45 millió példánynál jár a GTA V

  • Írta: zoenn
  • 2015. február 4.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two legfrissebb pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a Grand Theft Auto V Xbox One-os és PS4-es verziói tovább növelték a boltoknak leszállított kópiák számát, immáron 45 millió példánynál jár a Rockstar játéka.

Befutottak a Take-Two legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményei is. A 2014. december 31-én véget ért három hónapos intervallumban (amely az aktuális pénzügyi év harmadik negyedéve) a cég 531,1 millió dollár bevételt termelt, amely jócskán elmarad a tavalyi év azonos időszakában produkált eredménytől, amikor 1,86 milliárd dollárt könyvelhetett el a vállalat. Igaz, 2013 őszén jelent meg Xbox 360-on és PS3-on a Grand Theft Auto V.

Ami pedig a Rockstar Games kasszasikerét illeti, 2013 szeptembere óta 45 millió példányt szállítottak ki a boltoknak a játékból. Ebbe a számba  beletartoznak az Xbox One-os és a PS4-es verziók, melyekből "közel tízmillió példány" ment el így. A GTA Online 24 millió felhasználónál jár, amely továbbra is "meghaladja a várakozásokat". A március 24-én megjelenő PC-s verzió tovább növelheti az eredményt.

A tavalyi év utolsó negyedévében 5,5 millió példányt szállítottak ki az NBA 2K15-ből, míg a Sid Meier's Civilization-sorozatból eddig 29 millió darabot, beleértve a legutóbbi részt, a Beyond Earthöt is.

Az aktuális pénzügyi évnek még nincs vége, a kiadó bízik az ebben a hónapban megjelenő Evolve sikerében és a PC-s GTA V-ben. A cég emellett megerősítette, hogy tényleg készül a Borderlands 3, de csak PC-n és az új konzolokon lát napvilágot.

30.
30.
GAMEROD
A Vice City sem volt rossz, nagyon vártam a GTA3 után, de szerintem csak maga a Miami fíling volt ami miatt tetszett sok játékosnak. De mint játék, hagyott néhány kívánnivalót maga után. Brutálisan kicsi volt a bejárható terület, két kis hosszúkás szigetből állt, amit azért elég gyorsan végigjárt az ember. A köztük lévő apró filmstúdió szigetek pedig jelentéktelenek. Egyedül a helikopter és a motorozás volt egetverő újítás a korábbihoz képest.
29.
29.
KopyAti
Helyes! Megérdemlik a sikert! Ellenben az egyre inkább antipatikusabb ubival!
28.
28.
Thor Vath
#12: Szerintem a tanár próbált udvarias lenni, megadva a szülőknek az ártatlatlanság vélelmét, hogy csak nem vették észre, hogy a poronty egy 18 karikás játékkal nyomja :)
Szerintem tök igazuk van amúgy, nem viccből van rajta a 18, hanem mert 18. Pont. Pornót sem nézetünk a gyerekkel, akkor GTA-t miért? (Amúgy a pornó még a kevésbe káros szellemileg szerintem, de ezt hagyjuk, ez társadalmi deformáció).
A Battlefielden is hülyét kapok, amikor kiskölkök kezdenek el sipákolni a mikrofonba. Ezeknek a szülei nem ismerik a számokat, bakker? Pedig ennél egyértelműbb jelölés nincs :)
26.
26.
frankdelgado
juhéééé! GTA5 hír! A GTA 5 eladásoknál csak az eladott ps4-ek, xboxone-k száma érdekel jobban.....
25.
25.
DON GONDOCS
Off.Bréking ~ http://ps4pro.eu/blog/2015/02/03/grand-theft-auto-6-confirmed-by-rockstar-they-have-ideas-for-gta-vi-preview/
23.
23.
Macifasz
#21: Taxizással keményen le lehet rövidíteni a dolgokat. Persze konkrétan a küldetések alatt nem tudsz taxiba szállni, de nálam nem egyszer volt, hogy egy-egy helyszínre taxival mentem, mert nem volt kedven autókázni. :-)
22.
22.
GAMEROD
Mindenki küldjön nekem 1 forintot aki megvette :)
21.
21.
Irasalgor
Sokáig én se értettem a hypeot de vizsgaidőszak előtt elkezdtem vele játszani és még mindig tolom és még mindig nincs vége a single-nek. Igaz, hogy egy idő után kicsit unalmas és túlontúl sokat kell vezetni egyes küldetésekbe, valamint az alapvető küldetésmechanizmusa kicsit egy kaptafára megy, de a történet kárpótol rengeteg mindenért.
18.
18.
lafesz
Sosem értettem mit esznek a GTA-n, játszottam mindegyikkel, az 5- el is de sztem rettentő unalmas játék! Inkább játszok egy Plants vs Zombie val...de hát ízlések és pofonok.
12.
12.
Henry82
#9: Mindegy kinek való, pár hete küldtek nálunk a suliból körlevelet minden szülőnek, hogy a 6 éves gyerekek a GTA-ról beszélgetnek a suliban, figyeljünk jobban oda, hogy mivel játszanak a gyerekek :) Szerintük tud úgy játszani egy 6 éves gyerek a GTA-val, hogy a szüleik nem tudnak róla?! :)
Egyébként egyetértek, baromság az egész, én is erőszakos filmeken és játékokon nőttem fel és felnőttként nem látom ennek semmi következményét, egyensúlyban élek magammal és a környezetemmel
8.
8.
dcba
"Az aktuális pénzügyi évnek még nincs vége, a kiadó bízik az ebben a hónapban megjelenő Evolve sikerében és a PC-s GTA V"

Ha nem lesz egy optimalizaltatan szar akkor ram szamithatnak a PC-s GTA-nal, mar felre raktam a penzt ra, csak varom a teszteket es a felhasznaloi velemenyeket.
7.
7.
Adamknight
Most ilyen napot tartunk, hogy miből mennyi ment el? :D Ez ma már a 3. ilyen hír.
2.
2.
Simonus18
#1: igen, még kevesebb okot adjunk a gyerekeknek az angol nyelv megtanulásához. :D
1.
1.
szinkron
feltűnt, hogy az IGN magyarra váltott? És nem google fordítóval.

http://hu.ign.com/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...