Free-to-play modellre vált a WildStar?

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 15.
  • Pletyka
Link másolása
Habár hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, egyre több jel utal arra, hogy free-to-play modellre vált a NCSoft MMO-ja, a WildStar. Úgy tudni, augusztusban lesz meg az átállás, utána jön a steames verzió is.

A WildStar free-to-play modellre való átállásáról még áprilisban kezdtek el pletykálni, amikor egy ausztráliai üzletlánc levette a polcairól a játék dobozos kiadását. Habár a cég utólag rutineljárásnak minősítette a dolgot, a találgatások azonnal megkezdődtek, elvégre a The Elder Scrolls Online modellváltása is ehhez hasonlóan indult annak idején.


A minap erre tett rá egy lapáttal, hogy a SteamDB-n feltűnt a WildStar is, amiben nemcsak az az érdekes, hogy ezek szerint a játék a Steamen is tiszteletét teszi, hanem az is, hogy az adatlap szerint "Free on Demand" anyagról van szó, ami itt tipikusan a free-to-play játékok megjelölése.

Tovább is van, később ugyanis a Redditen egy magát fejlesztőnek valló illető is megerősítette, hogy váltani készülnek, az ő elmondása szerint augusztusban jön az új üzleti modell, a steames verzióra pedig az év végén, legkésőbb jövő januárban lehet számítani. Hozzátette, nem csinálnak pay-to-win játékot a Wildstarból, igaz, a mikrotranzakciók mellett továbbra is elő lehet majd fizetni a címre.

A WildStar egyébként még egyéves sincs, ehhez képest az elmúlt hónapokban rengeteg játékost veszített és újakat sem tudott megszólítani. Az NCSoft legutóbbi üzleti jelentése szerint január és március között a cég leggyengébben teljesítő címe volt, még a LineAge II is négyszer annyi bevételt hozott neki.

6.
6.
Gykrizsi
#4: De az nem ma van, és a Wildstar ma van. Én ezt mostanra értettem.
5.
5.
Extol
Ha TESO-nak nem ment a havidíjas modell miért pont Wildstar-nak lenne sikere vele?
Esélyes hogy nem lesz még 1 MMO játék amivel ezt meg lehet csinálni.
4.
4.
pszihoapu
#2: azert az megvan hogy regen ez volt a normalis uzleti modell?
igen kb a WoW ota nem tud senki labdaba rugni MMO teren a fizetos modellel, de elotte ez teljesen "mukodo" es elfogadott dolog volt. Meg azert ott van meg az EVE, ami oregebb mint a WoW es meg mindig megy.

amugy meg juhheee! ugyis ki szerettem volna probalni, ha ingyenes lesz egy kort tuti futok vele.
3.
3.
Adamknight
Nem akarom mondani, hogy én megmondtam, de...
2.
2.
Gykrizsi
Nem értem miért nem kezdik így. Eddig a WoW kivételével minden mostani game belebukott.
1.
1.
Angie Dee
Nagyon helyes, ha ez így lesz, visszakapnak, mint játékost. :D
Semmi baj nem volt ezzel a játékkal, jópofa volt, nagyon vicces és érdekesek voltak a kasztok.
ESO-val annyi bajom volt csak, hogy Elder Scrolls gamenek túl MMO, MMO-nak meg túl Elder Scrolls. :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...