E3 2015: Lelepleződött a Vampyr

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Az expó utolsó napjára tartogatta bejelentését a Dontnod Entertainment. Mint ismert, a Remember Me és a Life is Strange fejlesztői egy szerepjátékon dolgoznak Vampyr címmel. A teaser mellett már konkrét infóink is vannak róla.

Januárban már láttunk egy kiszivárgott promóciós anyagot a Vampyrról, amely a Dontnod gótikus hangulatú szerepjátéka lesz PC-n, Xbox One-on és PS4-en. Az E3-on végre lelepleződött a cím.

A játék a XX. század elején játszódik Angliában, a féktelen spanyolnátha idején. A vámpírok kihasználják a felfordulást és véres vadászatra indulnak éjjelente London utcáin. Ám van valaki, aki képes megálljt parancsolni a vérszívóknak: ő Jonathan E. Reid, egy magas rangú katonai sebész, aki ugyan vámpír, de hazatért, hogy az embereket segítse ezekben a szörnyű időkben.


Sajnos, mivel hősünk vámpír, így elengedhetetlen a vérivás, rendszeresen meg kell etetnünk. A játékban minden ember potenciális táplálékforrást jelent, nemtől és kaszttól függetlenül.

A vadászat során több mindenre oda kell figyelnünk: tanulmányoznunk kell az áldozatunk szokásait, kapcsolatait, majd fel kell állítanunk a stratégiánkat. Elcsábíthatjuk őket, összezavarhatjuk napi szokásaikat, majd meg kell győződnünk arról, hogy a végén egyedül maradunk áldozatunkkal egy sötét sikátorban.

Vigyáznunk kell arra, hogy kit teszünk el láb alól, hiszen az NPC-k halála kihatással lesz a játék világára, nyilván ha a történet szempontjából fontos illetőt ölünk meg, abból baj lehet. A vérivás nem csak arra jó, hogy "életben" maradjunk, hanem új vámpírképességeket nyithatunk meg a segítségükkel.

Van, amikor a csábítás és a felfedezés már nem elég. A játék dinamikus, valós idejű harcrendszert kínál, közelharccal, távolsági harccal és persze természetfeletti képességeket is bevethetünk. Amire szükség is van, elvégre több fajjal akasztjuk össze a bajuszt, vámpírokból is sokféle létezik, és nyomunkban vámpírvadászok járnak, akik fegyverekkel, kütyükkel és csapdákkal vadásznak a mi fajtánkra. Az életerőnkből tápláljuk a természetfeletti képességeinket is, így ha harc közben bevetünk párat, mindenképpen friss vért kell innunk.

A Vampyrban craftolhatunk is, a nyersanyagokat és összetevőket magunkhoz kell vennünk a friss hullákból és máshonnan. Így javíthatjuk eszközeinket, fegyvereinket, illetve speciális lőszereket és fegyverolajakat készíthetünk az ellenség gyenge pontjainak figyelembevételével.

Döntéseink befolyásolják Jonathan sorsát, így a játék végét is.

Sajnos a Vampyrra még sokat kell várnunk: csak 2017 folyamán kerül a boltokba.

13.
13.
Shannaro
Már innen szaglik, hogy 2017 nem lesz egy gyenge év.

dcakee és SwitcX: szerintem mindkét alapötlet megáll, csak az előadásmódtól függ, hogy kemény, átérezhető, drámai eseménysorozatot kapunk, vagy egy közepes (vagy isten ments, gyenge) feledhető történettel leszünk "gazdagabbak".
6.
6.
ArrowCross
A Vampire Rain-t úgy sem űbereli semmi sem. A világ legjobb vámpíros játéka, én mondom nektek! :D
https://www.youtube.com/watch?v=VBFzaV-sE7k
5.
5.
l4cyk4
#2: Vér nem csak az emberekben van. Remélem ezzel a felvetéssel is foglalkozik majd a játék.
4.
4.
kryszisz
A Remember Me tisztes iparosmunka volt anno, amit viszont a Life is Strange-el tett le a Dontnod az asztalra, az minimum lenyűgöző. Ilyen sajátos, magával ragadó játékélményben még nem nagyon volt részem, imádom minden percét. Ha a Vampyr csak feleannyira lesz jó, mint Max kalandja, már instant vétel:)
2.
2.
zoenn
A hangsúly a "muszájon" van. Mivel ő is vámpír, ezért innia kell, ezért moralizálnia kell, hogy kit öljön meg. Nem gonosz, hanem segíteni akar. Emiatt a kettősség miatt érdekes lesz az egész.
1.
1.
azureknight0715
Nem vágom. Visszatér hogy az embereknek segítsen, de közben ugyanazt csinálja mint a többi vámpír? bullshit! Egyszer csinálhatnának már egy olyan vámpíros játékot amiben nem a jófiút kell játszani...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...