Frissítve: Problémák az Assassin's Creed: Unityvel

  • Írta: zoenn
  • 2014. november 12.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft orgyilkosos sorozatának legújabb darabja tegnap landolt az Egyesült Államokban, ám mindhárom platformon komoly teljesítményproblémákról számoltak be az újdonsült vásárlók. Valami nincs rendjén a Unityvel.

Noha az első tesztek alapján a sorozat egyik legrosszabb kritikai fogadtatását kapja az Assassin's Creed: Unity. Megijedni nem kell, hiszen ezek alapján egy erős közepes alkotással lesz dolgunk. A Metacriticen a PS4-es verzió 80 százalékon áll, az Xbox One-os 76-on, míg a PC-s verzió esetében csak a felhasználók értékeléseire hagyatkozhatunk, ami 28 százalékot jelent.

Sokkal inkább aggasztó az, hogy a Ubisoft nem fordított elég időt az optimalizációra, a Unitynek minden áron meg kellett jelennie ezen a héten, hogy beleférjen a karácsonyi dömpingbe.

A kapkodásnak meglett a hatása: az apró bugok mellett hullámzó sebességről, valamint a külső és belső terek váltakozásakor előforduló textúrahibákról számoltak be Redditen. A problémák mindhárom platformot sújtják, a PC-set különösképpen, hiszen a steames hozzászólásokat átfutva azt olvashatjuk, hogy még erős konfiguráció esetében is framerate-gondokkal szembesülhetünk.

A Ubisoft ugyan egy javítással orvosolhatja a problémákat, de attól még komolyan megrendülhet  a játékosok bizalma.

Hozzánk november 13-án érkezik az Assassin's Creed: Unity. Köszi, DON GONDOCS!

Frissítve! A Digital Foundry végzett egy rövid teljesítmény tesztet a Unity konzolos változataival és úgy tűnik, mindkét gépen alulról nyaldossa 30 fps-t a játék. Meglepő módon ezúttal az eddig mindig jobban teljesítő PS4-es verzió járt a rosszabbul, mely egyes tömegjeleneteknél komoly sebességproblémákkal küszködik.

 

135.
135.
logic5
134.
134.
Dood
20-25 Fps PS4-en igen remek ez a nextgen konzol :D
133.
133.
stuie
#131: Azért egy forradalom ideje alatt nem tudom hányan lézenghettek Párizs utcáin. 5-en, 10-en legfeljebb...
132.
132.
#116: A szazezres vga-ban nem ertunk egyet, de amugy teljesen igazad van.
131.
131.
#115: A modern nagyvarosok nagyobb utcait keveve (new york tokyo stb), sehol nincs tomeg nyomor meg most sem, nem hogy 2-300 eve.
Ez a vicc az egeszben.
129.
129.
#124: A far cry motorja is olyan szinten osszestoppolt szar hogy gyak a cryengine 1 atfercelese aztan adtak neki egy uj nevet ugye (dunyha).
Szerintem ha beleneznenk meg megtalalnak benne a szornyeket vezerlo ai- reszt is.
A crytek szerintem mar 3* atirta azota a sajatjat.
128.
128.
Grabowsky30+
#125: Jaj a rossz csúnya illegális letöltés, hagyjad már az álszent dumát! Megnézném hány seed fut nálad most is.......
127.
127.
2xhun
A probléma az, hogy sajnos a sok AC fan rettentően buta.
Normális gameket sem szabad mostanság előrendelni, nem hogy ezt a szutyok AC-t. Teljesen mind1, hogy az UBIs mit fog letenni az asztalra, ameddig van hiddenblade a gameban, addig a sok birka meg fogja venni.
126.
126.
Ironmike
Nem értem miért erőltetik ezt a hajókázást a játékba, teljesem megútáltam ez miatt, meg a küldetések is a játékban annyira monotonok, szörnyű, ingyen sem kéne.
125.
125.
Jani379
#116: Ha nem dugod homokba a fejed akkor a hírekből elég pontos képet kapsz arról, hogy mi vár rád ha megjelenéskor veszed meg az Assassin's Creed: Unityt. Azaz továbbra sem látom indokoltnak az illegális letöltést.

