Csökkent a Ubisoft részvényeinek ára a Unity miatt

  • Írta: zoenn
  • 2014. november 13.
  • Hír
Link másolása
Egy nap alatt 9,12 százalékkal csökkent a Ubisoft részvényeinek értéke a NASDAQ-on, ami annak tudható be, hogy az Assassin's Creed: Unity kedvezőtlen fogadtatásban részesült a kritikusoknál és a játékosoknál.

Reagált a tőzsde az Assassin's Creed: Unity felemás fogadtatására. Míg a játék megjelenése előtt 3,62 dolláron állt a Ubisoft részvényeinek értéke, addig egy nappal később csak 3,29 dolláron zártak a papírok.

A Yahoo Finance elemzője, Tae Kim szerint a piac "így bünteti" a francia vállalatot a legújabb Assassin's Creed-játék közepes értékelései miatt. "A játék hibái és gyenge teljesítménye folytán a cég nevetségessé vált az interneten, több ezer hozzászólás született az üzenőfalakon és a YouTube-videók alatt, melyek a grafikai hibákra, összeomlásokra és ingadozó framerate-re hívják fel a figyelmet."

Kim kiemelte, hogy az Assassin's Creed: Unity körüli balhé a Battlefield 4 megjelenését sújtó hibákra emlékezteti a játékosokat, szerinte a Ubisoftnak el kellett volna csúsztatnia a premiert, hogy még több időt fordíthasson a bugok kigyomlálására.

Eközben a CVG mikrofonvégre kapta a Ubisoft Montreal kreatív alelnökét, Lionel Raynaudot, aki elhintette, a csapat több időt kap a jövőbeli Assassin's Creed-játékokra. Az anyavállalat eddig úgy oldotta meg a fejlesztést, hogy párhuzamosan több stúdiót állított rá az adott projektre, így tartani tudták az évenkénti megjelenést, de látva a Unity körüli hercehurcát, ez önmagában nem elég.

Hasonlóan a Call of Duty-sorozathoz, itt is több stúdió váltja egymást: a Ubisoft Montreal és a Quebec. Az extra fejlesztési idő lehetővé teszi, hogy a csapatok új irányba vigyék a szériát, friss ötletekkel kísérletezzenek.

48.
48.
Necreon
#41: Hosszú, hosszú évek óta nem warezolok. Csak mondom. Vagy megveszem, vagy nincs. Pont.

Nem tudom te mit olvastál, de az biztos hogy utalás szintjén sincs benne egy büdös szó sem a warez éltetéséről.
41.
41.
ribizly
#26: Ismét egy remek példa a személyeskedésre:
"Meg hogy aki 2000-ben született az mára 15 éves, és fingja sincs az egészről"
Mellé löttél (nem is kicsit).

Viszont egy utolsó komment, és utána azt gondolom el lehet hagyni ezt az oldalt, mert itt már csak a másik cseszegetéséről és méltatásáról szól legtöbbször a fórum:

Aki valaha dolgozott szoftverfejlesztésben (szándékosan nem specifikálom, hogy milyen munkakörben) és egy csapatban előállítottak egy terméket (amit utána el is adtak több ezer vásárlónak, felhasználónak) az pontosan tudja milyen ez. Nem működik a jelenlegi üzleti stratégia, de ez azért van mert a verseny a fennmaradásért megkívánja, hogy rendszeresen kiadjanak egy új részt. Ez az üzleti modell egyáltalán nem hasonlít mondjuk egy 10 évvel ezelőttire, mert ott ilyen még nem volt.

Amikor valaki egy játéknak az árcéduláján kezd el hőbörögni nem is gondol bele, hogy mondjuk egy 200 fős csapatnak a 2 évi munkájáról (tervezés, fejlesztés, tesztelés, 3pp-k ára, stb.), a szoftver mögött álló weben kereszül elérhető szolgáltatásairól (szerverek, online alkalmazások amiket szintén le kellett fejleszteni ) a marketingről és valamennyi haszonról és support-ról (ugye legalább fél-1 évig még jönnek frissítések, hibajavítások, DLC-k) beszél (meg még ki tudja miről, mert ez azért cégeknél változik). Ezt ha valaki egy fejenkénti 3-400 ezres havi bérrel kiszámolja (persze ettől lehet ez azért sokkal több is) már egy komoly összeg jön ki (segítek: 1 440 000 000 huf), nemhogy még hozzá kellene adni a már felsorolt szintén komoly költségeket. Ezek után azt eladják és meg kell lennie a annak kritikus számnak aminél még nem veszteséges a történet...

