Nincs több ingyenes alkalmazás az App Store-ban

  • Írta: Arell
  • 2014. november 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Nincs többé ingyenes alkalmazás az Apple App Store-jában, legalábbis a frissített letöltéskezdeményező címkék ezt mutatják. Aggodalomra persze semmi ok, a változás mindössze a mikrotranzakciókra figyelmeztet.

A Google Play júliusi frissítéséhez hasonlóan mostantól az App Store-ban sem találkozhatunk a Free (ingyenes) címkével. A mikrotranzakciókkal működő applikációk mellett ezentúl egy Get (szerezd meg) gombra kattintva kezdhetjük meg a letöltést a készülékünkre.

A változásnak az az oka, hogy a kormányzati szabályozó hatóságok egyre nagyobb nyomást fejtenek ki a cégekre annak érdekében, hogy a mobil szoftverek telepítését végző júzerek megfelelően tájékozódhassanak az appok felhasználási feltételeiről. Az Egyesült Államokban működő Szövetségi Kereskedelmi Bizottsághoz érkező panaszok kapcsán a Google-t és az Apple-t korábban egyaránt több tízmillió dolláros kártérítésre kötelezték, míg az Európai Bizottság döntése értelmében azokat az alkalmazásokat és játékokat, melyek mikrotranzakciókkal operálnak, nem szabad ingyenesnek nevezni.

7.
7.
xSHx
Az a baj, hogy ez csak fogalmakkal való dobálózás és megtévesztés. Egy 5 éves gyereknek mindegy, hogy free vagy get, ha ráakar nyomni rányom, mert kell neki a plusz madár, kocsi..... Mivel az arcába dobják. Elhitetik vele, h az kell neki. Ez csak az Apple nek, Google stb... nek jó, mert így hárítani lehet s felelőséget. Persze ehez kellenek a figyelmetlen szülők is.
6.
6.
mestermagyar
#3: Nekem pont fordítva a te véleményed, a reklám szükséges rossz, de az IAP elcseszi az EGÉSZ mobiljátékipart! Utálatos, hogy a sok kocsis, stratégiai stb játékot korlátozzák emiatt.

Simcity buildit rémlik? Kanadai exluzív egyenlőre, nekem volt ""szerencsém"" kipróbálni ügyeskedéssel. El voltam ámulva a grafikától, amit a képeken láttam, hogy majdnem ugyanolyan, mint a nagygépen. Erre, kitalálhatjátok, ez volt az egyetlen hasonlóság. Természetesen free to play mellett voksoltak, és ez mindent elcseszett. A játék itt a craftolásról szól. Míg az eredeti simcity pénzre épít, elvégre nem önellátás van már a mai korban ,minden beszerezhető, addig a mobilos edíció, a f2p érdekében kis fos, párházas modern településekre épít, akik helyi alapanyagokból építkeznek, és más görög városá, akarom mondani településekkel kereskednek. Természetesen minden alapanyagra rá kell kattintanod, és bizonyos idő alatt elkészül, ami természetesen lehetetlen magasságokba nő. Csakhogy ez nem egy kirohasztott travian, ahol azért kell várni, hogy fair legyen, ez egy simcity, igenis lehessen gyorsítani. Ja, hogy így már az IAP nem működne mmm... Én egy játékot vártam, ahol letolok egy órás menetet, nem pedig egy békés (értsd f2p) travian húszezredik változatot kapok, ahol néha felmész megnézni a játékot, mert a timer végigért. Hol a managelés, hogy pluszba/mínuszba vált a pénzszámláló? Tulajdonképpen nincs benne játékpénz, csak valódi, pedig ez a simcity egyik pillére, a kölcsönfelvétel, költségcsökkentés stb.
4.
4.
mestermagyar
De mi leszarjuk ezt. Nekünk egy kicseszett filter kéne google playen és itt, hogy kiszűrjük az ilyeneket. Ehelyett mostmár a tényleg free játékok sem rendelkeznek free kiírással...
3.
3.
dcba
#2: Mutass egyet is, amiben sem IAP sem reklam nincs. Engem az IAP meg nem is annyira zavar, ha nem piszkal, viszont a reklam nalam azonnali torles. Semmit nem utalok jobban mint a reklamokat.
2.
2.
markoci555
Nem értem miért kell megszüntetni egy egész kategóriát, miközben még mindig van ingyenes, mikrotranzakció és reklámmentes játék...
1.
1.
strike19
Végre.Gusztustalanok ezek a freemium játékok.
Sajna egy 5 vagy 7 éves gyerekkel hogy érteted meg ,hogy ne nyomjon rá a mickrotranzakciókra.Ajánlom a legújabb South Park részt az kimondottan erről szól.
Az Angry Birds-t és lehúzásnak tartom főleg mikor már vagy 7-djére nem sikerül a pálya és a képembe tolja ,hogy vehet jó forint-é madarakat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...