Rebel Galaxy - a Diablo és a Torchlight alkotóitól

  • Írta: zoenn
  • 2014. október 15.
  • Bejelentés
Link másolása
A Blizzard North és a Runic Games veteránjai, Travis Baldree és Erich Schaefer bemutatták első önálló projektjüket, a Rebel Galaxyt, amely egy hamisítatlan sci-fi szerepjátéknak ígérkezik. Nézzünk is bele!

Miután a Diablo és a Torchlight fejlesztőzsenijei elhagyták a Runic Gamest, új stúdiót alapítottak Double Damage Games néven. Travis Baldree és Erich Schaefer most leleplezte készülő játékukat, a Rebel Galaxyt.

A sci-fi szerepjátékban egy hatalmas űrhajó kapitányát irányítjuk, több száz NPC dolgozik a kezünk alá és egy egész, véletlenszerűen generált galaxisban bóklászhatunk kedvünkre. Kiterjedt csatákat vívhatunk más hajókkal, különböző frakciók mellett tehetjük le a voksunkat, s ezzel magunkra haragítva más csoportokat. Az űrhajónk fegyverzetét részletesen testreszabhatjuk, kitérve a pajzsra, a hajóműre, a fegyverekre és egyéb másodlagos rendszerekre.


Nem kell persze szimulációra gondolni, az űrharcok nagyjából az Assassin's Creed tengeri csatáinak futurisztikus változatai lesznek. Ha a harc nem kenyerünk, bepróbálkozhatunk a diplomáciával is. Elveszhetünk a párbeszéd-lehetőségek szövevényes tengerében, válaszainknak következményei lesznek, de éppen ezért egy egyedi történetet alakíthatunk ki magunknak.

Habár a sztori véget ér a végső boss legyőzésével, utána is szabadon kóborolhatunk a galaxisban - szintén randomizált zsákmány fejében.


A fejlesztők most finanszírozó cégeknél házalnak, ha minden jól megy, 2015 folyamán érkezik a Rebel Galaxy PC-n és PS4-en.

9.
9.
_NMI_
Nexus Jupiter Incident? Nálam a mai napig etalon az a magyar játék! Annak kéne egy második rész. Azt a grafikát és az azzal járó látványos űrcsatákat még évekkel később is megkönnyeztem.
8.
8.
zoenn
#4: Annak, aki cinikus: "Polygon reports the sci-fi RPG has players captaining huge ships staffed by hundreds of NPCs, navigating randomly generated galaxies."
7.
7.
Bred
Nekem bejön a koncepció, szeretem az ilyen menedzselős szerű játékokat.
6.
6.
Trapyd
Fene tudja, ebből kurva jó móka lehet.
4.
4.
anarchoid
annak aki irta a hirt : "...szerepjátéknak ígérkezik. " csapja mar fel az ertelmezo keziszotart mi az a szerepjatek ... mert ez nem az a leiras alapjan...
3.
3.
Raam989
Star Trek szagot érzek a levegőben. :D
2.
2.
Ecneb
Diablo és Torchlight után nagy előrelépés az űr!
Remélem jó lesz!
1.
1.
abydos
Xbox-os gombkiosztással? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...