Frissítve: Shadow of Mordor - PC vs. konzolok

Link másolása
Összehasonlító videó érkezett a Middle-earth: Shadow of Mordorból, melyen platformok közti grafikai különbségeket szemlélhetjük meg. Emellett egy interjúból az is kiderült, miért nem szerepel a játék címében a Gyűrűk Ura előtag.

A héten jelent meg a Shadow of Mordor PC-re, Xbox One-ra és PS4-re, és a Gamespot jóvoltából videón tekinthetjük meg a különbségeiket. Érdemes megjegyezni, hogy a PC-s verzióhoz nincs telepítve a HD textúracsomag. 

Az Eurogamernek adott interjúban a fejlesztők azt is elárulták, miért nem szerepel a játék címében a The Lord of the Rings előtag. A játék vezető dizájnere szerint azért volt erre szükség, hogy ne higgyék azt a játékosok, hogy a Shadow of Mordor a könyvek vagy a filmek történetét meséli el újra. Emellett szerinte a játék remek alkalom lehet a Gyűrűk Urát nem ismerő emberek számára, hogy belevessék magukat az univerzumba.

A Middle-earth: Shadow of Mordor a héten jelent meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. Az előző generációs verziók jövő hónapban érkeznek.

Frissítve! Még egy trailer érkezett, amely a Nemesis rendszer rejtelmeibe kalauzol el bennünket.

