolyabb csapat ellen nagyon ritkán kifizetődő.
6.
6.
Galdech
Egy ideje már azon a véleményen vagyok, hogy single akkor cod, multi akkor bf. De ezt még csak le se fogom tölteni, mert a témája egyáltalán nem érdekel engem.
5.
5.
Tony
A legjob cod az az 1, united offensive es a 2 volt... onnantol kezdve szerintem szar az osszes.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...