Final Fantasy: Crystal Chronicles

Link másolása

GK - Na kérem szépen, arról van itt szó, hogy lassan megjelenni látszik a Final Fantasy méltán híres sorozatának legújabb tagja a FF:Crystal Cronicles. Nem ez az egyetlen rész, ami mostanában lát napvilágot, hiszen mint tudjuk SquareEnix-ék nagy vehemenciával hegesztik a FF X2-t, valamint a FF XII-t is, a különböző FF:Tactics átiratokról nem is beszélve. Erősen az a gyanúm, hogy nekik most nagyon alacsony lehet a bankszámlájuk, és ezért van ez a dömping, ez persze nem baj, mi több, nekünk rajongóknak még jó is. J Más kérdés, hogy nem-e megy majd a minőség rovására ilyen mennyiségi túltengés. Japán barátaink már tavaly augusztus óta örülhetnek neki, amerikai barátaink hivatalosan február 9-én ismerkedhetnek meg vele, az európai elvtársaknak pedig marad a várakozás nemes metódusa . Reméljük csak egyelőre, mert azért szeretnénk mi is megfogdosni őkelmét, ugye? Már amennyiben rendelkezünk egy „gémkjubbal”. Na, akkor nézzük mink is van, kezdjük rögvest a történettel.

 Kapásból itt van nekünk egy világ, ami tele van mindenféle rosszal, háború, ragály, dögvész, meg minden, ami nem kell. Aztán van itt nekünk egy kis falucskánk is, melyet ezen csúnya rossz dolgoktól egy bizonyos kristály védelmez, és akkor az tök jó…is lenne, csakhogy ezt a kristályt táplálni kell  bizonyos Mirula cseppecskékkel. Ezek természetesen egy gonosz, fekete, mély, rémisztő barlang mélyén lelhetőek fel. Ezeket a kis kristályosodott cseppecskéket minden évben a Crystal Caravan (fantáziadús név, meg kell hagyni…:-P) gyűjti be. Ez eddig rendben is van, ám jelen évben nekünk, és díszes kompániánknak jut az a nagy megtiszteltetés, hogy megmenthetjük a falut a pusztulástól. Eh…Hát nem túráztatták szét az agyukat a fiúk a történetírásnál… Persze az aggodalom nem indokolt, hiszen ha szigorúan vesszük eddig meg egyetlen FF játékban sem kellett csalódnunk, és feltételezem, hogy itt is szépen fog kanyarogni a történet, és jó szövevényes is lesz.

 Irányítás terén aztán jól bekavartak nekünk, ugyanis ha valakinek van Gameboy Advanced-je, az frankón használhatja azt, mint joystick. Ha pedig úgy hozza a sors, hogy van még 3 haverunk, akik szintén bírnak ezzel a kis szerkentyűvel, még nagyobb a móka, ugyanis akkor már 4-en üvöltözhetünk, visíthatunk, örömködhetünk egyszerre, miközben egyikünk szórja a varázslatokat, másikunk éppen előkészíti a tárgyat az inventorybol, a harmadik meg a térképet böngészi. Mármint a gameboy képernyőjén. Ez tehát azért lesz nekünk nagyon jó, mert nem fog megszakadni a játékmenet minden egyes healthpack előkeresésénél, ergo pörgős, kissé akció-rpg szerű játékkal lesz dolgunk. Mikor mi a cumókat akarjuk előrángatni a tatyónkból, megjelenik egy kis ikon a tv képernyőn, jelezve a többieknek, hogy most sebezhetőek vagyunk, és ugyanmá’ legyenek kedvesek addig védeni a püspökfalatunkat, míg elő nem kerül az a fránya kütyü. A harc, és egyáltalán a játék alapja a varázslatközpontú játékmenet lesz, így a készítők váltig állítják, hogy nagyon jól használható lesz a mágiánk kombó-rendszere, elegánsan odapörkölhetünk majd az ellennek.  Ez a fajta játékmenet tehát  szakít az eddigi hagyományokkal, és az FF szériában bevett fordulatokkal. Mi bizakodva tekintünk a jövőbe.

  A CC világa az előzetes videók alapján sokkal plasztikusabb, hogy ne mondjam non-reálisabb, sokkal képregényszerűbb, mint  pl. az FF VIII volt. A szereplők amolyan karikatúrás formában vannak megrajzolva, hatalmas fej, kis test, elég karakteresek lesznek. Tipikus japán vonás. Tökéletes fényviszonyokról szól a fáma, a csodálatosan tükröződő vizet már nem is említve, valamint agyonajnározták a világtérképet is. A főellenségek hatalmasak, nagyon jól animáltak, mi pedig majd nagyon látványosan jobblétre tudjuk szenderíteni őket villogó fireballjainkkal, meg elementáris villámainkkal, így mint egy vizuális orgazmusba kergetve magunkat. Szóval szép lesz, na.

Zeneügyileg nem lesz probléma, aki már játszott egy résszel is a sok közül, az tudja, hogy Uematsu bácsi nem szokott silány terméket kiadni a kezei közül, ez azt hiszem garancia a minőségre. Összességében a programtól a legjobbakat várjuk, már nem kell sokat aludni az emberi nyelvezetű verzió megjelenéséig. Hajrá Final Fantasy!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...