Videojáték készül A katedrális alapján

  • Írta: zoenn
  • 2014. november 28.
  • Bejelentés
Link másolása
A The Dark Eye: Blackguards és The Whispered World fejlesztője, a Daedalic dolgozik a Ken Follett The Pillars of the Earth című regényéből készülő kalandjátékon, amelyből korábban TV-sorozat is született A katedrális címmel.

A német Daedalic Entertainment szerezte meg Ken Follett regényének jogait, így videojáték készül a The Pillars of the Earth alapján. Az 1989-ben megjelent könyv egy katedrális történetét meséli el, amelyből nem hiányzik a politikai intrika, a cselszövés, a szerelem és a vérontás sem - leginkább a Trónok harcához hasonlíthatnánk.

A folytatás 2007-ben érkezett, szintén Ken Follett tollából, aki már a harmadik regényen dolgozik, így a The Dark Eye: Blackguards és a The Whispered World fejlesztője a lehető legjobbkor csapott le a licencre.

A könyvekből egyébként egy népszerű TV-sorozat is született A katedrális címmel, érdekesség, hogy részben Magyarországon forgatták. A főszerepekben Ian McShane-t és Donald Sutherlandet láthattuk.

Egyébként egy vérbeli kalandjátékkal lesz dolgunk, amely csak 2017-ben teszi tiszteletét PC-n, Macen, iOS-en, Androidon, PS4-en és Xbox One-on. Ha tippelnünk kellene, nagy eséllyel a Telltale-féle címekhez hasonló megoldást láthatunk majd a képernyőkön.

Kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle!

6.
6.
maior
Ő, ne hasonlítsuk a Trónok harcához inkább, mert annyi az összes hasonlóság, hogy van benne intrika. De az a Bánk bánban is van.
5.
5.
eszem
#4: "Nehéz olvasmány", de megéri :)
4.
4.
Cipo3
#2: Hűű ez jó ajándékötlet az asszonynak karácsonyra. Bár most látom, hogy 1025 oldal. Ajaj.
3.
3.
pszihoapu
woww, a konyv qrva jo, a film is jo, az asszony meg befog rosalni oromeben!
2.
2.
eszem
A könyvet (mint a legtöbb Ken Follett művet) olvastam a folytatással, Az idők végezetéig egyetemben. A sorozatot is végignéztem, de őszintén nem tudom elképzelni mekkora potenciál lehet ebben az elképzelésben. Ha lesz is, akkor is valószínűleg csak rétegjáték lesz. Mindenesetre kíváncsian várom a fejleményeket.
1.
1.
Gorrister
Ha tippelnem kellene, nagy eséllyel klasszikus point&click kalandjátékot láthatunk majd a képernyőkön.
Carsten Fichtelmann a Daedalic alapítója és igazgatója azt mondta, hogy kalandjátékot fognak készíteni a The Pillars of the Earth alapján. Náluk a kalandjáték meg a klasszikus értelemben vett kalandot jelenti mint az eddigi játékaikban is. (Edna & Harvey 1-2, Deponia 1-2-3, A New Beginning, The Dark Eye 1-2, The Whispered World, stb.)
Ők elhívatottak a klasszikus kalandjátékok életben tartása iránt, és nem áll szándékukban a Telletale féle műfaj megreformálást, egyes kritikusabb hangok szerint "árulást" végrehajtani a poin&click stílus ellen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...