A Konami is a mobilokra koncentrálna

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 15.
  • Hír
Link másolása
A Sega után a Konami is bejelentette, hogy a jövőben elsősorban a mobiljátékokra koncentrálna, és ennek megfelelően az okostelefonok, illetve a tabletek jelentik majd az elsődleges platformot a számára.

Hideki Hayakawa, a Konami vezérigazgatója a Nikkei Trendy Netnek adott interjút, ebben szerepel az az állítás, hogy a kiadó a jövőben még inkább a mobilokra koncentrálna, és hogy ezek az eszközök jelentik majd a számára az elsődleges platformot. Mint mondta, "a játékok ma már számos platformon elérhetők, de a mobil az a platform, ami mindig a legközelebb van hozzánk". Hayakawa szerint a mobil "a játékipar jövője".

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi lesz a cég AAA-címeivel? Nos, úgy tűnik, a Konami ezekről sem mondott le, és Hayakawa személy szerint reméli, hogy az új Metal Gear Solid és Pro Evolution Soccer továbbra is jól teljesít majd, de azt is hozzátette, "mindig azon gondolkodnak, hogy lehetne a címeiket a mobilokra is átültetni".

Ezek után már nem is kérdés, hogy miért nem vállalták be a japánok a Silent Hillst.

22.
22.
guitarlord
#21: UI: Bocsánat, rosszat írtam, de jóra gondoltam....szóval ha 90 millió $ költségvetésű játékot nézünk, 60$-os árral, akkor kell 1,5 millió eladott példány, hogy 0-ban legyenek....
21.
21.
guitarlord
Szögezzük le, hogy Én sem támogatom ezt az irányt, de azt el kell ismernünk, hogy egy AAA játék költségei iszonyú magasak, lásd pl. Destiny 500 millió $, ha hihetünk ennek....

Egyszerűen anyagilag a legtöbb kiadónak már nem éri meg AAA címet fejleszteni, nem jön vissza sokszor még a fejlesztési költség sem, nemhogy profit. Anno számolgattam, hogy egy átlag AAA játékból, ha 60,5 millió $ volt a költség, akkor 1,5 milla kell fogyjon ahhoz, hogy visszahozza az árát 60$-os vételi ár mellett....Ennyi elég kevés játékból fogy + ahogy megfigyeltem, ez a 1,5 milla kb. fél év alatt kell elmenjen, különben sikertelennek ítélik meg a terméket és nincs folytatás, majd talán 10 év múlva reboot...

Ezek után sajnos nincs mit csodálkozni a mobilra fejlesztésen...olcsóbb és több profit jön be belőle, igen ez ilyen egyszerű, egy kapitalista vállalat nem törődik semmi mással csak a pénzzel, ezért pedig hiába hibáztatjuk Őket....

Halkan jegyzem meg, mert offtopic, hogy ugyanezen elv mentén a PS/Xbox Remasteredre jövő játékok is levezethetőek....Bár ott bezavar, hogy a kiadók sem tudták, hogy mennyire lehet sikeres hardvereladások terén egy újabb konzolgeneráció....
20.
20.
TheNick
19.
19.
Stranger
#14: Mindegy a magok száma, az összteljesítmény a lényeg. Egy 20ezres 2 magos Hasswel proci elverné mind... A magokat csak azért növelik, hogy a hülyék vegyék. Mert milyen jól hanzik már... De ez mindenre paraméterre igaz. Már ott tartanak, hogy 5"-os kijelzőn 1440p felbontás van. Meg a nulla kamerához 20megapixeles felbontás. De hát azok az emberek cserélik a telefonjukat akik ráfüggtek erre az értelmetlen cserélgetésre, ők pont azért veszik mert ezek a számok nagyobbak. Minőség nem kell az ilyen embernek játékok terén sem. Birkák, ez van. :)
18.
18.
mestermagyar
#17: Akkor én nő és gyerek is vagyok.
17.
17.
PS4jacksony
#16: Játszunk is :)

De nem gagyi fostalicska telefonos játékokon....:)
Az a nőknek való meg a gyerekeknek...............Ez van...
15.
15.
mestermagyar
#14: Miközben a valós teljesítménye már rég meghaladott egy ps3-at is. Vedd bele, hogy az ilyen 100 magos mobilok azért fullhd-t hajtanak, ha nem 2k-t. A legújjabb konzolok is izzadva érik ezt el, úgyhogy óvatosan hasonlítsd hozzájuk, jobban jársz ha a PC-vel veted össze, az nagyjából ugyanabban a ligában játszik ha a felbontást és az optimalizálhatóságot vesszük.