Ezek után aki ELLOPJA a szoftvert és még azokat anyázza akik azon dolgoztak nem keveset szerintem elmehet a p1cs@'ba!

És üzenem az összes személyeskedő b@romnak itt a fórumban:
Ha egyszer találkoznánk személyesen valószínűleg nem merészelne ilyen hangnemben beszélni senkivel sem, de itt arc nélkül nagyon nagy hanggal képes okoskodni és kiosztani, úgyhogy szálljanak le a magas lóról, mert hangemberekkel tele van már a padlás és nincs rájuk szükség!

Ennyi! Viszlát!
39.
39.
#24: Figyelj ember. Egy dolog ha bugok vannak valamiben meg egy masik ha hasznalhatatlan.
Az elso alap, a masik viszont "kinai".
Azert tesztelnek tucatnyian egy jatekot, a tobb 100 kulsosrol nem is beszelve.
A ubi a ludas.
Azt hittek a barmok, hogy majd fejlesztes nelkul tudjak futoszalagon kitolni a sok szart.
Igen tul komlex ezert nem ertem, hogy is gondoltak ezt.
Gondolom a asok barom penzehes, amugy tok analfabeat reszvenyes ugatott bele es probaltak a pofajukat betomni ezzel.
Latszik a totalis hozzanemertes.
38.
38.
Lemegy 1,5-re en is veszek par 100-ert....
36.
36.
Teuton
#34: Én amennyire tudom kerülöm azt hogy nagy általánosságban beszéljek valamiről, ugyanis előfordul hogy rosszul van értelmezve az elmondott és utána tévedésből indul el egy vita vagy egymás mellett elbeszélés.
34.
34.
randall13
#33: Nem is kell tolerálni, csak akkor ne általánosságban beszéljünk.
33.
33.
Teuton
#31: Az egy dolog hogy egyes dolgok amik 0,0001%-os valószínűséggel jönnek elő, az viszont már egy teljesen másik hogy Uborkáék telibeszarták az egészet és nem tudom szebben mondani, még egy kurva kötött hardveres konzolra se voltak képesek stabilan megírni akkor ott már egyáltalán nem 0,0001%-okról beszélünk, hanem alapvető kiadói és programozói kompetencia hiányáról.

És nem, nem vagyok hajlandó tolerálni vagy pénzelni ilyen hozzáállást. Ahogy sokan mások sem.
32.
32.
DON GONDOCS
Majd a Farcry 4 mindent helyrehoz, nem lehet benne csalódni. vagyis nemkéne elb*szni. Mondjuk akinek a 3 tetszett ezisfog. Az ac sorozat meg a 3 rész óta döglődik.
31.
31.
randall13
#27: A cipőgyártást összekeverni a programozással... Erre nem is tudom mit mondjak. Próbálj meg írni egy pár ezer, vagy indulásnak csak pár száz soros programot. Utána újraértékeled ezt a kommented.
Nem védem a fejlesztőket, csak hülyeség irreális elvárásokkal szemben számon kérni őket. Egyszerűen vannak olyan programhibák, amik 0,0001%-os valószínűséggel jönnek elő, ezt 10 ember soha a büdös életben nem fogja észrevenni. Ellenben 100000...
30.
30.
randall13
#26: Jézus szíve, mikről beszélsz te? Szolgáltatás? A videojáték olyannyira termék, hogy hónapokkal előre fizetsz érte, nemhogy utána...
Ha meg megvetted a játékot és egy szar, vess magadra. Senki nem vállalt arra garanciát, hogy 30%-a nem lesz hibás. Mehetsz a nem létező fogyasztóvédelemhez reklamálni, hogy át vagy verve.
Mit lehet tenni ellene? Gondolkodsz... Hónapokkal ezelőtt az első gameplayek alapján már szóba hoztam, hogy itt valami marhára nem stimmel, vissza is lehet keresni. Ott is el lettem küldve hogy mit okoskodok, nem játszottam a játékkal, stb... A lényeg, hogy aki akarta, észrevehette hogy szar van a Ubi füle mögött.
Csak a sok ember azt képtelen felfogni végre, hogy senki nem fog gondolkodni helyettük, hiába várják. És a gondolkodás megnyilvánulásának első lépcsőfoka az lenne, hogy mindenki nemet mond az előrendelésekre. A kapitalizmusban nem létező szó a bizalom.
29.
29.
Streetwiser
#26: (sajnos) Teljesen igazad van
28.
28.
headhunter86
Sokan szidják a BLIZZARD-ot mert drága, meg hogy lassan jön ki a játék. De ott ha kijön egy játék legalább jó. Olyan még sohasem volt, hogy bugos, vagy optimalizálatlan lett volna.
27.
27.
rexsimus
#15: Akkor legyen pl.: TV. cipő, vagy bármi.

