E3 2015: Újabb nevek a PC-s konferencián

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 22.
  • Rendezvény
Link másolása
Izmos E3-nak nézünk elébe, már konferenciából is annyi lesz, hogy alig bírjuk megszámolni. Az idei év egyik újdonsága a PC-s show, amit a PC Gamer és az AMD szervez, méghozzá számtalan előadóval a hátuk mögött.

A PC-s konferencia helyi idő szerint június 17-én, hajnali 2 órakor kezdődik majd, és különböző fejlesztők PC-orientált bejelentéseire és helyzetjelentéseire kell majd számítani. A fellépők listája impozáns, ráadásul egyre csak bővül.

A legutóbbi bejelentés során a szervezők elárulták, hogy a Blizzard, a Bohemia, a Cloud Imperium, a Devolver, a Paradox, a Heart Machine, a Square Enix, a Tripwire, a Humble Bundle, Dean Hall, Cliff Bleszinski és az AMD is előad majd, most pedig kiderült, hogy csatlakozott még hozzájuk az ArenaNet, a CCP Games, a The Creative Assembly, a Fullbright, a Frictional Games, a Frontier Developments, a Nexon, a Pixel Titans, az SCS Software és a Splash Damage is.

Ki mire számít tőlük?

36.
36.
dzsiádzsó
#35: Én mondom igazából Ti változatot várom, amit sztm pont 380X érkezéséhez igazítanak majd, és valószínű képességben sem lesz lemaradva. 380 vagy 390 6Gb memoval jön lehet elgondolkozok, melyik éri meg jobban árban.
35.
35.
Stranger
#34: Hát sztem várd meg a 300-as szériát ha több évre tervezel. Hiába nyersz az nvidia-s játékoknál X FPS-t, ha majd később a DX12-es játékoknál veszítesz akár többet is...
Amúgy nem kell általánosítani, nem nagyon olcsóbb, drágább egyik sem. Bizonyos kategóriákban mindig van jobb választás, ennyi. Alsóbb kategóriákban meg nincs is kint a 900-as széria, max ott jobb általánosságban az AMD.
34.
34.
dzsiádzsó
#32: Az Nvidia kártyák ár-érték arányban vizsgálva rosszabbak az AMD-nél erre mondhatjuk olcsóbb, mert relatív 1 fps-re vetített árban jobb a piros csapat javarészt. Miért olcsó? AMit írsz azért, mert régi többet fogyaszt stb. Nvidia kifinomultabb, mert kevesebb hőt ad le, kevesebbet fogyaszt, nálad mit jelent, ha egy technológia kifinomultabb? Hát többek között ezt!
Nem döntöttem, csak jelenleg azzal a kártyával jobban járok, de az AMD, ha kjön végre valami újjal, aminek ideje lenne, meggyőzhető vagyok.
Amennyire követem a másik oldalt 290X a csúcs, ami azért kőkemény 5-10fps-el kevesebbet tud, igaz 100 alatt megkapod.
33.
33.
Stranger
#32: Vagyis drágább az nv és olcsóbb az AMD.*
32.
32.
Stranger
#30: "számomra az Intel és az Nvidia kifinomultabb (nyilván ezért drágább is)"
Szerintem itt kereken le van írva, hogy olcsóbb az nvidia=drágább az AMD. Amúgy miért drágább az nvidia? Ezt még most sem értem. De az ár/értéket sem. Semmivel sem jobb ilyen téren az AMD.
Persze, hogy többet fogyaszt valamivel a 200-as széria, mivel régi széria. Nem fogyasztott többet mint a 700-as széria ahogy a 300-as is felzárkózik majd a 900-ashoz. Ezért is érdemes a 300-as szériát megvárni.
Olyan meg nincs, hogy az nVidia vagy AMD jobb tuningban. Teljesen széria függő, hogy most épp mennyi maradt bennük. De még egy szérián belül is rengeteg különbség lehet...
Amúgy én csak azért ajánlottam a 300-as szériát, mert tuti minden szart támogatni fog, ha több évre tervezel, akkor nem nagyon éri meg már most elavult hardvert venni. De már döntöttél, úgyogy tökmind1.

#31
Hát igen, az a baj hogy az nvidia-s játékok rosszabbul futnak AMD-n. Csak az a baj, hogy nv-s kártyákon is... Nézd meg mit produkál a 700-as széria Witcher 3-ban.
31.
31.
greenmelon
#29: "És? Mind2 gyártónak vannak saját játékai, a különbség annyi, hogy egy nv-s cím rosszabbul fog futni a 900-as kártyákon, ha kijön náluk egy új sorozat."