56.
56.
ati herceg
nemhiszem,hogy ilyen video összehasonlittás miatt fog választani egy gamer. részemről mindörökké playstation!!
55.
55.
Lorthirash
#54: Egyébként nálam tökéletesen fut nincs baj optimalizálással
54.
54.
Lorthirash
nekem az első perctől kezdve nagyon tetszik a játék sztem király.
53.
53.
K2 The Highest
Amennyire nem érdekelt, annyira megszerettem pár óra játék után. Kellemes grafika (Nem érdemes a Skyrim Extrém ENB-vel ellátott moddolt verziójához hasonlítani... Ha hasonlítani akartok, akkor alapot az alappal...) amihez nagyszerű hanghatások és korrekt játékmenet tartozik. Nem vagyok LOTR fan, egyáltalán, de tetszik, amit eddig megtudtam a játékból, s élvezettel nézem, illetve hallgatom az átvezetőket. A harcrendszer nekem pont megfelel, kézreáll és kellően pontos. Igaz előfordul, hogy a már földre taszított ellent nehezebb kivégezni, mint egy állót, de ezt lehet csak a bénaságom teszi. Nagyon tetszik, hogy lehet taktikázni, íjjal, állatokkal, tűzzel, stb, mert nem válik monotonná a sok darálás, amit iszonyatosan jól megcsináltak, főként a kivégzéseket. A Gépigény egyáltalán nem annyira durva, mint gondoljátok. Közepes konfigon is elfut, maximum annyit kell megtenni, hogy a textúrákból lejjebb adtok, de minden más mehet plafonig. Szóval, ha nem is szereted a LOTR világát, de egy kis vér és taktika jöhet, akkor ne várj tovább, próbáld ki bátran, nem fogsz csalódni.
52.
52.
Blackhard89
Sokan azért mondják a grafikát szerintem mert sokat vártak tőle a nagy gépigény miatt. Mondjuk szerintem is egy nagy vicc 2-3 éves játékok megeszik ezt a grafikát sőt fele ekkora gépigénnyel. De erről csak a........hadnemondjam milyen fejlesztők tehetnek akik készítették a grafikát. ez a 6 gb vga meg felháborító. Ha mondjuk a mutatnának is valamit érte, pl WItcher Wild Hunt nál nem lepődnék meg de ennél ?? a Játékmenet eddig a videók alapján nekem nem mutatott sokat de majd meglátjuk nem kapott rossz pontokat.
51.
51.
azureknight0715
Itt a gond ott kezdődik, hogy megint sokan félistennek képzelik magukat és nekimennek habozás nélkül a leadereknek, orkoknak, mikor épp a taktikusság lenne a lényeg és emiatt nem lesz monoton a game. Am tessék mai harc: 13-as szintű páncélozott pajzsos leader. Körülötte 4 ork, odébb szintén 3-4 ork tanyázik egy darázsfészek alatt. Fent íjászok, a romok külső részen örök dolgoztatják a rabszolgákat. 1. likvidálni az íjászokat. 2. gondoskodni hogy ne legyenek a közelben ellenségek, hogy aztán riadoztassanak, 3. kihasználni a darázsfészek adta elönyöket, vagy kiszabadithatunk néhány wargot is hogy eltereljük a leadert védő orkok figyelmét majd hátulról szépen betámadni. 4. leader harc: tudni mi a gyenge pontja pl én mindig a pajzsot töröm szét elöszőr, aztán kábítás szellemsuhintások vagy mi ("E") majd kombópont elsütés ("F"). Végül gyors kikérdezés, vagy megölése, utána pedig gondoskodni a menekülésről vagy az elrejtözésről, me igen hamar ott teremhet még egy kapitány. Ez hol nem változatos? Hol látunk ilyen kifinomult harcrendszert más játékokban. Grafika miatt nem tudom mit sírtok, szerintem nagyon jó, nem tökéletes, de simán megállja a helyét, + nem annak kéne az elsőnek lenni. Nagy hiba hogy a játékbemutatóknál is az első megjegyzés az hogy hu de szép. Szép kis játékostársadalom lett...
50.
50.
Trapyd
#47: Értem. Szóval azt mondod, mikor a videókon Talion harcol és körülötte az orkok nézelődnek, de nem támadnak az lehet, hogy mégiscsak támadás, de a videón nem látszik jól vagy egyértelműen. Tehát ezt csak akkor tudom megállapítani, ha kipróbálom a játékot. Értem.
48.
48.
_NMI_
Én nem a levegőbe beszélek, hanem kipróbáltam és nem egy órám van benne. A Nemesis system meg az év legnagyobb átbaszása, de mindent a maga idejében, majd ha lesz teszt...
47.
47.
Sucre
Ki kell próbálni a játékot ,és aszerint eldönteni,hogy mennyire támad benne az ellen,nempedig videók alapján.
44.
44.
Ruga
Halkan jegyzem meg, de párhuzamosan tolom a skyrimet és ezt. Sehol nincs a skyrimhoz képest grafikailag. Persze nálam grafikailag, modokkal ki van gyúrva a skyrim, de az nem egy új cucc.
Ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy frusztrálóan katyvasz az egész, semmi nem akar rendesen működni, pedig a játékban lenne potenciál. Az legjobb taktika, hogy elindulsz egy irányba és túléled amíg bírod. Ezmiez?! Fos. Ha összeáll lehet még szar..
43.
43.
DarkLord
#41: Most ezzel elárultad magad, hogy grafika buzerátor vagy "olyan ronda, hogy besírsz tőle, az minden, csak nem a remekművek csúcsának a csúcsa". Ha nálad egy játék attól jó, hogy milyen a grafikája , akkor szerintem nincs is miről beszélni :) Amúgy mióta ronda a Skyrim? nem vettem még észre ...
42.
42.
_NMI_
#41: Mert a kopár sziklák, amiket a pálya 70%-ban bámulsz messze jobbak igaz?
Nem nagyon lehet komolyan venni téged ilyen kijelentés után főleg, úgy, hogy az előző válasz-hozzászólásod írása közben valahogy lemaradt EZ: _pont ez benne a jó._ Természetesen, te egyből letámadtad a másikat, miközben neki pont az egyszerűség tetszett a harcban. Gratulálok. Lesd csak meg ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=v5MOykfGoiA. Kicsit szebb és élettel telibb világ, mind a "gyönyörűszép" Mordor.
41.
41.
#34: Hát nem tudom. Egy olyan játék, ami egy bughalmaz, illetve olyan ronda, hogy besírsz tőle, az minden, csak nem a remekművek csúcsának a csúcsa. De még remekmű se.
40.
40.
#32: Ha kiadtad volna érte a 11 ezer forintot, biztos nem törlöd le a csába.
39.
39.
#25: Miért, milyen harcrendszer az ideális szerinted, ha nem a faék? Amihez a relativitás elméletet kell használni, hogy rájöjj, melyik gombot kell lenyomni???
38.
38.
_NMI_
#35: Tehát az a problémád, hogy beregisztráltam? Tudod valahol el kell kezdeni, de biztosan te nem így kezdted, hanem alapból prémium előfizető voltál UNICUM ranggal és tízezer hozzászólással a hátad mögött, nehogy arra vetemedjen valami primitív bunkó, amire most Te. Nem mellesleg értékelem, hogy végtelen tudásod örvényében hajlandó voltál lesüllyedni a pórnép szintjére (Köszönjük Uram) és megnézésre méltattad a profilomat.
Még egyszer hagy hajoljak meg tündöklően vakító Fényességességed előtt, mert beborítottál minket melegséggel és szeretettel.
37.
37.
GAMEROD
A nyakamat rá ha ezt megírják egy 2007-ben megjelent Prince Of Persia alapjaira, akkor is tökugyanígy nézne ki.
36.
36.
SP4C3F0X
Az a baj mint némely Indie fejlesztőnél. Feleslegesen erőltetnek egy olyan játékmotort amit még nem kéne. Nem kéne, mert egy másik motorral szebb és alacsonyabb gépigényű is lehetne. Például a Daylight. Nagy a gépigénye de legalább még ronda is.
35.
35.
lesik20
#29: 1 órája regisztráltál csak hogy megoszd ezzt a gondolatod.

