Lánykérésben segítettek a Mass Effect fejlesztői

  • Írta: Arell
  • 2014. november 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Ritka alkalmak egyike, hogy a videojátékok valódi házasságokhoz vezetnek, még ritkább, hogy egy fejlesztőcsapat is segítségét nyújtja a lánykérés lebonyolításában - ezúttal a BioWare kollégái működtek ebben közre.

A BioWare Montreal különleges felkérésnek tett eleget az elmúlt órákban, mikor Jackie, a Mass Effect-széria egy nagy rajongója azzal állt elő, hogy a stúdió közreműködését kérje egy igencsak egyedi eljegyzés megszervezésében.

A fejlesztőcsapat úgy döntött, hogy segít megvalósítani a hölgy álmát és a Frostbite 3 motoron létrehozott egy személyre szabott pályát, melyen a lánykérés másik főszereplője, Amy megy majd végig azzal az alibivel, hogy a BioWare kiválasztotta őt a következő Mass Effect kipróbálására egy küldetés erejéig.

A missziót úgy tervezték, hogy a két nő kapcsolatára nem azonnal egyértelmű, de világos utalásokat téve végigvezesse Amyt egy pályán, melyen ugyan várta némi küzdelem, a csapat a harcokat mégis úgy alakította, hogy a "felhasználói felmérésben" résztvevő játékos első alkalommal is sikerrel zárja a feladatot.

A megbízás, mely egy droidgyárba kalauzolta a mit sem sejtő lányt, végül egy nagy teremben végződött, ahol egy terminál előtt Amy és Jackie neve egy 15 méteres falra felfújt graffiti formájában köszöntötte a meglepett játékost. Miután Amy végül aktiválta a közeli terminált egy üzenet fogadta, melyen csak annyi állt, hogy "Jackie szeretne tőled kérdezni valamit!"

A lánykérés természetesen a küldetéshez hasonlóan sikeresen zárult. A vezető pályatervező Collin Campbel az ötletes eljegyzés levezénylése után úgy fogalmazott, hogy "a videojátékok erőteljes és elképesztő formáját képezik a művészetnek és az interakciónak, de nem gyakran vezetnek két ember házasságához. Ezekből az alkalmakból csak néhányat tudnánk felsorolni a történelemben, így igazán nagyszerű, hogy a részese lehettem egynek közülük".

26.
26.
Kérem a pályát játszható formában, addig hoax-nak vagy urban legend-nek minősítem az egészet !
Ismétlem: Bioware ! Kérem a pályát játszható formában...
25.
25.
Hab
Azért kiváncsi lennék, hogy a fanyalgók a leszbi, vagy édes hármas pornótól is ilyen mértékben undorodnak-e :D
Szerintem a tolerancia bőven elég, nem kell szeretni őket, nem kell egyetérteni velük. Elég elfogadni, és nem tenni rossz májú megjegyzéseket rájuk.
A bátyám meleg, és még Ő se ért egyet a felvonulással. Szerintem az egész felvonulásosdi maximum ront a helyzeten, mert aki elfogadja őket az anélkül is így tesz, a többi embernek meg csak provokáció az egész.
24.
24.
frankdelgado
Ne bántsátok a buzikat. Örüljünk neki, hogy még nem kötelező.....:)
23.
23.
DON GONDOCS
Videójáték. Értékekre nevel.
22.
22.
XStormsniperX
#11: Egy neves fejlesztöcsapat összehozott két videójáték rajongót. Már hogyne kapna ekkora figyelmet? Ha ez a két személy Jancsi és Juliska lenne aprajafalváról, még akkor is erröl csámcsogna mindenki...
21.
21.
drat576
#20: Sőt, rosszul fogalmaztam, nem is elfogadásról van szó, csak egyszerűen valaki nem szereti őket, naés, nem kötelező. Mindenkinek más az elképzelése a dolgokról. Na ezt kell elfogadni :)
20.
20.
drat576
#18: Amúgy meg ha elvárják, hogy fogadjuk el a melegeket, akkor azt is fogadják el ha valaki meg nem fogadja el őket ^^
Nekem egyik táborral sincs bajom, úgyhogy veled sem.
19.
19.
drat576
#18: Nem neked szántam, paranoiás vagy.
18.
18.
N!ghtmare
#15: Ezt a hozzászólást biztos nekem (is) szántad? csak mert totál olyan dolgokat képzelsz bele a hozzászólásomba amik ott sincsenek.
17.
17.
Thor Odinson
Bezzeg amikor nézitek a PornHub kínálatát gondolom nem fanyalogtok annyira a lányok játékának látványtól... Álszenteskedő, ostoba népség :D
16.
16.
SLi
#5: undorító hogy két ember megpróbál boldog lenni?
hát ja elképesztő pofátlanság
15.
15.
drat576
#13: Szóval némely BioWare játékban a meleg kapcsolatoknál az NPC kezdeményezik, hetero románcnál meg neked kell udvarolni. És ez így nincs rendben.