Lol, el vagy te tévedve: a különbség annyi, hogy a Gaming Evolved játékok ugyanúgy futnak a konkurencia kártyáin is, míg az It's Meant To Be Played alkotásokkal mindig van valami szar ha AMD-vel játszod. Értem én, hogy neked AMD kártyád van, de legalább egy-egy levegővétel erejéig leszállhatnál az AMD farkáról.

Ja és zsinórban a 4. AMD kártyámat nyüstölöm épp, mielőtt lefanboyoznál. Hogy az utód mi lesz, az majd az új sorozat villantásán fog múlni.
30.
30.
dzsiádzsó
#29: Szerintem DX12 legnagyobb újítása a hatékonyabb működése lesz, nem ismerem a táblázat azon elemeit, amiket maxwell nem támogat vagy csak emulál, de sztm nem is lehetnek olyan jelentősek. Én amúgy is a 980Ti-re várok 6GB memória miatt, ha majd egyszer valaha sli-be raknám.
Nem mondtam az AMD gagyibb, azt se olcsóbb, azt mondtam jobb ár érték arányú, a másik meg kifinomultabb, ami szerinted fanboyság, de később Te magad ismered el igazam van mert többet fogyaszt :D... Nézd szerintem, ha már húztál videokártyát, akkor inkább Nvidia párti vagy, személyes tapasztalatom, hogy stabilabb és ismerősi körben is több AMD végezte kukában (kétségtelen a túlhúzások miatt), mint amennyi Nvidia-t.
Átlaguser vegye nyugodtan az AMD-t valóban többet kap a pénzéért, de én hadd döntsem el mit szeretnék, attól még, hogy neked AMD kártyád van :D. Ezek az én tapasztalataim, azon játékok, amikkel játszok gyakran indítanak Nvidia logóval és az bizony kemény plussz fps-eket jelent, lehet más játékoknál meg überebb az AMD, őszintén nem érdekel, azt nézem nekem mi jobb :)
29.
29.
Stranger
#27: Nincs teljes támogatás.
http://i.imgur.com/98lxbdb.png