Persze nem tudják a cuccost kihasználni, mert vagy az optimalizálás (androidon), vagy a minden telefonon futtathatóság, vagy a trehányság. Egy darab ilyen játék nincs a telefonomon, mert játékra ezek nem jók, mert a grafikán kívül nincs bennük munka. Mindegyik "nagy" verzió egyszerűsítése csak seggtörlésre jó élvezeti szinten.
12.
12.
dcba
Wohoo jonnek a pay to win free to play jatekok es lehet sok sok coint es tokenket venni amiert erositheted a karaktered, aki 3 loves utan elfarad es energiat kell neki tolteni, persze jo tokenert, amit szerencsere 20% off-al, most csak 20 euroert siman megvehetunk.

KURVA NEVETSEGESEK EZEK A MOBIL JATEKOK.

Most komolyan tenyleg olyan birkak vagyunk mi emberek, h fizetunk az ilyen hulladek jatekokert, amik nyilvanvaloan csak a penzunkre mennek ra, nulla tartalommal.

Legutobb a Mortal Kombat X-el jatszottam, mert ra voltam kivanva az osszes skin-re, de komolyan az a jatek vmi uber gagyi, tap tap swipe es kesz es megneztem mennyi penzt lehet kolteni benne es letettem a hajam amikor lattam, h ha nem akarnek honapokig grindolni (amit megtettem a skinekert), akkor tobbe kerulne a jatek, mint a Ps4-es season pass-el egyutt.

MIert van erre igeny??
11.
11.
mestermagyar
#10: Minek összekötni, és mire vársz? fillérekért kapsz VR szemcsi tokot ami telefon képernyőjét alakítja VR képernyővé. Egy ami biztos, hogy a képminőség ezekkel a legállatabb (a 2k-val).
10.
10.
Dízel
tökömet se érdekelnek a mobilos játékok, majd ha olyan mobilok lesznek amiket össze lehet kötni egy Oculus Riftel vagy más vr szemüveggel, akkor az mondom van értelme, de addig nevetséges.
9.
9.
Gykrizsi
#7: Viszont ott van a HitmanGO, Square játék, és az én személyes kedvencem.
7.
7.
mestermagyar
#6: Nem hiába nem ezeknek a kiadóknak a mobiljátéka a kedvencem.
6.
6.
zsocc-nrg
Számomra kezd riasztóvá válni ez mobilközpontúság... bár még nem tartunk ott, de azért lassacskán tényleg elérkezünk arra a pontra amikor a konzolok meg a pc feleslegessé válnak mert minden kiadó csak a szar mobiljátékokra koncentrál, mert ezeken aztán sokat nem kell agyalni (egy-két kivételtől eltekintve) de a pénzt meg ontják magukból, végülis manapság az emberek még a budin ülve is mobiloznak...
5.
5.
Gykrizsi
"Pro Evolution Soccer továbbra is jól teljesít majd, de azt is hozzátette, "mindig azon gondolkodnak, hogy lehetne a címeiket a mobilokra is átültetni"."

Még több foci Ipad-on, jeeee!!!
4.
4.
PS4jacksony
Szép és jó ,hogy mobilos játékokat akarnak ........De mi a vihart ? ? ?
Az érintőképernyős játékok számomra annyit jelentenek,hogy pár megállón át vagy ha várakoznom kell valahol elütöm az időt velük.
Ezek nem normálisak egy ilyen címet elkaszálnak,Kojimát vonatra teszik és inkább telefonra készítenek majd ilyen Metal gear solid JEWELS bugyborékos szarságokat.....Őrület.
3.
3.
Sun9us
#1: Mindig is a pénz beszélt, itt a probléma az, hogy nem mernek kockáztatni, és a biztosra mennek. Csinálnak pár tucat szart mobilra. Biztos, de közepesen szar profittal, és elvannak mint a befőtt. Egy Silent Hills sok pénzbe kerülne, hatalmas kockázattal, és vagy bankot robbantanak vele, vagy csőd. Ők ezt nem merik meglépni. kár....
2.
2.
Gykrizsi
Hát ezek hülyék. Na mindegy ...
1.
1.
Yanez
Mi a retek? Remélem ezért hagyta el Kojima a céget, ha elhagyta! Nem az a probléma, hogy mobilokra koncentrálnak, hanem hogy elsôsorban. Na de az van, hogy pénz beszél... :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...