Már nintendós videókkal is kereshetünk pénzt

  • Írta: zoenn
  • 2015. január 29.
  • Hír
Link másolása
A kiotói gyártó eddig ugye rátette a kezét a reklámbevételekre, ha az ő játékairól készítettünk videót a YouTube-ra, ám májustól útjára bocsájtja a Nintendo Creators programot, így a befolyt összeg 60 százalékát megtarthatjuk.

A Nintendo még 2013-ban kimondta, hogy teljes mértékben jogosult azon YouTube-videók reklámbevételére, melyek a cég játékairól készültek. Magyarul, ha a felhasználó gameplay videókat rakott fel az oldalra, hamarosan kapott egy roppant hivatalos levelet a vállalattól.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a user jogvédett tartalmat töltött fel az oldalra, de semmi gond, hiszen, ha Nintendo-reklámokkal látja el a mozgóképet, nem kerül eltávolításra. Az így szerzett reklámbevételen csak a kiotóiak és a YouTube osztozkodott, a videó gazdája hoppon maradt.

Ennek most vége, hiszen elstartolt a Nintendo Creators Program bétája, így a regisztrált felhasználók megtarthatják videóik reklámbevételeinek 60 százalékát. Ha a YouTube-csatornánkat kizárólag Nintendo-játékok bemutatóira tartjuk fent, akkor 70 százalékot kapunk. A szolgáltatás egyébként május 27-én startol el teljes gőzzel.

Persze ez még nem garancia arra, hogy pénzt látunk a videóinkból, ahhoz megfelelő nézettség kell. Ha azzal sincs probléma, kéthavonta utalják nekünk az aktuális összeget a PayPalon keresztül.

2.
2.
Norbiii
#1: :)

Bármi lehet, de azért a földön maradnék. :D
1.
1.
DON GONDOCS
Norbi vehetsz magadnak 3 3ds xl-t 3 színbe, 3 porshe, ferrari, Lamborghinit 3 színben. Ha elkezded gyártani a gameplayeket-kommentárral.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...