A jó, a rossz és a csúf

Link másolása
A téli szünet után újra jelentkezik heti összefoglaló rovatunk, melyben ezúttal is összeszedtük a hét legjobb és legrosszabb híreit. Lesz itt szó késlekedő GTA V-ről, Mafia 3-ról és batmanes bakiról.

A jó

Sokan rajonganak a Mafia-sorozatért, melynek első része igazi kultuszcím lett az évek során. Nagy várakozás előzte meg a második részt, melynek még az előzeteseiben is egy részletes és tartalmas világot ismerhettünk meg, ennek ellenére sajnos a Mafia 2-t nyugodtan nevezhetjük minden idők egyik legnagyobb csalódásának. Bár a játékot nem nevezném rossznak, mégsem sikerült felnőnie a nagy elődhöz.


A fenti videó remekül mutatja be, mennyi minden kimaradt a játékból. A Mafia 2 nagyon sokat csúszott, így nagy eséllyel az ilyenkor megszokott kiadói magatartás miatt lett olyan, amilyen. A 2K Games siettette a cím mielőbbi megjelentetését, így a fejlesztők kénytelenek voltak kivágni egyes játék- és sztorielemeket.

A jó hír viszont az, hogy úgy tűnik, hamarosan lerántják a leplet a harmadik részről, melyről az utóbbi években már sok-sok pletykát hallottunk. Reméljük, ezúttal egy méltó folytatást kapunk.

A rossz

A konkurens Grand Theft Auto körül is hasonlóan ködösek a hírek. A GTA V PC-s változata több hónap késéssel jelenik meg a konzolos verziók után, de a hó végi érkezés ellenére feltűnően nagy a csend körülötte. A Rockstar Games azt ígérte, hogy még az ünnepek előtt megosztja a játék gépigényét a nagyérdeművel, ennek ellenére még így január közepéhez közeledve sem tudunk róla semmit. Nincsenek képek, nincsenek trailerek, pedig az előző rész esetében már bőven a megjelenés előtt megtekinthettük őket.

Sokakban felmerült, hogy a játék talán tovább késik, de a fejlesztők - ha nem is teljesen magabiztosan - ezt megcáfolták. Mindenesetre lassan már két hét sincs a megjelenésig, így hamarosan fény derül, mi is a helyzet a GTA V PC-s verziójával.

A csúf

Úgy tűnik, előre ellőttek egy meglepetést a Batman: Arkham Knight történetéből. Megígérem, hogy itt nem fogok spoilerezni, csak magát a témát járom körül. Történt ugyanis, hogy az Amazon oldalára felkerült a játék limitált kiadása, melyet természetesen képeken is megnézhetek a vásárlók. Sajnos azonban egy apró felirat óriási fordulatot lőtt le a játék történetéből.

Azóta már eltávolították az ominózus képet az oldalról, így úgy tűnik, a készítők véletlenül spoilereztek. Természetesen ez már nem vigasztalja azokat a vásárlókat, akik idő előtt tudtak meg információkat a játékból.

11.
11.
Wolverine
Sztem azért nem adják még ki a GTAV hivatalos gépigényét, mert még mindig próbálják lejjebb tornázni a lebutítottan (értem itt low beállításokkal) is magas étvágyát a játéknak, mivel ne felejtsük el, hogy a next gen átiratot kapnánk, ami ha megnézzük milyen hardverű konzolokon fut, akkor nem nehéz rájönni, mi kell neki.
Szóval ne kergessen senki hiú ábrándokat, hogy majd a kis egyszerű gépén olajozottan futni fog, mert ez nem az X360 átirat, ami valszeg egy mai közepes gépen is elfutkosna.

Sokan azt gondolják a GTA részek azért vannak már-már háttérbe szorítva a PC-ken, mert sok a warez és társai, de ez csak minimálisan zavarja a fejlesztőket, az igazi gond ott jelentkezik, hogy ezt a játékot optimalizálni kell, úgy hogy az egyszerű csóró gyerek is élvezze, ne csak az akinek félmillás vasa van... és ezzel baromi sok meló van, hogy legyen egy elfoghadható gépigény és még hozza is az elvártat és ne egy elmosódott pixelhalmazzal játszunk alacsony beállításoknál sem. Ez a játék mindig az adott legerősebb konzolplatformra épül, mert ott nincs megalkuvás, azt vki vagy megveszi és élvezi, vagy nem. PC-n meg sok mindent figyelembe kell venni, hogy lehetőleg minél nagyobb réteg élvezhesse és ezt el kell fogadnia mindenkinek, mert az a bejárható világ amit nyújt ez a játék, oda bizony kell számolgatni a hardvereknek nem keveset. Ez a következő részeknél még brutálisabb nagyságokba emelkedik majd, egészen addig amíg létre nem hoznak egy új virtuális valóságot, nade ez már más téma. :)
10.
10.
Blueberry
+1
És akkor már "emberibb" konfigon is lehet nyomni ;)
9.
9.
strike19
Nem olyan nagy játék a GTA V.Egyszer jó végig játszani.Most akarnám másodjára kitolni de nincs hangulatom hozzá.Pedig kéne a trophy.Az online és hamar megunható.Mondjuk a PC-s GTA V nem most lesz nagy szám majd egy jó 2 év múlva mikor már lesz hozzá 500 mód és 10 000 skin stb.
8.
8.
KeXxX
Inkább ne adjanak ki gépigény-t mert azzal is csak a baj lesz. Alig lesz kirakva 2 perce a hír és már megy a vita és a szarkavarás 200+ kommenttel.. :)
6.
6.
A Pulyka
Nekem vegul is tetszett a Maffia 2. Tetszett Vito karaktere, es a tuzharcok is eleg elvezetesek voltak. Nem neveznem csalodasnak az elso utan, persze jobb is lehetett volna, tobbet varok egy nyitottvilagu jatektol(mellekkuldetesek, tobb elfoglaltsag).
Bizom abban, hogy a 3. resszel kapunk egy remek Maffia jatekot.
4.
4.
valti61
#1: Igen!
Még véletlenül se legyen olyan optimalizálatlan mint a GTA 4.
3.
3.
Brenor
#1: Szerintem inkább csinálják meg időben kicsit bugosan, mint késve faszán, mert már nagyon gáz amit a rockstar művel ezzel a játékkal! Ennyi titkolózás és félrebeszélés még egy játéknál se volt. Ha bugos lesz majd úgyis jönnek a patchek addig is játszok vele és elnézem az esetleges hibáig. A gta 4 se volt annyira bugos mikor kihozták inkább az optimalizáció volt a pocsék, de felpatchelve elég jól megy és bugok is nagy ritkán vannak.
2.
2.
dcba
dejo, h en nem nezegetek hireket a batmanrol igy nekem nincs semmi sem lespoilerezve. Igaz nekem anno az origins poenjat lottek le.
1.
1.
DON GONDOCS
NEmbaj ha késik még 1-2 hónapot a gtaV csak bug mentes legyen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...