Ha én kiadok egy munkát a kezemből, akkor nem arra törekszem, hogy majd utólag javítom. Persze maradhatnak benne, de ne az legyen az elsődleges cél, hogy majd utólag úgy is javítani lehet.

Mi az, hogy senkit nem érdekel? Ennyi igénytelen lenne a mai játékos társadalom? Kétlem.
Nem egyszer vártam játék megvétellel, mert ahogy kijött, az borzalom volt (pl.: Rome 2). Bármennyire is szerettem volna, nem vettem meg, mert abban az állapotban nem okozott volna örömet. Nemrég ért meg a vásárlásra. És itt látszik a pénzéhség. Adták volna ki később, jó állapotban, drágábban is megvettem volna, de nem így történt.
26.
26.
Necreon
#15: Az elv a következő: én megveszek valamit igen csak borsos áron - a Unity-t egyébként elkerültem, mondván 20 dollár volt év végi sale-en a Black Flag 1-2 hónappal relase után, ezt simán kivárom mert annyira nem érdekel - akkor elvárom hogy működjön. K_I_F_O_G_Á_S_T_A_L_A_N_U_L. Szolgáltatás, ellenszolgáltatás. A kifizetett pénz 30%-a nem hamis. A vásárolt termék 30%-a se legyen hibás. A számokat tetszés szerint cserélgetheted.

A probléma az, hogy a te hozzáállásod iszonyú széles körben elterjedt már, és mi vagyunk a "hangos kisebbség". Egészen addig, amíg a vásárlók úgy állnak hozzá mint te, hogy "hát ez természetes", meg "ne várjuk már el hogy működjön az első napon", meg "ez van élj vele együtt", addig a büdös életben nem lesz változás. Eddig csak az Acitivion engedte meg magának, de az utóbbi 3 évben egyre több stúdió, hiszed vagy sem, szeretnél hinni benne vagy sem, magasról szarik a fejedre.

Kiadnak valamit emelt áron, mert a 60 euró az nem normális ár. Amellett hogy "ez van, élj együtt vele" alapon ma már mindenhez még +40-50 euróért jön a relase előtt kivágott tartalom külön (Szia, Season Pass!), és mikrotranzakciók vannak beépítve egy elsősorban singleplayer játékba aminek a puszta létezését elképzelhetetlennek, röhejesnek és félelmetesnek tartottuk 5-8 éve, még az alapjáték SINCS_ELFOGADHATÓ_FORMÁBAN.

És vannak akik mindennek ellenére még védik ezt az üzletpoltikát és modellt, mi több szóban kardoskodnak mások ellen akik tudják hogy ma a játékipar ott tart, hogy mi, a vásárlók maximum rabszolga bányamunkásként vagyunk számon tartva céges szemszögből. Csak van akinek ez természetes, meg van aki egy 10 évvel korábban született és látja hogy mi folyik itt valójában...

Na ez a probléma. Meg hogy aki 2000-ben született az mára 15 éves, és fingja sincs az egészről, de ha kell ha nem, rossz malomra hajtja a vizet, mert két jól összevágott trailerrel levehető a lábáról bármikor.

22.
22.
br1Koo
Az ötlet jó, a megvalósítás botrányos. Az ac egyébként egy hatalmas játék is lehetne, ha foglalkoznának is az egésszel, nem csak el akarnák adni.
21.
21.
kopic
http://www.youtube.com/watch?v=-PkzIGSyjLQ&feature=youtu.be

De ez is jó:
http://www.youtube.com/watch?v=hhl5yjMY0Ws&feature=youtu.be

:D:D
20.
20.
stuie
#19: Örülök, hogy normálisan nyilvánultál meg végre. Egyet is értek a kommenteddel.

