Visszatérhetnek az Eidos klasszikusai

  • Írta: zoenn
  • 2015. február 18.
  • Hír
Link másolása
Feltámadhatnak a Square Enixnél talonban heverő régi sikercímek. A Collective program keretében, indie csapatok által, közösségi finanszírozásból oldanák meg a Gex, a Fear Effect és az Anachronox új részeinek fejlesztését.

A kiadó egy éve bocsájtotta útjára a Collective nevű kezdeményezését, amellyel független csapatok közösségi finanszírozásból készíthetnének játékokat a Square Enix égisze alatt.

A japánok most három, az Eidoshoz köthető klasszikust szeretnének feltámasztani a program segítségével. Keresik azokat az indie csapatokat, akik fantáziát látnak egy új Gexben, Fear Effectben vagy Anachronoxban.


A Square Enix segítséget nyújtana a fejlesztésben, magára vállalná a marketinget és a terjesztést is, továbbá a sikerrel pályázó stúdióknak még a pénzzel sem kéne törődniük, lévén azt a rajongók dobnák össze. Ez a kiadó számára is kedvező megoldás, lévén minimális befektetéssel, kockázat nélkül visszahozhatja a brandeket a köztudatba.

A Gex utoljára 1999-ben hallatott magáról, egy kevésbé sikeres platformsorozatról van szó. A Fear Effect egy paranormális elemekre kihegyezett akciójáték, a második rész 2001-ben jelent meg. A lista legígéretesebb darabja az Ion Storm által készített Anachronox, amely egy sci-fi környezetben játszódó, abszurd humorral megspékelt szerepjáték 2001-ből. Sajnos a kasszáknál nem muzsikált valami fényesen, a grafika az akkori viszonyokhoz képest is ronda volt, de a hangulat elvitte a hátán a kultikus alkotást.

Reméljük, a kezdeményezés sikerrel jár.

10.
10.
aRkye
Amindenét!! Anachronox?? Mennyire imádtam! Egyedi hangulata volt az ami magával ragadt. A Fear Effect is jöhet! Igaz, az elsőre jobban emlékszem, mivel megjelenéskor egyedinek számított. E kettő folytatását szívesen látnám.
9.
9.
pinyo99
Egy régi vágású izometrikus Commandos 4 is jöhetne már.
8.
8.
Extol
Olcsó húsnak híg a leve
7.
7.
daenath
#6: Nem :) Meg anno az elso PS1-hez vasaroltam, azota is jo meg van apolcomon :)))))
6.
6.
A Pulyka
#4: Te figyu, nem eladó az a fear effect véletlenül? :D
5.
5.
h.jozsa
Soul Reaver :)
De jó lenne!
4.
4.
daenath
Ohhh !!! Fear Effect az johet, meg most is megvan PS1-re, es szivesen elfogadnam a Fear Effect: Retro Helix-et is (az sajna nincs meg), azert egy Pandemonium 1-2-nek is tudnek orulni, a Legacy of Kain/Soul Reaver duorol nem is beszelve, ahogy Don kolega is emlitette ;)
3.
3.
A Pulyka
Fear effect 2-őt toltam anno ps1-en. Emlékeszem 2 csajjal kellett benne hentelni tps nézetben valami sci-fi környezetben. Ha jól emlékszem egész jo kis játék volt.
2.
2.
Gorrister
Anachronox-ot a népnek!!!
1.
1.
DON GONDOCS
Jó jó, de új Soul reaver vagy legacy of Kain mikor lesz?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...