Resident Evil 5 - PC-n kimaradt az offline co-op

Link másolása
Öt év után jelent meg a Resident Evil 5 Gold PC-s verziója, azonban a játékból - a Revelations 2-höz hasonlóan - kimaradt az osztott képernyős kooperatív móka. Ezúttal ráadásul a modderek sem tudnak segíteni.

Sokszor láttunk már példát arra, hogy a játékkiadók nem tudnak tanulni saját hibáikból és képesek elkövetni ugyanazokat a baklövéseket újra és újra. Kisebb botrányt kavart két hónappal ezelőtt, hogy a Resident Evil: Revelations 2 PC-s verziójából kimaradt az offline kooperatív mód. Szerencsére a modderek gyorsan megoldották a problémát, de később hivatalos javítás is érkezett.

Ezek után kissé komikus, hogy Resident Evil 5 Gold változatának steames verziójából is hiányzik az osztott képernyős mód. Bár a játék eredeti, Games for Windows Live-os változatában sem volt lehetőség az offline co-opra, ott egy moddal könnyen elérhetővé lehetett tenni.

Az Eurogamernek adott interjúban a modderek elmondták, hogy az eredeti, Games for Windows Live-ot használó Resident Evil 5 esetében csak szimplán át kellett írni egy kódsort a játékban és ezzel aktiválták az osztott képernyős módot. A steames változat esetében azonban teljesen törölték ezt a kódsort a játékból a fejlesztők, így ellehetetlenítették az offline kooperatív mód aktiválását.

Az Eurogamer megkeresésére a Capcom azt válaszolta, hogy azért nyúltak bele ennyire a játékba, hogy az "új" DLC-k megfelelően működjenek. Ráadásul mivel a Games for Windows Live-os Resident Evil 5-ben sem volt lehetőség offline co-opra, így a steames változatba sem került be.

Érthetetlen, miért hagyták ki a fejlesztők ezt a lehetőséget az újra megjelent ötödik rész és a Revelations 2 esetében. A Resident Evil 6 már a megjelenés napján támogatta az offline kooperatív módot, ráadásul ott két kontrollerre sem volt szükség.

5.
5.
Gora
A sima verzióhoz volt règen rajongói split screen mode hasonlóan mint a Rev. 2-höz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...