Életem első előrendelői játéka a unity, mivel fanatikus AC rajongó vagyok, ha csak nem füstöl el a PS4 alatta akkor én élvezni fogom a játékot.

Mindenesetre a fanatikusok is azért még jobban élveznék, ha nem bugolna szét a játék... :)
18.
18.
kopic
Muhahaha ! Megérdemlik ezek a szarrágók.
17.
17.
Simonus18
Hogy mi a fa**é nem fogják fel, hogy rohadtul nem jó állapot az, hogy évenként jelennek meg AC címletei az számomra rejtély, de basszus, egyre jobban csak csalódni lehet ezekben. Pénz elvette az eszüket, kimosta az agyukat? Mi a fene folyik itt? Semmi jó nem sűlhet ebből a képletből, és itt a bizonyíték. Ideje összekapniuk magukat, AC Brotherhood óta (az is határeset volt) egy épkézláb produktumot nem láttam tőlük.
15.
15.
ribizly
#11: Ne hasonlítsunk össze egy az életre veszélyes eszközt és annak a vezérlését egy számítógépes játékkal (mint ahogyan a gyógyászatban, pénzügyi rendszerekben használt szoftvereknek sem éppen azoknak a szabályoknak esetleg szabványoknak kell megfelelniük, mint egy játéknak). Mellesleg volt már az autóiparban is ilyen bakira példa:
http://www.origo.hu/archivum/20100323-toyota-prius-tempomathiba.html
De nemrég azt is olvastam, hogy bizonyos Ford modelleknél rengeteg halálos baleset történt, mert a kulcsok rendszeresen kiestek a kormány mellől menet közben egy hibás alkatrész miatt...
Azt sem állítom, hogy a játékbeli hibák felett szemet kell hunyni, de szerencsére mára már olyan support van a kiadók részéről, amely segítségével viszonylag gyorsan orvoslásra kerülnek a hibák.

Még annyit tennék hozzá, hogy senkit sem érdekel, ha egy játékban akadnak apróbb hibák. Attól még nagyon sok embernek okozhat örömöt hosszú órákon (napokon, heteken, stb.) át. Viszont azt mindenki nehezen emészti meg, amikor valamelyik játékról azt az információt adják, hogy már készen van, de most teszteljük. Ha rendesen letesztelt szoftvert akarnának kiadni, akkor az legalább annyi időt venne igénybe, mint amennyit a megtervezése és lefejlesztése. Ezt senki sem akarja megvárni és ráadásul akkor sem lehetne hibamentes, mert nem fix a HW konfiguráció (hiszen PC-ből nincs két azonos). Az, hogy a konzolokon miért bugos már egy másik történet...
14.
14.
ribizly
#10: [OFF eleje]
Kedves "anarchoid"!

Nagyon örülök, hogy így ismeretlenül a témához az első hozzászólásoddal egyből személyeskedsz. [irónia on]Győnyörű volt, gratulálok.[irónia off] Kérlek szépen legközelebb ne tegyél úgy, mintha ismernél vagy ismeréd az életkörülményeimet. A véleményedet elmondhatod, ahogy azt én is tettem, de azért mert másképpen gondolod még nem kell sértegetni másokat.

Köszönöm szépen!

/Gyuri
[OFF vége]
13.
13.
névtelenség
#12: Lópikulát sem láttál:

http://cheezburger.com/8376001024
12.
12.
McDuff
hát ezt a képet:
https://twitter.com/McNarnia/status/532633611351392256/photo/1
látva meg ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=-PkzIGSyjLQ
el is hiszem!
11.
11.
rexsimus
#4: Veszel egy autót, és magától leáll, vagy bekapcsol az ablaktörlő, vagy a rádió magától vált. Ezek fölött te szemet hunynál? Nem várnád el, hogy normálisan működjön, ahogy azt a gyár ígérte?
10.
10.
anarchoid
#7: erre enis hadd reflektaljak,
#4. Latszik, hogy semmi elettapasztalatod nincs ;) koszonjuk, hogy megosztottad a velemenyedet.


(Imadom, hogy manapsag az a trend hogy 10 ember dolgozik valamin abbol 2 tenylegesen dolgozik 8 okoskodik es az utobbi 8 korul kerul ki mindig valaki aki minden forumon okoskodik, es kozben hangoztatja, hogy az adott teruleten dolgozik.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...