Ügyes vagy 1-es
34.
34.
DarkLord
#33: Azért egy Skyrim-el felesleges összehasonlítani az a remekművek csúcsának a csúcsa :)
33.
33.
SP4C3F0X
A 3 éves Skyrim is lezúzza ezt a hulladékot :D
32.
32.
GAMEROD
Nagyobb a füstje ennek a játéknak mint a lángja. 20 percnél többet nem tudtam vele játszani, nekem már unalmas az a fajta kaszabolósdi amilyet már ezerszer láttam. Nem ad játékélményt sem történetben, sem játékmenetben. A gépigénye pedig túlzás. Vicc hogy indokolatlan helyeken akad meg. Le is töröltem a p.csába
31.
31.
#28: Láttam én már 6 pont körüli kritikákat is róla. Az biztos, hogy az előző játék után sokak ennek már nem szavaznak bizalmat hiába a hatalmas hype.
Amit olvastam abból a lényeg, hogy a mentési rendszer frusztráló (nincs autosave), rossz a térkép meg darabos a figurák mozgása.
De engem mondjuk a mentési rendszer hidegen hagy (sőt a Dead Space 3-ban az zavart) mert csak a Demon Souls meg Dark Souls gamek miatt vettem ps3-at, a térkép sem izgat. Szóval majd meglátom, de jelenleg nem vagyok úgy ráfeszülve a témára, ahhoz kéne most egy Prometheus 2, hogy kedvet kapjak.
Ha értitek amit mondok. Jó, hogy kijött végre egy olyan játék ami tényleg elérheti, hogy a franchise méltó része legyen de én már nem rajongók annyira érte mint még gyerekként. Átéltem 2 versus mocskot és egy SEGA-s remekművet, eközben pedig csak egy Prometheus-al gazdagodtam.
Az a film pedig bizonyos szinten engem is irritál, mert hiába a jó megvalósítás nagyon nehéz bárhova is tenni. Be kell magyaráznom magamnak.
Sokkal jobban szeretném ha egy szimpla Alien előzmény lenne. Amúgy tényleg lehetne is. Elizabeth üzenete, a vihar stb;
30.
30.
Lorthirash
én nem tudom mi ez a hülyeség hogy a kontraszt ilyen szar mit akarnak ezzel mutatni? azt hogy pcn a kontrasztot átálították?
29.
29.
_NMI_
Hát srácok, ez a játék eddig egy kalap ....
Ha lesz teszt majd ott kifejtem, hogy miért.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...