Ezt az AMD a gagyibb meg az olcsóbb, kevésbé finomult szöveget felejtsük már el, mert ilyenkor akaratlanul megindul bennem a fanboy alert. Objektívan gondolkodó ember, nem dobálózik ilyenekkel. Processzor meg hogy jön ide? Arról nem volt szó. Na de AMD-nek nincs értelmes processzora a középkategóriától kezdve, PONT. Sokat fogyaszt és társai, így van. Na de most a videokártyákról volt szó. Az meg nem fogyaszt többet, persze most az új architektúrát meg kell várni, le vannak maradva kb. fél évvel.
#26
És? Mind2 gyártónak vannak saját játékai, a különbség annyi, hogy egy nv-s cím rosszabbul fog futni a 900-as kártyákon, ha kijön náluk egy új sorozat.
27.
27.
dzsiádzsó
#21: Már GTX 980-asban is van teljes támogatás, ez nem mérvadó számomra, tudom az AMD jobb ár-értékben, nekem mai napig működik a 12 éves AMD gépem, bár 2 éve nem próbáltam, de megbízható darab volt. Ugyanakkor számomra az Intel és az Nvidia kifinomultabb (nyilván ezért drágább is), de állítom egy AMD cpu, gpu kombó másfélszer annyit fogyaszt, egyszerűen az évek alatt megtérül a dolog áramköltségbe, a halkabb üzem, kisebb hőről már nem is beszélve, ha pedig húzod a kártyákat ez a nagyon nem mindegy.
26.
26.
greenmelon
#25: A másik dolog viszont akkor is igaz marad.
25.
25.
Stranger
#24: DX12-nél úgysem lesz akkora szerepe a drivereknek, úgyhogy szerencsére ellehet felejteni ezt a "szar a driver" buzulást.
24.
24.
greenmelon
#21: Ja, lesznek továbbra is hulladék driverek, meg Nvidia által pénzelt játékok, ezek után kéne a f*sznak AMD. :)
22.
22.
PaprikaJancsi
Ez lesz mindenidők legütősebb E3-a!!!
Xbox vs Ps4 vs WiiU vs PC
21.
21.
Stranger
#20: Ha nagyon előretervezel, akkor várd meg az új AMD kártyákat, legalább lesz full DX12 támogatás, de lehet hogy még több is...
20.
20.
dzsiádzsó
#19: Hát az játéktól is függ, pl én mai napig szeretek Skyrimmel játszani, simán megnézek majd 2-3 év múlva mai címeket 4k-ba, mert eséllyel, addigra már 980-as is kevés lesz, most is van, ami 30-40fps-el fut 4k-ba rata, így 3-4 év múlva érkező címek már tuti nem.
Azért bízok DX12-be is, meg egy jól megírt játék is sokat számít, lehet 4 év múlva veszek mellé használtan még egyet, aztán SLI-be vágom, talán az nem lesz horror ár :D csak akkor tápom fog sírni.
Egyébként pont emiatt várom, hogy ne sima, hanem valami TI, vagy nagyobb memóriás példány érkezzen, 4GB biztosan idővel kevés lesz 4k-hoz.
Esetleg Te is tervezel venni valamilyen kártyát ? Én most vagyok túl egy kis fejlesztésen, 30-ból megúsztam, eladtam a régi hardvereket, most 8gb ram meg egy 4690-es i5 csücsül a gépbe, így a kártya a leggyengébb pont már.
19.
19.
l4cyk4
#18: Igazad van, helyesbítek, egy bizonyos szintig logikus úgy felépíteni, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa. :) A #16-os hozzászólásodból az is világossá válik, miért akarsz GTX 980-as kártyát, de vajon elég lesz abból 1 db a 4k-hoz?
18.
18.
dzsiádzsó
#17: Szerintem pont nem, logikus az, ha jó ár-érték arányú hardvereket veszel. A közép felső a legideálisabb, én perverz vagyok és ha nem veszek konzolt, amire egyre nagyobb az esély ilyen felhozatal és minőség mellett, fogom a pénzem és veszek egy értelmetlenül erős kártyát. Igazából cpu és gpu-ból is az a helyzet nem érdemes sem az aljából, sem pedig a felső kategóriából vásárolni, ha ki lehetne mutatni pl.: egy képkoca/ár arányt, meglepődnénk mennyire nem éri meg se alulról, sem felülről vásárolni.
Szóval nem logikus, de megértem az álláspontod, meg még valószínű sokan, jó lenne látni, ha minden be van kapcsolva akkor, hogy néz ki egy játék és hát jobban :D csak úgy játszani meg már atomerőműt igényel, ami minden csak nem logikus :)
17.
17.
l4cyk4
#11: Nem kell, csak logikusnak tűnik, úgy felépíteni a számítógépet, hogy az a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.
16.
16.
dzsiádzsó
#15: Az baj, hogy az a kari tökjó 1080-pre, barátom is olyat vett pont én tanácsoltam neki, igazából ő is meg én is gyakran tv-re kötjük és kontrolerrel nyomjuk, de lehet egyszer az elkövetkező 3 évben veszek majd reális áron 4K-s tv-t vagy monitort és jó lenne pár játékot megnézni akkora felbontásban, sajnos GTX960 a 192bites szélességel betesz rendesen a 4K-nak, de élsimítás és mega textúrák is jelenthetnek majd gondot.
Kártya tök jó, meg jól húzható is, pont ezért kellett valami korlát neki, egyébként kutya nem venni 970-est pl.
15.
15.
Hab
#2: Hát nem tudom, én csúcskategóriás kártyát csak akkor vennék ha túl sok felesleges pénzem lenne. GTX960-am van, és egész szépen elmennek a játékok.
14.
14.
dzsiádzsó
#13: Miért? Miről szeretnél beszélgetni? Az időjárásról, jó lenne észrevennéd egy komment szekcióba vagy :D...
13.
13.
Necreon
#11: Jó lenne ha ez a hozzászólásfal nem csatlakozna a konzol-pc pöcsméregetéshez.
12.
12.
Necreon
Az ArenaNet-től remélek valami szépet a Heart of Thorns-hoz (GW2 kieg), illetve egy új modul prototípust a Frontier Developments-től az Elite: Dangerous-höz (úgy mint hajón kívül járkálás, hajó bejárás).

Bár ismerve az ArenaNet-et hatalmas csalódás lesz és mutatnak pár concet artot meg száz éves gameplay-t, a Frontier pedig esélyes hogy az 1.3-as patch Powerplay galaxishódító feature-éből mutat valamit mozgásban.
11.
11.
dzsiádzsó
#8: Jelenleg egy GTX960-as is agyon ver minden konzolt, miért kéne kihajtáson meg sokszorosán gondolkozni, egy konzol árából simán építek neked olyan gépet, mint egy X1, lehet lesz benne pár használt cucc, de nem csak játékra lesz viszont alkalmas, olcsóbb egy pöppet a játék rá, meg ingyé van az online... 180e ből ugyanezt megcsinálom neked zsír új hardverekkel, megtérülés kiszámolását rád bízom, kis segítség Witcher 3 Ps4: 22e PC: 14
10.
10.
GAMEROD
#2: Szerintem jobban jársz ha vársz azzal a GTX980-al, mert a következő videokártya széria ütősebb lesz mindkét gyártónál. Több dolog akár négyszereződhet is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...