#6: ez is képmutatás, mindenkinél máshol van meghúzva a határ, neked pl a felvonulás sok, a titkolt buzulás belefér. Aki nem épp így látja (felfele vagy lefele tolva egyaránt) az már nem okés? Amúgy én tolerálom a melegeket, csináljanak amit jól esik, felőlem lehetnek egyenlőek, de ne többek, mert az már túlzás hogy bizonyos országokban kiemelt tapsot kapnak, illetve volt már a filmiparban, hogy az akadémia többször is olyan filmeket és szerepeket díjazott (az adott évben más nagyon esélyes és jó jelölten felül) amik igencsak homo-orientáltak voltak.
Ez meg az én véleményem, de nem erőltetem senkire. Mindenkinél máshol van a határ, tehát akár én is képmutató lehetek. Ugyanakkor nem lehet nem észre venni azt az irányt amely felé a nagyobb tömegek illetve jelenlegi elfogadott eszmék haladnak.
14.
14.
Mr.Dead
#13: Ott a pont, kurva szar volt, hogy egy 100 órás végigjátszást kellett azért kukázni, mert a pilóta rám mászott....
13.
13.
drat576
#12: Az a baj hogy pl a Mass Effect 3-ban a meleg pilótát, vagy a Dragon Age 2-ben Anders-t úgy kellett szinte lepofozni, hogy hagyjon már ^^
12.
12.
LWTF
#5: Nem értek veled egyet. Mondj egy játékot, amiben kötelező homoszexuálisnak lenni! Ha megnézed a Bioware-nél meg a legtöbb játéknál a románc is opcionális. HA AZT VÁLASZTOD, hogy kapcsolatot teremtesz a főhős és egy NPC között, akkor van lehetőség arra, hogy homoszexuális kapcsolat legyen. Nem kötelező. Ennyi
11.
11.
Chrysh
#10: De épp ez az, hogy ha hetero pár csinálna ilyet, nem biztos, hogy ekkora figyelmet kapna
10.
10.
Yanez
A hangsúly gyerekek a módszeren van ( amiből nincs ezer ilyen), és nem azon, hogy épp kik a szerencsések.
9.
9.
Chrysh
#8: Nemtől, rassztól, nemi identitástól függetlenül maga az ember a legfontosabb.

Így például a melegek kiemelt megkülönböztetése engem is kifejezetten zavar, mert ilyen erővel egy hetero pár is megérdemelhetne ugyanolyan odafigyelést.
8.
8.
bodortamas1
#6: A "melegek erőltetéséből"? Nem igazán értem. Egyfelől a cikkben is le van írva, hogy nagyon ritka az ilyen "erőltetett" alkalom, ahogy te nevezted. Nekem speciel semmi problémám vele. Persze van, hogy nálam is betelik a pohár, ilyenek a melegfelvonulások, amikhez úgy állok hozzá, hogy oké, melegek, de ne reklámozzák már magukat, mert az tényleg képmutató. (és undorító) De ez, hogy két lány egy játékfejlesztő cég és egy játék segítségével jönnek össze, ilyet ritkán lát az ember és egyáltalán nem képmutató, szerintem.
Mellesleg engem is lehetne "homofóbnak" nevezni, mivel nekem személy szerint a leszbikkel nincs bajom, talán mert férfi vagyok és szívesen elnézem őket is ;), a férfi melegeket viszont nem kedvelem... persze amíg titokban tartják, nincs probléma, de ne hangoztassák...
7.
7.
drat576
Engem nem zavar, de nem is érdekel. Annyira nem hogy a cikket sem olvastam el, de a képből láttam hogy mi a felállás. Oké, van ezer ilyen, nekem8, továbblapozok, ennyi.
6.
6.
N!ghtmare
Nyugodtan hívhattok homofóbnak de már elegem van a melegek erőltetéséből.

Képmutatónak és bohóckodásnak tartom ezt a dolgot, ha mondjuk egy beteg gyereket lepnek meg valamivel akinek hónapjai vannak hátra azt mondom nemes gesztus, de így..cöh.
5.
5.
StageHUN
En is szivesen segitettem volna egy lanykeresben jatekfejlesztokent, de nem egy "ilyen" "lanykeresben". Undorito! Engem pl nagyon zavar, hogy mar a jatekokban is "ezt" "kell" nezni!(Tudom, persze, jatszak mas jatekkal, de ez nem igy mukodik!)
4.
4.
Megmondókapitány
A bioware nagyon rá van állva ezekre az azonos nemű kapcsolatokra :D
De ez szép. Ezt nevezem egyedi eljegyzésnek, azon túl, hogy két lányról van szó :D
3.
3.
Extol
Mikre nincs ideje egyeseknek
1.
1.
biohazard rex
...'két nő kapcsolatára'... Wait wut?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...