Egyébként meg játékosként a pénztárcánkal tudunk szavazni, hozzátenném manapság megjelenéskor szinte nem is érdemes játékot venni. Az előrendelésről pedig csak annyit, hogy én utoljára a The Elder Scrolls V: Skyrimet mertem előrendeléssel beszerezni, aminek már három éve. :)
124.
124.
dzsiádzsó
A konzolok specifikációi után, aki értett hozzá megmondta: kevés! 1080p-hez kevés lesz. Ezt ideje lenne belátni a legfanabb konzolfanoknak is!
Azért persze érdemes megemlíteni, hogy az Ubiék híresek erről a minőségi munkáról :D A játék alatt még mindig az Anvil fut... Persze most módosították, de egy toldozott sz&r az egész! Alapjaitól kellett volna újraírni, ezért nem bírja a sok karaktert sem (azt a funkciót idén rakták hozzá).
Far Cry 4 is régi motorral jön, WD meg valami keveréke a kettőnek, az egyetlen játék, amibe még reménykedek a Division, mert az az új Snowdrop-ot használja és messze jobban néz ki még videókon is, mint bármi más UBI játék.
Persze nem minden a látvány, ahogy ps2 sem azért lett sikeres, mert agyba főbe verte az akkori pc-ket :), de nekem ez már sok! 130e vesztegetik a konzolokat, ennek az összegnek duplájáért komolyabb pc-t kapok, ami hamar leolvad az olcsóbb játékok és online ingyenessége miatt. Nekem 130e ért ne 20fps-be kelljen játszani, mert az már az élmény rovására megy! Ezért jó, ha van erőtartalék a gépekbe, mint anno X360-on ps3-on volt, mert lehet sz@r a fejlesztő, de az is látszik a gépek még jó fejlesztő mellett is alig tudják hozni a pc-s szintet. Nekem továbbra is kiábrándulás az új konzolok.... Nem is nagyon fog ez változni, ha nem jönnek jobb exkluzive címek, ebből nem kérek kössz.
123.
123.
crashpipi
#122: Elég komoly volna! :D De a mai világban... :D Szárnyalna a játékipar, mert úgyis megvennénk a patch-eket is. :D
Mondjuk, ha én lennék Orsós, minden qrva fps-t megadóztatnék 15 képkocka fölött! :D
Dübörögne a gazdaság is.
122.
122.
Dercsi
Hahahah nem vágjátok??? Ez arra megy ki hogy a patch-ért is fizetni keljen hamarosan :D (Nemrég még a dlc-k is ingyé voltak)
Én a WD óta nem rendelek elő semmit, az egy nagy "cumi" volt... De legalább a gépemet felújítottam :)
Az ubi pedig nálam végkép lehúzta a rollót... Megvárom míg kidobnak egy patch-et, leviszik az árát a felére és akkor talán...
121.
121.
crashpipi
#120: Ha készítesz egy aláírás gyűjtő ívet, engem már fel is véshetsz rá! :)
120.
120.
SwordFish
#119 először a callofduty tűnjön el a francba.
119.
119.
selejtes
Mikor lesz már az, hogy végre nem hallok egy büdös szót se erről a kapucnis buziról, de semmit és kitalálnak végre valami egyedit. Mert ez nem más mint a prince of persia-ban létrehozott karakterirányítás egy másik testben, környezetben.Lófasz az egész, egy hulladék.
118.
118.
toriell
KI TÖRT A A GK HÁBORÚ! MINDENKI TROLLKODJON,FUSSON,ÉS PERSZE IGYON ELEGET ERRE A HIRRE!
117.
117.
Ruga
Mijafasz, itt meg világháború volt én meg átaludtam!? :D
AC-ket pont nem szabad megvenni első napon, majd egy hónap múlva.. Addigra talán szaggatva is futni fog.. :)
116.
116.
Grabowsky30+
Next gen 60 fps 1080p-ben? 150ezerért? Pc-re meg 100ezer alatt már nincs normális vga, ezek a gusztustalan pénzhajhász tetvek, meg ilyen mocskot akarnak ránk sózni? Pontosan az ilyenek miatt nem veszek meg soha 1 játékot se anélkül, hogy nem szedném le valahonnan és nem próbálnám ki előtte és még én érezzem magam rosszul meg én vagyok letolvajozva, mert nem hagyom magam átbaszni? Akkor az ilyen bugos optimalizálatlan szemetet rámsózókat minek nevezzük? Akik a marketingre többet költenek, mint arra, hogy a játék normális állapotban jelenjen meg, és ne azért, mert valami nyakkendős faszfej kiszámolta mikor lehet a legnagyobbat kaszálni vele! Hányinger az egész!!!
115.
115.
SP4C3F0X
Nem értem miért lett divat tömegnyomort rakni a játékokba. Elkezdődött az őrület a Hitman Blood Money-val, azóta pedig már minden fejlesztő zsúfolt utcákat akar a játékba, pedig túl sokat nem ad a játékélményhez, ellenben az erőforrásokat lezabálja.
114.
114.
KeXxX
Jézusom, mi a fasz folyik itt?
110.
110.
GAMEROD
Nem tesztelik ezeket mielőtt kiadják?
108.
108.
Gumiember
107.
107.
moonborn
Ha még a Far Cry-t is elbasszák akkor tényleg lehúzhatja magát a wc-n a ubisoft
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...